Arisen: Fortress Britain

Titel: Arisen: Fortress Britain
Schrijver: Michael Stephen Fuchs
Verteller: 
R.C. Bray
Duur van het boek:
5 uur 14 minuten
Alle boeken van deze Arisen serie:

 • Genesis: Arisen, boek 0.5
 • Fortress Britain
 • Mogadishu of the Dead
 • Three Parts Dead
 • Maximum Violence
 • Exodus
 • The Horizon
 • Death of Empires
 • Empire of the Dead
 • Nemesis, boek 8.5
 • Cataclysm
 • The Flood
 • Deathmatch
 • Carnage
 • The Siege
 • Endgame
 • Fickisms: The Complete Wit & Wisdom of Master Gunnery Sergeant Fick, boek 14.5
 • Odyssey: los verhaal
 • Last Stand: los verhaal

Ik heb het boek in het Engels geluisterd bij Audible. Ik betaal $171.92 per jaar voor een abonnement bij Audible. Daarmee krijg ik 12 credits, waarmee ik minstens 12 luisterboeken kan kopen (die ik dus houd zelfs al beëindig ik mijn abonnement). Daarnaast kan ik zonder extra kosten naar de boeken luisteren in de Audible Plus categorie. Dit boek is beschikbaar in de Audible Plus categorie en heb ik gratis geluisterd dankzij mijn abonnement.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

Het verhaal van Arisen: Fortress Britain

Dit boek is deel 1 van een actie serie over een zombieserie. De wereld zoals wij die kennen bestaat niet meer. Voordat de mensheid door had wat er precies aan de hand was, liepen er al meer doden dan levenden rond op aarde.
Engeland was vlak voor de uitbraak van deze epidemie aangevallen d.m.v. vliegtuigaanslagen en had daarom als reactie direct alle grenzen dicht gegooid. Er was geen verkeer meer mogelijk over land, zee en in de lucht. Zonder te weten dat er een uitbraak van een dodelijke epidemie in de wereld was, heeft Engeland de inwoners een voorsprong gegeven door het land op slot te gooien. Toen de mensheid al snel begon uit te sterven en alle landen over de hele wereld in chaos viel, leek de uitbraak in Engeland hanteerbaar. Ook in Engeland was de uitbraak van deze epidemie heftig, maar de mensen waren ten minste in staat om ertegen te vechten en ze konden nog enigszins een structuur behouden waarmee ze voor de overlevenden kunnen zorgen en het land nog draaiende kunnen houden.
Dit verhaal speelt zich af in Engeland.
Over de uitbraak zelf kan je lezen in het boek Genesis: Arisen (boek 0.5)
Wat er nog over is van het leger is her gestructureerd en wordt onder andere ingezet om op zoek te gaan naar een geneesmiddel of een vaccin. Zodra de wereld door had dat het te maken had met een zeer ernstige epidemie hadden alle laboratoria van over de hele wereld hun handen ineengewrongen en zochten zo snel ze konden naar hoop in de vorm van een geneesmiddel of vaccin. De beste militairen uit de verschillende eenheden die er nog over waren in het land, zijn samengevoegd tot verschillende teams van commando’s. Het is hun taak om informatie uit verschillende laboratoriums te halen.
Ondertussen doet er een gerucht de ronde over een nieuwe soort zombie (zombies worden zulu’s genoemd in dit boek). De mensen waren al bekend met de “renners” die veel sneller zijn dan de gewone zulu’s en die ook zelfs deuren kunnen openen, maar er steekt nu ook een superzombie zijn kop op! En hij is niet op zoek naar een maaltijd!

Verteller

De verteller doet het prima. Ik vind deze uitvoering een ruimvoldoende waard.

Mijn mening

Dit is een goed begin van een zombieserie. Ik heb eerst Genesis: Arisen, boek 0.5 gelezen/geluisterd en was daarom nu beter op de hoogte van de situatie. Ik kan me voorstellen dat je meer in het duister tast als je met dit boek begint zonder eerst boek 0.5 te lezen, maar ik vermoed dat het dan ook wel extra spannend zal zijn.
Voor nu vind ik dit prima, ik ben graag op de hoogte.

Het verhaal verloopt in een prima tempo en er valt genoeg te beleven. De hachelijke situatie van de mensheid wordt goed geschetst.

Wat ik wel lastig vind aan het verhaal zijn de vele personages. Je krijgt het verhaal vanuit de verschillende mannelijke personages te horen en zelfs toen het verhaal klaar was wist ik ze nog steeds niet uit elkaar te houden.

Het is jammer dat het boek zo abrupt eindigt. Het voelt alsof dit puur een inleiding is, want er vindt geen enkele afronding plaats. Het is dan ook belangrijk om deel 2 bij de hand te hebben.

Er wordt veel gebruik gemaakt van militaire benamingen en termen. Ik kan ze echt niet allemaal onthouden en begrijpen. Daar luister ik dan maar met een half oor naar, want dat gaat mijn pet te boven.

Hoewel ik het verhaal goed vind en genoten heb van dit boek heb ik wel als minpunt dat de schrijver je zo weinig kennis laat maken met de personages. Ze zijn er en doen hun ding, maar je leert ze niet echt kennen. Hopelijk wordt dit in boek 2 wel opgepakt.

Ik vind dit boek 4 van de 5 sterren waard.

Bekijk meer boeken over zombies en andere apocalypsverhalen.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *