Genesis: Arisen

Titel: Genesis: Arisen
Genre: apocalyps, zombies, urban fantasy, SHTF fictie
Schrijver: Michael Stephen Fuchs
Verteller: 
R.C. Bray
Duur van het boek: 6 uur 15 minuten
Alle boeken van deze Arisen serie:

 • Genesis: Arisen, boek 0.5
 • Fortress Britain
 • Mogadishu of the Dead
 • Three Parts Dead
 • Maximum Violence
 • Exodus
 • The Horizon
 • Death of Empires
 • Empire of the Dead
 • Nemesis, boek 8.5
 • Cataclysm
 • The Flood
 • Deathmatch
 • Carnage
 • The Siege
 • Endgame
 • Fickisms: The Complete Wit & Wisdom of Master Gunnery Sergeant Fick, boek 14.5
 • Odyssey: los verhaal
 • Last Stand: los verhaal

Ik heb het boek in het Engels geluisterd bij Audible. Ik betaal $171.92 per jaar voor een abonnement bij Audible. Daarmee krijg ik 12 credits, waarmee ik minstens 12 luisterboeken kan kopen (die ik dus houd zelfs al beëindig ik mijn abonnement). Daarnaast kan ik zonder extra kosten naar de boeken luisteren in de Audible Plus categorie. Dit boek is beschikbaar in de Audible Plus categorie en heb ik gratis geluisterd dankzij mijn abonnement.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

Het verhaal van Genesis: Arisen

Dit boek is deel 0.5 van een actie serie over een mysterieuze epidemie die razendsnel om zich heen slaat. Analist Zack Altringham is gestationeerd in Afrika. Hij werkt vanuit een geïsoleerde en veilige plek in een stad in Afrika. Hoewel de dag redelijk normaal begint, loopt de situatie snel uit de hand. Hij had al wel gemerkt dat er gesproken werd over de uitbraak van een ziekte zoals hondsdolheid. Ook ziet hij dat er een grote quarantaine tent staat bij het ziekenhuis, maar dat de situatie zo wereldbedreigend is ontdekt hij pas wanneer hij en de drie andere mannen met wie hij samenwerkt oog in oog staan met “zieken”.
Zack is ontzettend dankbaar voor de twee ex-Seals soldaten die onverwoestbaar lijken in zijn ogen. Zonder deze twee geweldige mannen had hij al snel het loodje gelegd.
Dit is een actieverhaal over zombies (ook al wordt dit woord maar eenmaal genoemd in het verhaal), overleven en de broederschap onder deze kleine militaire eenheid. We ontdekken waar deze epidemie begint, hoe het zo snel om zich heen grijpt en hoe Zack en zijn eenheid onder begeleiding van de twee ex-Seals soldaten op de vlucht slaan voor de “zieken”.

Verteller

De verteller doet het prima. Ik vind deze uitvoering een ruimvoldoende waard.

Mijn mening

Dit is een goed begin van een zombieserie. Met dit verhaal krijg je informatie over de oorsprong van deze epidemie en hoe het om zich heen slaat zonder dat de mensen weten wat er aan de hand is. Het is erg spannend om te ontdekken hoe de personages langzaam maar zeker het idee krijgen dat er wat mis is in hun omgeving, maar dat ze keer op keer weer hun levens op straat riskeren, omdat ze gewoonweg niet weten wat er precies aan de hand is.
Zelfs wanneer ze oog in oog staan met de “zieke mensen” proberen ze eerst te waarschuwen dat de mensen niet agressief moeten reageren, dan gaan ze over op intimidatie, voordat ze merken dat niets anders dan daadwerkelijk op ze schieten deze agressieve mensen tegen zal houden.

Het verhaal is erg spannend en de personages zijn ook best interessant.
Veel wapens en apparatuur worden uitgebreid beschreven.
Ik had alleen erg veel moeite met het begrijpen en onthouden van de vele drieletterige afkortingen van de vele organisaties.

Ik vind dit boek 4.5 van de 5 sterren waard.

Bekijk meer boeken over zombies en andere apocalypsverhalen.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *