Madness

Titel: Madness
Genre: apocalyps, zombies, urban fantasy, SHTF fictie
Schrijver: M.L. Banner
Verteller: 
Gary Tiedemann
Duur van het boek: 
7 uur 35 minuten
Alle boeken van deze Madness Chronicles serie:

  • Madness
  • Parasitic
  • Symptomatic

Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

Het verhaal van Madness

Dit is een zombie verhaal over een parasiet die de hersenen overneemt. We volgen Ted and TJ (een getrouwd stel). Ze zijn op vakantie en gaan aan boord van een cruiseschip. Nog voordat ze aan boord gaan ervaren ze vreemde situaties waarin dieren de mensen aanvallen en doden.
Ted is een schrijver. Hij heeft o.a. een serie zombieverhalen geschreven. Beetje bij beetje legt hij het verband tussen wat hij in zijn boeken heeft geschreven en wat er om hem heen gebeurt. Toch wil hij eigenlijk niet geloven dat er echt een apocalyps gaande is. Dat is toch alleen maar fictie?
In dit verhaal gaat het vooral om dieren die zich plotseling zeer agressief gedragen.

Te koop bij Bol.com.

Verteller

Ik vind deze uitvoering een voldoende waard.

Mijn mening

Ik vind dit verhaal hier en daar wel aardig, maar over het algemeen vind ik het toch niet echt leuk. Ik houd van het begin van een zombieverhaal, de start waarin de personages ineens ontdekken dat de wereld zoals zij die kennen voorbij is en een andere wijze van leven nodig is om te overleven. Het moment waarop de personages de verbanden beginnen te leggen en een conclusie trekken vind ik altijd heel mooi om te lezen. Dat gevoel had ik helemaal niet in dit boek. De personages bleven steeds zichzelf wijs maken dat alles koek en ei was.
Verder vond ik het niet zo fijn dat iedere personage eerst aan je werd voorgesteld zodat je vervolgens kan beleven hoe die aan zijn einde komt. Ik hoef een zombieverhaal echt niet vanuit iedere slachtoffer mee te maken. Eén of twee hoofdpersonages met zo nu en dan hooguit een derde vind ik al meer dan genoeg.
Nergens kreeg ik het gevoel dat ik echt in het verhaal werd gesleurd en het boek niet meer opzij kon zetten. Ik moest mezelf er meer toe zetten om het verhaal helemaal af te maken.

Ik vind dit boek 2.5 van de 5 sterren waard.

Bekijk meer zombie boeken.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *