De jasmijnzussen

Titel: De jasmijnzussen
Genre: Roman
Schrijver: Corina Bomann
Verteller:
Jeske van de Staak
Duur van het boek: 
14 uur 31 minuten

Ik heb het boek in het Nederlands geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

Het verhaal van De jasmijnzussen

Melanie raakt behoorlijk in de put wanneer haar verloofde een auto-ongeluk krijgt en in een coma raakt. Wanneer ze op het punt staat te breken gaat ze naar haar overgrootmoeder Hanna om bij te komen zodat ze straks de druk en verdriet om de toestand van haar verloofde weer opnieuw aan kan.
Hanna helpt haar kleindochter om te gaan met haar machteloosheid en verdriet door haar te vertellen over haar eigen leven. Ze vertelt de geheimen die ze nooit aan haar familie heeft toevertrouwd.
Haar verhaal begint in Saigon wanneer alles nog goed was en ze een meisje ontmoette die ze als een zus zag. Dit boek is een mengeling van deze beide verhalen. Het verhaal van Melanie en het ongeluk van haar verloofde is de start van het dramatische jeugdverhaal van haar overgrootmoeder Hanna. Als jong meisje is Hanna ontvoert door zeelieden en haar lot was vreselijk. Bij alles dat haar overkwam vreesde ze voor het lot van haar zus. Ze vreesde dat haar lot nog veel erger was en ze voelde zich er altijd schuldig over. Hanna werd verkocht in Berlijn en daar is haar veel afgepakt. Toch wist ze heel te blijven en durfde ze uit te kijken naar een beter leven. Haar verhaal is vol verdriet en tegenslag en vooral veel oneerlijkheid en pech. Melanie weet hierdoor haar eigen situatie anders in te schatten en in perspectief te plaatsen. Het is precies wat zij nodig heeft om de juiste keuzes te maken voor haar eigen leven en haar eigen toekomst.

Bekijk een inkijkexemplaar van het boek of luister naar een fragment van het verhaal.

Te koop bij Bol.com.

Mijn mening

Het verhaal van Hanna wordt heel mooi verteld. Het is een verhaal vol met drama en pijn, maar het wordt toch heel hoopvol gebracht. Hanna is sterk en heeft altijd haar kracht weten te behouden.
Het verhaal van Hanna geeft Melanie de moed die ze nodig heeft om verder te gaan met haar eigen leven en de kracht in zichzelf te vinden.

Ik vind het verschil in beide verhalen wel jammer. Hannah’s verhaal domineert het boek en Melanies verhaal wordt minder sterk gebracht. Dit hoeft op zich niet verkeerd te zijn, het boek Het meisje in de witte kimono heeft dezelfde opzet, alleen passen die twee verhalen veel beter in elkaar ook al is één verhaal veel dominanter dan het andere. De aanvulling van de beide verhalen in dit boek tot één geheel mis ik een beetje. Maar toch blijft het wel een goed boek.

De geschiedenis van de Franse aanwezigheid in Vietnam en de Tweede Wereldoorlog komt een klein beetje aan de orde. Dit wordt aangestipt en speelt een rol in het verhaal van Hanna.

Ik vind dit boek 4 van de 5 sterren waard.

Bekijk meer fictie romans of geschiedenisromans.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

  • Bol.com: E-book (gratis in Kobo Plus voor abonnees), luisterboek (gratis in Kobo Plus voor abonnees) en paperback in het Nederlands.
  • Storytel: Nederlandse luisterversie.
  • Luisterrijk: Nederlandse luisterversie.
  • Nextory: Nederlandse E-bookversie en luisterversie.
  • iTunes: Luisterboek in het Nederlands.
  • EbookNL: Ebook in het Nederlands.
  • BookbeatNL: Luisterboek in het Nederlands

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *