Cyanide with Christie – Crime with the Classics 3

Titel: Cyanide with Christie – Crime with the Classics 3
Genre: Misdaad, mysterie (whodunnit)
Schrijver: Katherine Bolger Hyde
Verteller: 
Caroline Shaffer
Duur van het boek: 
8 uur 20 minuten
Alle boeken van de serie Crime with the Classics

  • Arsenic with Austen
  • Bloodstains with Brontë
  • Cyanide with Christie
  • Death with Dostoevsky
  • Fatality with Forster

Ik heb het boek in het Engels geluisterd bij Audible. Ik betaal $171.92 per jaar voor een abonnement bij Audible. Daarmee krijg ik 12 credits, waarmee ik minstens 12 luisterboeken kan kopen (die ik dus houd zelfs al beëindig ik mijn abonnement). Daarnaast kan ik zonder extra kosten naar de boeken luisteren in de Audible Plus categorie. Dit boek is beschikbaar in de Audible Plus categorie en heb ik gratis geluisterd dankzij mijn abonnement.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

Het verhaal van Cyanide with Christie

Deze serie is in de stijl van Agatha Christie, maar dan in onze tijd. In het verhaal wordt ook vaak verwezen naar de plots en personages in de boeken van Agatha Christie.
Emily Cavanaugh heeft een Victoriaans landgoed geërfd van haar oudtante. Ze heeft er een schrijversoord van gemaakt en deze kerst komen de eerste gasten.
Eenmaal compleet blijkt dat niet alle schrijvers elkaar even gunstig gezind zijn. Het duurt dan ook niet lang voordat één van de gasten dood wordt aangetroffen. Gelukkig is de politie ter plaatse in de vorm van haar vriend Luke. Emily en Luke onderzoeken samen de moord en bieden ons een “whodunnit” mysterie in een Agatha Christie setting.

Bekijk een inkijkexemplaar van het boek.

Te koop bij Bol.com:

Verteller

Ik vind deze uitvoering een voldoende waard. De Schotse accenten van deze verteller is aan de matige kant. Erg jammer, want ik houd wel van verhalen met mooie Schotse accenten.

Mijn mening

Ik vind dit verhaal zeker een aanrader als je van “whodunnit” boeken houdt. Het is erg fijn om gewoon een mysterie te hebben zonder alle gruwelheden die tegenwoordig in de meeste thrillerverhalen worden beschreven. Een moord is al erg genoeg en de spanning zit ‘m hier in het verdenken van alle personages.
Het verhaal is extra leuk omdat het in de stijl van Agatha Christie is en daar wordt ook vaak naar verwezen. De personages hebben het gevoel alsof ze in een Agatha Christie verhaal zitten en bij het onderzoek worden ook tactieken gebruikt zoals Poirot graag te werk gaat.

De setting is geweldig en als je enkele boeken van bekende schrijvers kent is het leuk om de verwijzingen te herkennen.
Het grote verschil zit ‘m in de voorspelbaarheid. Het is me tot nu toe nog niet gelukt om de moordenaar te ontdekken in de Agatha Christieboeken (ik heb ze nog niet allemaal gelezen). In dit boek wist al best snel wie de moordenaar was en wat het motief was. Ook vind ik dat de personages nog iets missen. Ze zijn wat meer op de achtergrond, terwijl je dat niet zou verwachten in een verhaal als dit.

Ik vind dit boek 4 van de 5 sterren waard.

Bekijk meer murder mysterie boeken.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *