De beller op lijn vier

Titel: De beller op lijn vier
Engelse Titel: A Caller’s Game
Genre: Misdaad
Schrijver: J.D. Barker
Verteller: 
Bart Oomen
Engelse vertellers: Brian Hutchison, Mia Barron
Duur van het boek: 
13 uur 25 minuten
Duur van het Engelse boek: 12 uur 25 minuten

Ik heb het boek in het Nederlands geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

Het verhaal van De beller op lijn vier

Dit verhaal heeft wel wat weg van de Die Hard films van Bruce Willis. Ik denk dat de schrijver daar zelf ook even aan moest denken, omdat hij als uitleg had dat de personage in het boek niet in staat was om in het echte leven door de buizen van de ventilatoren te schuiven. Dat kan alleen in films.
Dit is een spannend verhaal over Jordan Briggs, een presentatrice voor de New Yorkse radio. Zij is een pittige tante en schijnt over lijken te gaan om carrière te maken. Haar dag lijkt lijkt vrij normaal te zullen verlopen, wanneer ze aan haar programma begint, maar niets is minder waar en dat ontdekt ze dan ook zodra ze begint te spreken met de beller op lijn vier, Bernie. Bernie wil een spel met haar spelen. Hij vraagt haar een keuze te maken. Haar keus is snel gemaakt, ze hangt op en gaat weer verder met haar programma, maar dan begint het drama zich af te spelen en merkt ze hoe belangrijk haar keuze was voor het leven van andere mensen. Mensen die net als zij nietsvermoedend aan hun dag waren begonnen, maar waaraan Bernie een einde maakt met zijn spel en het spel is nog maar net begonnen……
Een spannend verhaal over een klopjacht op een massamoordenaar. De hele stad wordt in zijn greep gehouden door Bernie en zijn spel en de hele wereld is zijn publiek.

Bekijk een inkijkexemplaar van het boek of luister naar een fragment van het verhaal.

Te koop bij Bol.com.

Verteller

De verteller doet het goed en brengt het verhaal prima met de juiste stemming naar voren. Ik vind deze uitvoering een ruimvoldoende waard.

Mijn mening

Dit is een spannend verhaal die enkele bijzondere wendingen in petto heeft. Het verhaal gaat gaandeweg steeds meer een andere richting in dan je vooraf zou hebben gedacht. Het plot is dan ook eens even wat anders dan van de standaard thrillers.

De schrijver zuigt je in het verhaal en je voelt enorm mee met de personages. Soms voelt het alsof je erbij bent en heel goed aanvoelt wat de personage op dat moment doormaakt en de gedachten die door het hoofd spoken kan horen. Dit geheel voelt aan als een film, een blockbuster. Ik zal dan ook zeker niet verbaasd zijn als dit verfilmd wordt.

Als minpunt heb ik dat de dochter niet als een 11 jarig meisje overkomt. Ze had beter wat ouder kunnen zijn met het gedrag dat zij vertoont. Ook is de karakter van Bernie niet altijd even kloppend. Het ene moment doodt hij links en rechts onschuldige mensen om dan tijdens andere momenten ineens een geweten te hebben en onschuldige mensen niet te willen laten boeten voor de daden van anderen.

Ik vind dit boek 4 van de 5 sterren waard.

Bekijk meer misdaadboeken en spanning en avontuur boeken.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *