Robotoorlog 1 – Geheime kracht

Titel: Robot oorlog 1 – Geheime kracht
Genre: Leuk voor kinderen
Schrijver: Rian Visser
Verteller: Bart van der Schaaf
Duur van het boek: 3 uur 16 minuten
Alle boeken van de serie De magische apotheek:

  • Robotoorlog 1 – Geheime kracht
  • Robotoorlog 2 – Onzichtbaar gevaar
  • Robotoorlog 3 – Ongelijke strijd
  • Robotoorlog 4 – Sluipend kwaad
  • Robotoorlog 5 – Verdwenen vijand

Ik heb het boek in het Nederlands geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

Het verhaal van Robotoorlog 1 – Geheime kracht

Dit boek is deel 1 van een serie die speciaal geschreven is voor jongens en meisjes die van actie en spanning houden. Het gaat over robots die de wereld zoals wij die kennen totaal hebben veranderd. Mensen durven bijna niet meer hun huizen te verlaten, omdat ze bang zijn voor de robots. Mobiele telefoons en het internet worden alleen nog maar door de robots gebruikt. Mensen hebben ontdekt dat het gratis internet waar ze gebruik van maakten door de robots werd aangeboden om ze te bespioneren en alles over de mensen te ontdekken. Er zijn ook robots die sprekend op mensen lijken. Dit zijn de “neppers“. Je moet goed opletten wanneer je vreemde mensen ziet, want aan hun gedrag zou je deze neppers kunnen herkennen. Ze doen dingen die gewone mensen nooit zouden doen, zoals wachten bij een bushalte, terwijl de bussen nooit meer rijden en bellen met een mobiele telefoon.

Naast robots gaat dit boek ook over jezelf leren verdedigen m.b.v. een vechtsport. Er komen enkele handige technieken aan bod die erg goed worden uitgelegd en beschreven, zoals wanneer iemand je armen (of polsen) vastpakt. In het verhaal wordt heel mooi beschreven wat je zou kunnen doen en hoe je hiervoor helemaal geen kracht hoeft te gebruiken, want tja een mens verliest het altijd van kracht tegen een robot!

In dit verhaal volgen we Denny. Hij en zijn broertje Flint wonen in een weeshuis sinds hun ouders door de robots zijn vermoord. De jonge kinderen in het weeshuis, mogen nooit het weeshuis verlaten. Alleen de oudere kinderen mogen een uurtje naar buiten voor hun vermaak. Dit is zeker niet zonder gevaar, want Denny en zijn beste vriend Arion ontdekken een nepper bij een bushalte. Ze zien hoe deze nepper een oude man aanvalt met een mes en tot hun grote verbazing vecht de oude man terug! Dat niet alleen, hij is zelfs in staat om de robots te verslaan in een gevecht! Denny wil ook leren vechten tegen robots.

Benieuwd geworden? Lees hier een inkijkexemplaar van het boek.
Luister naar een fragment van het boek.

Te koop bij Bol.com (luisterboek en E-book in Kobo Plus gratis voor abonnees)

Verteller

Ik vind deze versie een goed waard.

Mijn mening

Ik vind dit een goed boek. Het verhaal is lekker spannend voor kinderen en er is genoeg actie in een vlot tempo.
De wereld waarin dit verhaal zich afspeelt wordt goed uitgelegd door de schrijver. Het is onze eigen wereld, alleen dan met gevaarlijke robots. Het speelt zich een half jaar af nadat de robots zijn verschenen. Zeker nu we hebben gezien hoe de samenleving totaal kan veranderen door een virus, kunnen kinderen zich goed inleven in dit verhaal en begrijpen hoe na maar een half jaar tijd, de mensen hun deuren niet meer uitkomen en niet meer reizen als er gevaarlijke robots buiten rondlopen.

Er wordt mooi beschreven hoe belangrijk het is om je hoofd leeg te maken en tot rust te komen. Denny heeft vaak ruzie met een meisje uit het weeshuis. Aangezien ze altijd met elkaar opgescheept zijn is deze situatie erg lastig. Met behulp van een metafoor wordt heel mooi uitgelegd dat Denny het probleem zou kunnen aanpakken door tot rust te komen, zijn hoofd leeg te maken en zich minder druk te maken over het meisje. Misschien zijn de problemen wel begonnen door het gedrag van het meisje, maar Denny is degene die het probleem voor zichzelf op de voorgrond houdt. Dit is een mooie les voor kinderen en het zou geweldig zijn als kinderen dit snappen met behulp van dit verhaal.

Dit boek is een goed begin van deze serie. Er valt veel voor Denny te ontdekken, maar het is duidelijk dat er nog veel meer te ontdekken valt over de robots en hun herkomst.

Op de website over deze robotoorlog serie van de schrijver, Rian Visser, vind je de schriften van de personages uit deze serie. In het verhaal noteren ze hun aantekeningen in hun schriften. Kleine afbeeldingen van deze schriften staan in het gedrukte boek, maar het is leuk voor kinderen om de schriften op de website in te kijken. Kinderen kunnen meer lezen over verschillende vechtsporten en robots.

Een aantekening uit het schrift van Denny op www.robotoorlog.nl van schrijver Rian Visser.Ik vind dit boek 4 van de 5 sterren waard.

Bekijk meer leuke kinderboeken.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

  • Bol.com: Hardcover, luisterboek en E-book (luisterboek en E-book in Kobo Plus gratis voor abonnees) in het Nederlands.
  • Storytel: Luisterversie in het Nederlands.
  • Luisterrijk: Luisterversie in het Nederlands.
  • EbookNL: Ebook in het Nederlands.
  • iTunes: E-book in het Nederlands.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *