On a night like this

Titel: On a night like this 
Genre: Romance
Schrijver: Lindsey Kelk
Verteller: Carrie Hope Fletcher
Duur van het boek: 8 uur 57 minuten

Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

Het verhaal van On a night like this 

Fran baalt van haar leven. Ze heeft al een poos geen werk. Jarenlang heeft ze gewerkt als persoonlijke assistente in Londen. Ze was zo goed, dat ze steeds hoger op de carrière ladder klom totdat ze een geweldige kans kreeg, die ze heeft laten lopen. Ze kon naar New York gaan en daar de volgende stap zetten, maar ze besloot met haar vriend naar Sheffield te verhuizen en hij had besloten dat ze alleen nog maar dicht bij huis mocht werken. Dit werd het einde van haar carrière. Nu zijn ze inmiddels verloofd en hij en haar schoonmoeder hebben besloten dat ze lerares op school moet worden. Ze hebben haar opgegeven voor een cursus en hebben al zelfs een kennismakingstraject voor haar geregeld. Fran wil helemaal geen lerares worden. Het lijkt haar het meest vreselijke beroep op de wereld! Nu krijgt ze een geweldige kans in de schoot geworpen. Ze kan vijf dagen de persoonlijke assistente worden van een beroemdheid. Ze grijpt deze kans en voor ze het weet zit ze op de trein naar Londen. En haar verloofde? Ze heeft dit niet eens met hem kunnen overleggen, omdat hij pas laat en dronken thuis kwam en de volgende avond heel vroeg was vertrokken om zijn ex-vriendin te helpen! 

Dit is een verhaal over moedig zijn en besluiten het roer om te gooien. Fran wordt geconfronteerd met haar leven en hoe ze zichzelf al die jaren aan de kant heeft gezet om anderen te helpen en anderen gelukkig te maken. Wat maakt HAAR gelukkig? De komende dagen komt deze vraag keer op keer terug en Fran ontdekt hoe bijzonder en mooi het leven kan zijn als ze die vraag ook daadwerkelijk beantwoordt.
Hoewel dit een romantisch verhaal is, speelt de romantiek pas later in het verhaal een rol. Eerst krijgen we een bijzonder avontuur wanneer Fran zichzelf staande moet houden als persoonlijke assistente van een verwende beroemdheid. Pas wanneer je je begint af te vragen hoe dit verhaal een romantisch verhaal kan zijn, komt de romantiek vanuit het niets ineens in het verhaal.

Benieuwd geworden? Lees hier een inkijkexemplaar van het boek.

Te koop bij Bol.com:

Verteller

Ik vind deze versie een ruimvoldoende waard. Het is heerlijk om naar haar Britse accenten te luisteren. Haar Amerikaans accent is voldoende.

Mijn mening

Ik was op zoek naar een kerstromance. Dat is dit niet. Kerst speelt een kleine rol in dit verhaal.
Wel is dit een feel-good verhaal met humor. Lange tijd heb je geen idee waar dit verhaal heen gaat, maar dat geeft niet, want het is een vrolijk verhaal met heerlijke humor. Het doet me erg denken aan een hedendaagse Assepoester. Ik zag het al helemaal voor me hoe ze haar ene “sneaker” zou verliezen om middernacht.

Dit is een mooi verhaal over vriendschap en persoonlijke ontwikkeling. Het begin van het verhaal is totaal anders dan een romance en dat vond ik heel erg fijn. Ik heb enorm genoten van de gekke Fran en de situaties waarin ze steeds terecht kwam. De situaties werden gedurende het verhaal gekker en gekker. De personages in het verhaal zijn bijna allemaal erg “likeable” en zelfs de irritante personages vallen nog wel aardig mee of zetten zichzelf zo erg voor schut dat ze een koekje van eigen deeg krijgen. 
Als minpunt vind ik dat sommige delen van het verhaal niet mooi worden afgewerkt. Ik blijf als lezer met enkele onbeantwoorde vragen zitten en het einde vind ik toch wel een beetje abrupt. Het is meer een film einde dan een boek einde.

Ik vind dit boek 3.5 van de 5 sterren waard.

Bekijk meer Romance boeken.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *