A Cornish cottage by the sea

Titel: A Cornish cottage by the sea
Genre: Romance
Schrijver: Jane Linfoot
Verteller: Stephanie Beattie
Duur van het boek: 12 uur 23 minuten

Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

Het verhaal van A Cornish cottage by the sea

Dit verhaal gaat over de groei die Edie meemaakt, nadat ze haar hele leven is kwijtgeraakt. Na de breuk met haar vriend is ze gaan parachute springen om zichzelf te laten zien dat ze de hele wereld aankan. Na de landing viel ze over een emmer en daarbij hebben haar hersenen een klap gehad. Sindsdien kan ze niet meer “normaal” functioneren. Ze kan niet meer op woorden komen, heeft moeite met het onthouden van namen, kent de getallen en letters niet meer, enz. Ze kan ook niet meer alleen gelaten worden, want ze krijgt weleens een aanval waarbij ze volkomen hulpeloos is.

Om hiervan bij te komen en weer opnieuw te leren leven gaat ze zolang bij haar tante in St. Aidan wonen. Haar nieuwe start is niet echt soepeltjes. Omdat haar tante de deur niet open doet, probeert ze door het raam naar binnen te klimmen. Daarbij wordt ze overvallen door één van de buren die er niet van gediend is dat ze probeert in te breken. Haar uitleg over haar tante die niet open doet en ze vast water op wil zetten is volkomen ongeloofwaardig aangezien ze niet eens kan vertellen wie haar tante is!
Eenmaal bij haar tante in huis is het nog maar de vraag wie de ander het meest nodig heeft. Haar tante is sinds de dood van haar man een soort kluizenaar geworden. Ze leeft in haar pyjama’s en laat alles aan de deur leveren zodat ze niet meer de deur uit hoeft. Edie trekt haar tante iedere dag de deur uit en stort zich in de ene activiteit na de andere, waarbij het voor de dorpsgenoten pijnlijk duidelijk wordt dat ze niet kan schrijven, zich niet sportief kan bewegen zonder ongelukken en de ene flater na de ander slaat. En toch zet ze iedere schaamtevolle situatie naast zich neer en gaat verder, want haar tante heeft haar nodig.

Keer op keer duikt de woest aantrekkelijke bemoeial van een buurman op. Dan weer dringt hij zijn hulp aan hen op of neemt hij haar mee voor een uitje, enz. Aangezien ze moeite heeft met woorden en praten blijft ze vooral twee dingen uit haar mond flappen: “Love you, bye!” en “I’m not looking for a man”.

Dit verhaal gaat dus over hoe zowel Edie als haar tante elkaar helpen en ze samen een eigen plekje in de wereld vinden. Ze vinden hun eigen zelfstandigheid weer terug en maken zich klaar om terug te gaan naar hun vroegere levens. Ondertussen struikelt Edie keer op keer over de aantrekkelijke, maar bemoeiziekelijke buurman!

Benieuwd geworden? Lees hier een inkijkexemplaar van het boek.

Te koop bij Bol.com:

Verteller

Ik vind deze versie een ruimvoldoende waard.

Mijn mening

Ik was op zoek naar een kerstromance. Dat is dit niet. Kerst speelt niet echt een rol in dit verhaal.
Toch ben ik blijven luisteren omdat ik dit verhaal zo heerlijk feel-good vond.
Mijn mening over het verhaal is verdeeld. Over het algemeen vond ik het wel een drie-en-een-halve ster waard. Op sommige momenten vond ik de ellenlange beschrijvingen saai en dwaalden mijn gedachten af, terwijl het verhaal op andere momenten erg leuk, grappig of zelfs heel lieflijk waren. Het verhaal was wel de moeite waard om tijdens de saaie momenten vol te houden en helemaal af te maken.

Ik vind dit verhaal vooral leuk omdat het feel-good is en het erg mooi is hoe zowel Edie als haar tante alles voor de ander over hebben. Ze plaatsen zichzelf steeds in een, voor zichzelf, ongemakkelijke situatie om de ander de deur uit te krijgen en te helpen bij haar ontwikkeling. Daardoor doen ze allebei allerlei activiteiten die ze anders nooit gedaan zouden hebben. Daarbij maken ze kennis met de mensen uit deze gemeenschap en maken ze nieuwe vrienden voor het leven.

Ik vind dit boek 3.5 van de 5 sterren waard.

Bekijk meer Romance boeken.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *