A Christmas tragedy

Titel: A Christmas tragedy
Genre: Misdaad mysterie
Schrijver: Agatha Christie
Verteller: Joan Hickson
Duur van het boek: 39 minuten

Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

Het verhaal van A Christmas tragedy

Dit is een kort verhaal waarmee je op een bijzondere wijze kennis maakt met Miss Marple. Een oude dame die erg opmerkzaam is en intenties van mensen goed kan doorgronden.
Aan tafel wordt van de oude dame, Miss Marple, gevraagd een mysterieus verhaal te vertellen. Ze vertelt over de keer dat ze zeker wist dat een man zijn kersverse bruid wilde vermoorden. Ze neemt het zichzelf nog steeds kwalijk dat ze deze moord niet heeft kunnen tegenhouden. De man heeft de moord zo slim uitgevoerd dat hij zelfs haar om de tuin heeft kunnen leiden, terwijl zij wist wat hij van plan was. Ze had graag zijn vrouw voor zijn plannen willen waarschuwen, maar zonder bewijs zou ze zo’n oude dame als zij natuurlijk nooit geloven. Ze stond machteloos. Toch heeft ze gedaan wat ze kon om de vrouw te helpen. Op het laatst stond er niet anders op dan te zorgen voor gerechtigheid en de moordenaar te ontmaskeren.
Benieuwd geworden? Lees hier een inkijkexemplaar van het boek.

Te koop bij Bol.com:

Verteller

Ik vind deze versie een matig/voldoende waard. Het is soms lastig om haar uitspraak goed te verstaan. Vooral in het begin is dit even lastig, daarna went het wel.

Mijn mening

Wat een goed verhaal! Het is een mooie kennismaking met de personage Miss Marple.
De mysterie wordt op een leuke wijze gebracht. Het is niet zo dat je als lezer/luisteraar midden tussen de personages zit terwijl alles zich afspeelt. In dit verhaal is het Miss Marple die vertelt wat er is gebeurd. Toch is haar verhaal erg spannend. De wijze waarop de vrouw is vermoord en de poging waarop de moordenaar alle schuld van zichzelf wist weg te wijzen is bizar.
Het einde vind ik ijzersterk. Het is mooi hoe Miss Marple haar bedoelingen met haar ogen communiceert. Geweldig!
Het is een kort verhaal, maar zeker de moeite waard.
Terwijl ik dit schrijf zie ik dat het verhaal op verschillende plekken te koop is als luisterboek of E-book voor 3 tot 4 euro. Hoewel het verhaal met 39 minuten zeer kort is, vind ik het wel het geld waard.

Ik vind dit boek 4.5 van de 5 sterren waard.

Bekijk meer mysteries.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *