In a holidaze

Titel: In a holidaze
Genre: Romance
Schrijver: Christina Lauren
Verteller: Patti Murin
Duur van het boek: 7 uur 40 minuten

Het verhaal van In a holidaze

Dit verhaal doet denken aan de film Groundhog Day. Maelyn Jones, een jonge meid, wordt wakker op de laatste dag van de kerstvakantie in een familiehuisje in Utah. Ze heeft met de verkeerde broer gezoend! Al sinds haar 13e is ze smoorverliefd op Andrew, maar hij is niet beschikbaar voor haar. Nu heeft ze in een moment van ellende en onder invloed van alcohol met haar beste maatje Theo gezoend, ook al houdt ze van zijn broer Andrew. Andrew heeft dit gezien, maar het kan hem niet zoveel schelen. Wat had ze dan gedacht?
Elk jaar komt haar familie, de familie van de twee jongens en hun oom Benny samen in het huisje van de ouders van Theo en Andrew. Maar vlak voordat ze allen naar huis gaan, krijgen ze het slechte nieuws te horen. Het huisje wordt te koop gezet. Het onderhoud wordt te zwaar en te duur voor ze.
Iedereen wordt hard geraakt door het nieuws. Het is een levenslange traditie om met z’n allen voor kerst samen te komen in het huisje. Dit wordt al gedaan lang voor de geboorte van Maelyn. Deze momenten zijn de gelukkigste momenten uit haar leven. Verder ziet ze geen lichtpunt in haar leven. Ze woont weer bij haar ouders thuis, ze voelt zich ongelukkig in haar werk. De baan die ze voor ogen had was aan haar neus voorbij gegaan. En nu heeft ze ook nog eens met Theo gezoend! Zo kan ze Andrew helemaal vergeten! Haar leven voelt aan als één grote mislukking (en ze is nog zo jong!). In een moment van wanhoop smeekt ze het universum om haar te laten zien wat haar gelukkig maakt. Dan gebeurt het: gierende banden, een klap tegen de auto en ze wordt richting haar broertje gelanceerd. Maar wanneer ze wakker wordt zit ze niet meer in de auto, ze ligt niet eens in het ziekenhuis, maar ze zit weer in het vliegtuig en ze zijn op weg naar hun vakantiebestemming om de kerstdagen samen met hun vrienden te vieren, zoals ze elk jaar doen!

Dit is dus haar antwoord van het universum. Wat maakt haar gelukkig? Ze zal het hier moeten vinden en blijkbaar had ze het de vorige keer verkeerd gedaan. Het universum is erg geduldig en misschien ook niet, want als ze een verkeerd besluit neemt krijgt ze een lelijk ongeluk en wordt ze weer wakker in het vliegtuig klaar voor de volgende ronde. Wat moet ze doen om deze tijd lus te doorbreken en verder te gaan met haar leven?

Benieuwd geworden? Lees hier een inkijkexemplaar van het boek.

Te koop bij Bol.com:

Verteller

Ik vind deze versie een ruimvoldoende waard

Mijn mening

Leuk verhaal over kerst en samen zijn met de mensen om wie je het meest geeft. Het kerstgevoel komt heerlijk aan de orde met de gezellige activiteiten die ze elk jaar samen doen om kerst te vieren. Wel wordt er nadruk gelegd op de spontaniteit die enigszins verdwenen lijkt in hun samenzijn. Alle activiteiten staan al jaren vast en ze doen ze niet meer zozeer vanwege het genot, maar vooral uit traditie. Maar gelukkig blijkt wel dat traditie elk moment om kan slaan en ze, als puntje bij paaltje komt, toch vooral van elkaars aanwezigheid en vriendschap genieten.

Het is een verhaal waarin Maelyn vooral stil staat bij haar leven. Waarom lijkt haar leven zo mislukt? In hoeverre heeft ze dat aan zichzelf en haar eigen houding te danken? Het vast blijven zitten in deze kerstdagen, maakt dat ze het allemaal even niet meer ziet zitten. Moet ze nu weer een dag voluit leven en weer alles uit de kast halen om de dag door te komen? Ze haalt de volgende dag waarschijnlijk toch niet en niemand kan zich dan meer herinneren wat er vandaag gebeurt. En dan komt het. Ze weigert rekening te houden met alles en iedereen en ze zegt en doet wat ze zelf wil. Dat blijkt de sleutel te zijn tot haar geluk. Maar waar heeft ze ook alweer om gevraagd? Ze vroeg het universum haar te LATEN ZIEN wat haar gelukkig maakt. Ze heeft niet gevraagd om gelukkig te worden en te blijven. Wat zal er dus gebeuren wanneer ze zich niet meer gelukkig voelt? Komt er dan weer een auto plotseling de hoek om snellen?

Dit verhaal gaat over de persoonlijke ontwikkeling van een jonge meid richting volwassenheid, het voelt ook enigszins aan als een “coming of age” verhaal en is daarnaast ook een romantisch verhaal.
Het verhaal is hartverwarmend met hier en daar wat tranentrekkende momenten. Er zitten hilarische momenten in het boek, waarbij ik vaak ongelooflijk hard moest lachen.
Het verhaal is wel voorspelbaar zoals je bij de meeste romance verhalen tegenkomt. Verder voelt het verhaal grotendeels aan als een Young Adult verhaal.

Ik vind dit boek 3.5 van de 5 sterren waard.

Bekijk meer Romance boeken.
Bekijk meer Young adult romance boeken.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

In a holidaze van Christina Lauren is een kerst romance verhaal over het leven van een jonge meid, vergelijkbaar met de film Groundhog Day.

Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *