Hercule Poirot’s Christmas

Titel: Kerst met Hercule Poirot
Titel Engels: Hercule Poirot’s Christmas
Genre: Misdaad mysterie
Schrijver: Agatha Christie
Verteller: Hugh Fraser
Duur van het boek: 6 uur 8 minuten

Het verhaal van Kerst met Hercule Poirot

Dit is een mysterie over een moord op kerstavond. Simeon Lee heeft ervoor gezorgd dat al zijn zonen en hun vrouwen de kerstdagen bij hem op zijn landgoed komen doorbrengen. Dit heeft hij niet gedaan omdat hij graag mooie herinneringen wilde maken met zijn kinderen nu hij zo oud is. Nee hij wilde voor opschudding zorgen!
De gemoederen op het landgoed blijken nog hoger op te kunnen lopen, wanneer later op de avond een vreselijke gil te horen is en de oude Simeon Lee in een grote plas bloed wordt gevonden. Zijn keel is doorgesneden. 

Samen met de plaatselijke politie onderzoekt Hercule Poirot de moord. Het oplossen van deze moordzaak is erg lastig, omdat Simeon Lee geen makkelijke man was en al zijn familieleden een motief en de mogelijkheid hadden om de oude man te vermoorden.

Benieuwd geworden? Lees hier een inkijkexemplaar van het boek.

Te koop bij Bol.com:

Verteller

Ik vind deze versie een goed waard.

Mijn mening

Ik vind dit boek een aanrader. Dit een prachtig mysterie die zich afspeelt rond de kerstdagen.
Ik moest wel even goed in het verhaal komen, omdat ik niet lang geleden de film Knives out heb gezien en het verhaal uit die film vertoont veel overeenkomsten met dit verhaal van Agatha Christie. Het is duidelijk dat de schrijvers van de film geïnspireerd waren door dit verhaal. Daardoor hadden mijn gedachten de neiging om bepaalde kanten uit te gaan tijdens dit verhaal, omdat ik dit verhaal dus al eerder had beleefd (natuurlijk wel in een andere uitvoering).
Wel wil ik duidelijk vermelden dat dit verhaal niet hetzelfde verloop en uitkomst heeft als de film (gelukkig!).
Ik heb Hercule Poirot niet kunnen helpen bij het oplossen van deze zaak. Ik had het motief wel en de dader had zichzelf in mijn ogen onherstelbaar verdacht gemaakt, maar ik had het motief en dader niet aan elkaar gekoppeld. Ook de mogelijkheid en toedracht bleven een mysterie voor mij. Ik heb dan ook enorm genoten van Hercule’s uitgebreide uitleg aan het eind. Wat een genot was dat!

Ik vind dit boek 4.5 van de 5 sterren waard.

Bekijk meer mysteries.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *