Ik, robot

Titel: Ik, robot
Titel Engels: I, robot
Genre: Science Fiction
Schrijver: Isaac Asimov
Verteller: William Hope
Duur van het boek: 9uur 6 minuten
Alle boeken van de Robot + Baley serie:

 • Ik, robot – I, robot (0.1)
 • De komst van de robots – The rest of the robots (0.2)
 • De totale robot – The complete robot (0.3)
 • Een robot droomt – Robot dreams (0.4)
 • – Robot visions (0.5)
 • – The positronic man (0.6)
 • De stalen holen – The caves of steel (boek 1 Baley)
 • De blote zon – The naked sun (boek 2 Baley)
 • De robots van de dageraad – The robots of dawn (boek 3 Baley)
 • Robots en imperium – Robots and empire (boek 4 Baley)

Het verhaal van I, Robot

Dit is boek 0.5 van een Science Fiction serie over de evolutie van robots en machines op aarde. Het verhaal wordt verteld in de vorm van een interview. Tijdens dit interview komen negen korte verhalen over robots aan de orde. In het begin gaan de verhalen over problemen met de robots en later komt aan de orde hoe de mensheid de grip op de robots heeft verloren.
De losse verhalen hebben allemaal met elkaar te maken en brengen je richting een bijzonder einde.
Bekijk een inkijkexemplaar van het boek.

Te koop bij Bol.com:

Er is een film gemaakt gebaseerd op dit boek met Will Smith in de hoofdrol. Je kan de trailer van de film hieronder bekijken, maar hoewel ik wel enkele personages uit het boek er in terug herken, verloopt de film heel anders dan de negen verhalen in het boek. Maar het is wel gemaakt met dezelfde “robotwetten” als het boek.

Verteller

Ik ben zeer tevreden over de vele personagestemmen van deze verteller. Ik vind deze versie een goed waard.

Mijn mening

Ik vind dit boek wel een aanrader. Ik heb vooral genoten van de eerste paar verhalen waarin twee techneuten op een gegeven moment tot de conclusie komen dat ze vervloekt zijn, want hoe kan het anders zijn dat steeds wanneer zij hun werkzaamheden op een nieuwe planeet of schip in de ruimte starten, er wat mis blijkt te zijn met de robots?! Het antwoord hierop is net zo simpel als de oplossingen die zij zo nu en dan bedenken, maar wel geniaal opgezet door de schrijver. Ik heb vooral van deze twee personages genoten.

De verhalen bieden een prima opbouw richting het laatste verhaal. In het begin vond ik het laatste verhaal een tikkie saai, vooral vergeleken met de leuke verhalen over de twee techneuten, maar richting het einde van het laatste verhaal begon bij mij het kwartje “pas” te vallen. De schrijver heeft deze verhalen heel mooi opgezet tot een prima einde.

Ik vind dit boek 4 van de 5 sterren waard.

Bekijk meer Science Fiction boeken.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

 • Bol.com: E-book, luisterboek, paperback en hardcover in het Engels.
 • Storytel: Luisterboek in het Engels.
 • Nextory: Luisterboek in het Engels.
 • BookbeatNL: Luisterboek in het Engels.
 • Audible: Engelse luisterversie.
 • iTunes: E-books: book set van I Robot en vier andere boeken van deze serie in het Engels. Ebook en luisterversie in het Engels.
Recensie boek I Robot van Isaac Asimov

Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *