De verschrikkelijke badmeester

Titel: De verschrikkelijke badmeester
Genre: Leuk voor kinderen
Schrijver: Jozua Douglas 
Verteller: Sander de Heer
Duur van het boek: 4 uur 32 minuten

Het verhaal van De verschrikkelijke badmeester

Iedereen houdt van de badmeester, Boris Kwikzilver. Hij is een held, want hij is de grote kampioen. Als kind was hij de beste en hij werd kampioen, terwijl zijn tweelingbroer, die ook vreselijk goed was, plotseling ophield met zwemmen. Iedereen houdt van Boris en iedereen verafschuwd zijn tweelingbroer die zomaar zijn talent verspilde.

Lev heeft absoluut geen talent voor zwemmen, maar zijn vader is ervan overtuigd dat zijn zoon kampioen kan worden, want Boris heeft hem opgenomen in zijn K selectie van zijn zwemschool. Boris geeft aan dat Lev met veel training ooit kampioen kan worden. Nu moet je weten dat zijn K selectie de kneusjesselectie is voor kinderen zonder een sprankje talent, maar Boris verdient goed met zijn zwemschool en zolang alle ouders denken dat hun kindjes ooit kampioen zullen worden, verdient hij genoeg geld.

De kinderen van de K selectie hebben een gruwelijke hekel aan zwemmen en aan de zwemmeester. Ze noemen hem Brulboei, omdat hij zich zo gruwelijk misdraagt. Hij staat altijd langs de kant te tieren en de kinderen uit te kafferen. Voor straf sluit hij ze uren lang op in een kluisje en nog meer van zulke straffen, maar niemand gelooft het wanneer de kinderen dit vertellen, want Boris is geliefd bij alle ouders! Hij is de grote held van hun stad.
Op hun beurt halen de kinderen streken uit om de gemene Brulboei betaald te zetten voor zijn akelige gedrag. Wanneer Lev aan de beurt is om het zwembad leeg te laten lopen, zit hij vast in het kantoortje van Brulboei en daar doet hij een vreselijke ontdekking!

Bekijk hier een inkijkexemplaar.
Luister hier naar een fragment.

Te koop bij Bol.com.

Bekijk de trailer van het boek in de video hieronder.

Mijn mening

Leuk avontuur van Lev en zijn buurmeisje Lita. Lev ontdekt dat zijn badmeester Brulboei zich niet alleen vreselijk gedraagt langs de kant van het zwembad, maar hij is door en door slecht! Hij heeft een kind ontvoerd en het meisje heeft dringend hulp nodig. Hij zal dit uiterst voorzichtig moeten aanpakken, want zijn vader zal hem heus niet geloven en het is maar de vraag of iemand hem wel zal geloven.

De helden van het verhaal zijn twee leuke en bijzondere kinderen. Lev zit zelfs in de kneusjesselectie, dus hij is niet echt bepaald een doorsnee held. Zijn buurmeisje is een echte boekenwurm. Ze zet bijna nooit haar boek opzij, zelfs niet als ze middenin een avontuur zitten. Gelukkig leest ze op dit moment een boek over ontsnappen uit moeilijke situaties, dus wie weet biedt dat een voordeel.

Het verhaal voelt aan als een Roald Dahl avontuur vol met verschrikkelijk gemene mensen en is een grappig verhaal over onrecht en overwinning.

Ik ken al een aantal boeken van Jozua Douglas en tot nu toe vind ik al zijn boeken wel echte aanraders voor kinderen.
Ik geef dit boek 4 van de 5 sterren.

Bekijk hier meer leuke luisterboeken voor kinderen.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

  • Bol.com: E-book, luisterboek en hardcover in het Nederlands.
  • Storytel: Luisterboek in het Nederlands.
  • Luisterrijk: Luisterboek in het Nederlands.
  • Nextory: Luisterboek in het Nederlands.
  • BookbeatNL: Luisterboek in het Nederlands.
  • EbookNL: Ebook in het Nederlands.
  • iTunes: E-book in het Nederlands.
Recensie: De verschrikkelijke badmeester van Jozua Douglas is een grappig boek over een vreselijke badmeester. Leuk voor de fans van Roald Dahl.

Ik heb het boek in het Nederlands geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *