Een leven na jou – After you

Titel: Een leven na jou
Engelse titel: After you
Genre: Romance (verdrietig)
Schrijver: Jojo Moyes 
Verteller Nederlandse versie: Willemijn de Vries
Verteller Engelse versie: Anna Acton
Duur van het boek Nederlandse versie: 12 uur 50 minuten
Duur van het boek Engelse versie: 
11 uur 8 minuten
Alle boeken van deze Lou Clark – Me before you serie:

  • Voor jou – Me before you
  • Een leven na jou – After you
  • Voor mij – Still me

Ik heb het boek in het Nederlands geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 15 euro per maand (maar ik zie dat het nu al 17 euro per maand kost voor nieuwe leden) om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.

Het verhaal van Een leven na jou – After you

Dit is boek 2 van een trilogie over het leven van Louisa Clark. Dit boek gaat over Louisa’s leven na de dood van Will. Ook al was hun tijd samen van korte duur, het gat van verdriet waarin Louisa is gevallen na zijn dood is enorm groot.
Dit boek laat zien hoe groot het effect is van de keus die Will heeft gemaakt. Hij heeft iedereen gebroken achter gelaten. Hoewel hij in die zes maanden veel voor Louisa heeft betekend en haar een grote duw in de juiste richting heeft gegeven, is ze gestruikeld na zijn dood en is die val niet meer te boven gekomen.
Hoewel boek 1 grotendeels positief was en feel-good tot aan de dood van Will, is dit boek best zwaar en depressief.
Boek 1 gaat over euthanasie. Dit boek gaat over rouwverwerking en de mening van anderen over euthanasie.
We volgen Louisa in haar leven nadat ze heeft gereisd. Ze heeft geprobeerd het avontuur op te zoeken zoals Will van haar had gewild, maar hoe ging het verder?
Ze is dus blijven steken in haar verdriet en heeft het leven weer aan haar voorbij laten gaan. Ze houdt stevig vast aan de mooie gedachten die ze nog van Will heeft en daarmee laat ze na om in het hier en nu te leven en daadwerkelijk te leven, zoals Will had gewild.
Er is veel nodig om haar de ogen te doen openen en dat is dan ook precies wat er in boek gebeurt.
Haar leven wordt meerdere keren behoorlijk op de kop gezet, zodat ze eindelijk in zal zien wat haar te doen staat!

Benieuwd geworden? Bekijk een inkijkexemplaar van het boek.
Luister naar een luistervoorbeeld van het boek in het Nederlands.

Te koop bij Bol.com E-book in Kobo Plus gratis voor abonnees.

Deel 1 van deze serie is verfilmd. Bekijk hieronder de trailer van de film van boek 1.

Verteller

Ik heb even getwijfeld of ik dit boek in het Engels bij Audible wilde kopen, omdat ik verhalen over Engeland liever met de Engelse accenten hoor, maar toen ik de Nederlandse versie ging uitproberen vond ik dat deze verteller het zo goed deed, dat ik het boek helemaal in het Nederlands heb afgeluisterd. Ik vind deze versie een goed waard (en dat vind ik niet snel van Nederlandse versies!).

Mijn mening

Mooi boek. Het is een bijzonder vervolg van boek 1. Ik moet zeggen dat ik deze wending niet had verwacht. Hoewel ik behoorlijk had gehuild bij het einde van boek 1 en het erg sneu vond, was de toon van boek 1 toch wel aardig feel-good, waardoor ik had verwacht dat Louisa de juiste kant uit ging met haar leven. Om dan vervolgens een boek lang mee te maken hoe depressief haar leven is geworden, was niet wat ik vooraf gedacht had toen ik aan dit boek was begonnen. Ik kan niet zeggen dat ik het boek erg leuk vind, maar ik vind het boek wel heel goed geschreven. Normaal ga ik depressieve boeken altijd uit de weg, maar toch heeft dit verhaal me zo gegrepen dat ik het graag uit wilde lezen en gek genoeg zal ik zelfs aan het laatste deel beginnen, want nu wil ik ook het einde van deze serie weten. Hoe zal het hierna verder gaan met Louisa?

Ook nu weer biedt de schrijver een liefdesverhaal, maar net als bij boek 1 gaat het zeker niet om een standaard insta-love liefdesverhaal.

Na twee boeken van deze schrijver te hebben gelezen ben ik wel erg benieuwd naar de rest van haar boeken. Haar schrijfstijl is erg goed en ze brengt mooie wendingen in het verhaal die erg grappig en verrassend uit de hoek komen. Ik vind haar verhalen tot nu toe zeker niet voorspelbaar.
Zelf houd ik van het lezen van romance, maar ik vind ze vaak te zoetsappig en na een aantal romantische boeken grijp ik altijd naar zombieboeken om van die zoetsappige momenten af te komen.
Daar heb ik dus helemaal geen last van na het lezen van deze twee boeken. Niet dat dit absoluut mijn voorkeur heeft, want ik maak niet vaak mee dat romantische verhalen zo droevig eindigen.

Ik geef dit boek 4.5 van de 5 sterren. Ik ben erg benieuwd geworden naar het einde van deze serie.

Bekijk meer romantische boeken.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

  • Bol.com: E-book (E-book in Kobo Plus gratis voor abonnees), paperback en luisterboek in het Nederlands.
  • Storytel: Luisterboek in het Nederlands.
  • Luisterrijk: Luisterboek in het Nederlands.
  • EbookNL: Ebook in het Nederlands.
  • Audible: Engelse luisterversie
  • Itunes: E-book in het Nederlands en luisterboek in het Engels.
Recensie: Een leven na jou (After you) is het vervolg op Voor jou (Before you) van Jojo Moyes. Een liefdesverhaal over leven met een verlamming.

Ik heb het boek in het Nederlands geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *