Voor mij – Still me

Titel: Voor mij
Engelse titel: Still me
Genre: Romance
Schrijver: Jojo Moyes 
Verteller Nederlandse versie: Willemijn de Vries
Verteller Engelse versie: Anna Acton
Duur van het boek Nederlandse versie: 12 uur 50 minuten
Duur van het boek Engelse versie: 
11 uur 8 minuten
Alle boeken van deze Lou Clark – Me before you serie:

 • Voor jou – Me before you
 • Een leven na jou – After you
 • Voor mij – Still me

Het verhaal van Voor mij – Still me

Dit is boek 3 van een trilogie over het leven van Louisa Clark. In boek 1 hebben we Louisa gevolgd terwijl ze verwikkeld raakte met Will Trainer. In boek twee hebben we lief, maar vooral leed met haar meegemaakt en in dit boek krabbelt ze steeds meer en meer overeind en gaat ze eindelijk ontdekken wie Louisa Clark is en wat zij met haar leven wil doen.
Ze grijpt een grote kans en gaat in New York werken. Ze doet hetzelfde werk als ze voor Will Trainer heeft gedaan, maar ditmaal voor een jonge vrouw. Een rijke familie huurt haar in als gezelschapsdame voor de vrouw des huizes. Ze heeft moeite met haar nieuwe leven in een “rich society” en Louisa zal haar iedere dag van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat bijstaan. Ze krijgt enorm goed betaald en rijdt rond in limousines. Haar liefdesleven komt hiermee wel onder enorme druk te staan, want ze wordt ingehuurd voor een jaar. Zij en haar vriend moeten een relatie op afstand een jaar lang zien vol te houden. Haar relatie wordt extra op de proef gesteld wanneer ze een jonge man ontmoet die precies op Will Trainer lijkt.

Benieuwd geworden? Bekijk een inkijkexemplaar van het boek.
Luister naar een luistervoorbeeld van het boek in het Nederlands.

Te koop bij Bol.com E-book in Kobo Plus gratis voor abonnees.

Deel 1 van deze serie is verfilmd. Bekijk hieronder de trailer van de film van boek 1.

Verteller

Ik vond het erg jammer toen ik merkte dat het nu om een nieuwe verteller ging. Ik vond de stem van boek twee goed klinken en nu moest ik alweer wennen aan een nieuwe stem. Ik denk wel dat deze stem meer bij Louisa Clark past. Het brengt beter haar vreemde aanwezigheid ter gehore, maar ik vond de stem van boek twee toch wel prettiger en rustiger in de oren klinken. Ik vind deze versie een ruim voldoende waard.

Mijn mening

Mooi einde van deze serie. Ik vond het bij deel twee zo jammer dat alles zo mis is gegaan met Louisa terwijl ze zulke mooie kansen heeft gekregen van Will. Dit boek is weer meer feel-good en dat voelt toch wel een heel stuk prettiger aan na alle depressiviteit van boek 2. Ik ben blij dat ik deze serie heb doorgezet en deze serie met een gelukkiger gevoel heb afgerond.

Dit boek gaat vooral over de moeilijkheden van een relatie op afstand en de jaloezie en onzekerheid die daarbij komt kijken. Daarnaast gaat het verhaal over de persoonlijke groei van Louisa Clark. Met iedere ervaring leert ze zichzelf beter kennen en ontdekt ze haar eigen pad in de wereld.

Ook dit deel biedt ons een liefdesverhaal die bijzonder uitpakt. Inmiddels weet je dat de schrijver haar personages zeker niet zomaar een happy ending cadeau geeft en dat maakt dat het dan ook niet als voorspelbaar aanvoelt.

Ik geef dit boek 5 van de 5 sterren.

Bekijk meer romantische boeken.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

 • Bol.com: E-book (E-book in Kobo Plus gratis voor abonnees), paperback en luisterboek in het Nederlands.
 • Storytel: Luisterboek in het Nederlands.
 • Luisterrijk: Luisterboek in het Nederlands.
 • Nextory: Luisterboek in het Nederlands.
 • BookbeatNL: Luisterboek in het Nederlands.
 • EbookNL: Ebook in het Nederlands.
 • Audible: Engelse luisterversie
 • Itunes: E-book in het Nederlands en luisterboek in het Engels.
Voor mij – Still me is deel drie van de serie over Louisa Clark (Voor jou – Me before you) van Jojo Moyes. Romantische serie over pijn en verdriet.

Ik heb het boek in het Nederlands geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *