Voor jou – Me before you

Titel: Voor jou
Engelse titel: Me before you
Genre: Romance (verdrietig)
Schrijver: Jojo Moyes 
Verteller Nederlandse versie: Willemijn de Vries
Verteller Engelse versie: Steven Crossley, Andrew Wincott, Alex Tregear, Jo Hall, Anna Betinck, Owen Lindsay,
Duur van het boek Nederlandse versie: 13 uur 20 minuten
Duur van het boek Engelse versie: 
16 uur 38 minuten
Alle boeken van deze Lou Clark – Me before you serie:

 • Voor jou – Me before you
 • Een leven na jou – After you
 • Voor mij – Still me

Het verhaal van Voor jou – Me before you

Dit is boek 1 van een trilogie over het leven van Louisa Clark.
Lou Clark is een bijzondere jonge vrouw van 26 jaar. Ze is een beetje een nietsnut en heeft geen enkele behoefte om na te denken over wat ze zou willen doen met de rest van haar leven.
Op dit moment doet ze wat ze kan om haar ouders financieel bij te springen en daarmee ook haar aandeel te leveren in de kosten van hun familie.
Haar hele leven staat op het punt te veranderen wanneer ze Will ontmoet.
Will is verlamd geraakt door een ongeluk. Hij is verlamd vanaf zijn nek.
Will en Louisa zijn elkaars tegenpolen. Will heeft tot de dag van zijn ongeluk met volle teugen van zijn leven genoten en heeft al het mogelijke uit iedere dag gehaald. Louisa heeft zichzelf klein gehouden in een klein stadje waar ze zich veilig voelde. Ze heeft zich als het ware verstopt voor de wereld.
Hun relatie begint zeer moeizaam wanneer Louisa gaat werken als een verzorger voor Will. Al snel leren ze elkaar waarderen en hebben ze het beste met de ander voor.
Will neemt het op zich om haar te leren genieten van het leven en haar uit haar schulp te trekken. Op haar beurt probeert ze Will te laten inzien dat er ook een leven mogelijk is met zijn verlamming. Hij zou zelfs weer gelukkig kunnen zijn ook al zou het niet het leven zijn dat hij voor zichzelf zou hebben gekozen.
Dit verhaal gaat over de persoonlijke ontwikkeling van Louisa Clark en haar poging om Will te laten zien hoeveel het leven hem nog te bieden heeft.

Benieuwd geworden? Bekijk een inkijkexemplaar van het boek. Luister naar een luistervoorbeeld van het boek in het Nederlands.

Te koop bij Bol.com E-book in Kobo Plus gratis voor abonnees.

Dit boek is ook verfilmd. Bekijk hieronder de trailer van de film.

Verteller

Deze Engelse verteller doet het erg goed. Mooi verschil in stemmen van de verschillende personages. Vooral wanneer je Louisa hoort praten met de moeder van Will, hoor je duidelijk het verschil.
Mooi hoe de andere personages ook aan de beurt komen en vanuit hun eigen perspectief aan bod komen. Ze hebben ook allemaal een eigen stem. Dit zit erg goed in elkaar en biedt absoluut een meerwaarde. Ik vind deze uitvoering een goed waard.

Mijn mening

Prachtig boek! Zeker een aanrader.
Ik heb laatst de film gezien met mijn man. De film was erg goed (dat vond mijn man ook!) en komt heel goed overeen met het boek. Ik heb toen erg gehuild om deze film. Wat dat betreft wist ik precies wat me te wachten stond toen ik aan dit boek begon. Het verhaal verloopt in het boek exact hetzelfde. De film is een geweldige representatie van dit boek. Wel biedt het boek meer informatie dan je uit de film haalt. Ook nu weer moest ik erg huilen om het einde.

Euthanasie is een belangrijk onderwerp in dit boek. De verschillende meningen en legaliteit ervan komt heel mooi aan bod.

Dit boek is zeker geen standaard liefdesverhaal met een insta-love die langzaam wordt ingevuld. Het verhaal is erg mooi geschreven met bijzondere wendingen die je zeker nog even bij zullen blijven.

Ik geef dit boek 5 van de 5 sterren. Ik ben erg benieuwd geworden naar het vervolg.

Bekijk meer romantische boeken.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

 • Bol.com: E-book (E-book in Kobo Plus gratis voor abonnees), paperback, luisterboek in het Nederlands.
 • Storytel: Luisterboek in het Nederlands en Engels.
 • Luisterrijk: Luisterboek in het Nederlands.
 • Nextory: Luisterboek in het Engels.
 • BookbeatNL: Luisterboek in het Engels.
 • EbookNL: Ebook in het Nederlands.
 • Audible: Engelse luisterversie
 • Itunes: E-book in het Nederlands en luisterboek in het Engels.
Recensie: Voor jou – Me before you van Jojo Moyes is een absolute aanrader. Deze Louisa Clark serie is erg mooi om te lezen.

Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *