In een ander leven

Nederlandse titel: In een ander leven
Engelse titel: Maybe in Another Life
Genre: Romance
Schrijver: Taylor Jenkins Reid
Verteller: Julia Whelan
Duur van het boek (Engels!): 9 uur 09 minuten

Het verhaal

Het verhaal gaat over Hannah en de mogelijkheid om geluk te vinden in haar leven. Dit boek draait om één moment in haar leven. Zal ze vanavond doorbrengen met haar jeugdliefde of doet ze het rustig aan en gaat ze nu naar huis met haar beste vriendin?
Vanaf dit moment splitst het verhaal in tweeën. Hoe verloopt haar leven als ze vanavond met haar jeugdliefde doorbrengt? Was het verstandig van haar om met haar vriendin naar huis te gaan en zich nu niet halsoverkop in deze liefde te storten? Hannah gelooft heilig in voorbestemming. Wat is wel en niet voor haar voorbestemd?

Bekijk hier een inkijkexemplaar.

Te koop bij Bol.com

Dit boek kan als luisterboek (in het Engels) gedownload worden in iTunes.

Dit boek kan als ebook in het Engels gedownload worden in iTunes.

Verteller

Deze verteller klinkt goed. Haar mannelijke stemmen vind ik wat minder klinken en ik houd ze ook niet altijd uit elkaar. Ik vind deze uitvoering een ruimvoldoende waard.

Mijn mening

Heel mooi boek, een aanrader!
Dit is absoluut geen “doorsnee love story”.
Je luistert naar twee verhalen die prachtig in elkaar passen en elkaar toch goed afwisselen. Beide verhalen zijn ontstaan vanuit één besluit.

Hannah is een geweldige personage. Het verhaal begint met haar grote fout die zeker niet zonder gevolgen zal blijven. Ze heeft een affaire gehad met een getrouwde man (ook al wist ze eerst niet dat hij getrouwd was). Gedurende het verhaal pakt ze keer op keer de gebeurtenissen in haar leven aan om zichzelf te verbeteren en verantwoordelijkheid te nemen voor haar handelen. Ze realiseert zich dat het belangrijk is om uit te komen voor je fouten en je niet te schuilen achter excuses. Alleen dan kan je controle nemen over je eigen leven en zal je dezelfde fout niet nogmaals maken.

Dit verhaal gaat niet zozeer over het verliefd worden op iemand en dan langzaam naar die persoon toewerken. Dit verhaal gaat over Hannah die haar leven op een rijtje probeert te krijgen en zich realiseert dat ze haar leven alleen kan verbeteren als ze aan zichzelf werkt en de “juiste besluiten” neemt. Hierbij maakt ze vaak gebruik van “voorbestemming” om de moeilijke gebeurtenissen in haar leven aan te kunnen en te incasseren wat het leven haar kant uit slingert. Dat is dan ook gelijk erg mooi aan dit verhaal, want het einde van dit verhaal zet haar levensmotto toch in een ander daglicht.
Ik vind dit verhaal vooral prachtig, omdat het meer inhoud heeft dan de meeste romantische verhalen die vooral draaien om verliefdheid en stappen die moeten leiden totdat de personages eindelijk samen komen.
Ook in dit verhaal gaat het om het vinden van de ware liefde, maar hier staat vooral het leven centraal en omgaan met wat het leven voor je in petto heeft.

Ik heb enorm genoten van de vriendschap tussen de twee vriendinnen die elkaar door dik en dun steunen en bereid zijn hemel en aarde voor elkaar te bewegen. Op zich zou dit boek een prachtig cadeau zijn voor je beste vriendin.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Recensie In een ander leven

Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *