Heksenweek

Titel: Heksenweek
Genre: Leuk voor kinderen
Schrijver: Kaye Umansky 
Verteller: Joan Walker
Duur van het boek (in het Engels!): 1 uur 57 minuten
Alle luisterboeken uit deze Heksenweek Elsie Pekel serie:

  • Heksenweek – Witch for a Week
  • – Wish for a Witch
  • – Witches (Un)Welcome 
  • – Witch in Winter

Het verhaal van Heksenweek

Dit boek is het begin van een nieuwe serie.
Elsie Pekel woont in een klein stadje Kleinbrugge. Ze werkt bij haar vader in de winkel en daardoor heeft ze geleerd hoe ze met klanten om moet gaan. De service die zijn biedt en haar omgang met de klanten is perfect!

Een goede verkoopster zijn is niet alleen handig voor als je in een winkel werkt. Blijkbaar is ook handig wanneer je op de woning van een heks past. De heks Magenta Spits moet een weekje weg en huurt Elsie in als oppasser.

Elsie moet de woning goed bewaken en iedere avond afsluiten, want de oude dametjes in het bos stelen alles wat ze kunnen vastpakken.

Ook de andere bewoners in het bos zijn behoorlijk eigenaardig. Dat is de reden dat de heks haar toren steeds van plek laat wisselen, maar speciaal voor Elsie heeft ze de toren gedurende deze week laten parkeren op één plek. Gelukkig kan Elsie het goed vinden met de toren. Stel je voor dat die niet voor haar op één plek zou willen staan…

In dit verhaal maken we vooral kennis met de personages en ontdekken we samen met Elsie hoe avontuurlijk het is om in het bos te wonen in de toren van de heks.
Er gaat een nieuwe wereld open voor Elsie en ze krijgt toegang tot nieuwe mogelijkheden, want wie weet kan ze naast een goede verkoopster ook een prima heks zijn.

Bekijk in de korte video hieronder waar het verhaal over gaat.

Te koop bij Bol.com

Verteller

De verteller heeft een rustgevende stem. Haar stemmen voor de personages klinken goed en haar vertelstem is heerlijk kalmerend om naar te luisteren. Dit verhaal lijkt me perfect om op te zetten, na een drukke dag, voor het slapen gaan. Ik denk dat de kinderen met dit verhaal in combinatie met deze stem helemaal tot rust zullen komen en daarna lekker in slaap zullen vallen. Het is alleen wel jammer dat er alleen een Engelse versie beschikbaar is. Ik vind deze uitvoering een goed waard.

Mijn mening

Erg leuk verhaal in een gezellige sfeer met magie en bijzondere personages. Van oude omaatjes die er superlief uitzien, maar die waggelen met hun staarten terwijl ze alles stelen wat los zit tot aan behulpzame metgezellen in de vorm van een schurftige hond genaamd Lastpak en Corbett de knorrige raaf.
 
Het verhaal speelt zich af in een bijzondere woning van een heks in de vorm van een toren in een bos. Deze toren staat niet op één plek. De heks laat de toren vaak van plek veranderen in de hoop haar buren te ontlopen. 
De toren is zelfvoorzienend. Je kan door een luikje allerlei hapjes en lekkernijen bestellen. Wel moet je eraan denken om alsjeblieft en dankjewel te zeggen. In dit verhaal speelt de toren niet zo’n grote rol. Ik ben benieuwd hoe de rol van deze toren verder uitgebreid zal worden in de volgende delen van deze serie.

De sfeer van dit verhaal is vooral fijn en hartverwarmend. Er zijn geen akelige personages in dit verhaal. De oude dames die iedere dag langskomen om te stelen laten wel steeds hun beste kant zien, ook al lopen ze weg met je spullen en zelfs de gemene houthakkers lijken meer op arrogante kwajongens vergeleken met gemene personages in andere boeken. Prima verhaal wanneer je kinderen eens geen akelige personages met akelige daden wil voorschotelen. Met dit boek kunnen kinderen genieten van een lieflijk verhaal in een gezellige sfeer.

Bekijk hier meer leuke luisterboeken voor kinderen.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Recensie: Heksenweek is het eerste deel van een nieuwe kinderboeken serie over Elsie Pekel van Kaye Umansky.

Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Storytel (maar nu is alleen de Nederlandse versie nog beschikbaar). Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *