Even tussen ons

Titel: Even tussen ons
Titel Engels: Tell me a secret
Genre: roman
Schrijver: Jane Fallon
Verteller: 
Esther Floor
Verteller Engels : Claire Sturgess
Uitgeverij: De Fontein Romans & Spanning
Duur van het boek:
11 uur 11 minuten
Duur van het Engelse boek: 8 uur 51 minuten

Het verhaal van Even tussen ons

Een verhaal over “valse wijven” die zich tegen elkaar keren. Holly en Roz zijn beste vriendinnen op het werk. Samen roddelen ze er iedere dag heerlijk op los, ten koste van hun collega’s. Vooral hun collega Juliet is het mikpunt van hun roddels.
Holly heeft zojuist de nieuwe functie op het werk gekregen. Juliet zal daar vast van balen, want zij heeft ook op die functie gesolliciteerd, maar is het dus niet geworden!
Dan beginnen de pesterijen op het werk en wordt het een ware nachtmerrie voor Holly…..
Iemand zit aan haar papieren, verandert haar werk op haar computer en stuurt in haar naam emails die haar problemen opleveren. Het is duidelijk dat iemand niet blij is dat Holly de nieuwe functie heeft gekregen en diegene is er op uit dat Holly haar proeftijd niet haalt. Als dit zo door gaat zal ze waarschijnlijk zelfs ontslagen worden!

Te koop bij Bol.com (luisterboek is gratis voor abonnees in Kobo plus).

Verteller

De uitvoering van deze verteller is voldoende.

Mijn mening

Mijn mening van dit boek: matig/voldoende.
Dit verhaal is behoorlijk voorspelbaar en het is veel te uitgebreid beschreven als je naar de kern van het verhaal kijkt. De schrijver besteed enorm veel aandacht aan de nare streken die worden uitgehaald en ik moet toegeven dat ze die behoorlijk goed beschrijft. Je voelt daadwerkelijk met Holly mee wanneer ze door de streken wordt geraakt, maar feit blijft dat je al vanaf de eerste streek weet wie erachter zit en hoe dit af gaat lopen. Wanneer je daar vervolgens nog bijna 11 uur op moet wachten, is dat erg langdradig.

Voor een feel-good verhaal voelt het grootste deel van het verhaal helemaal niet vrolijk of fijn aan. De eerste helft van het verhaal is sneu vanwege al die nare streken. Daarom geef ik hier als genre roman aan en geen feel-good.
Dan over de helft van het verhaal verandert de houding van de hoofdpersoon en verlies ik als luisteraar/lezer mijn gevoel van medeleven voor haar.
Ik merk dat ik haar bijna net zo onaardig vind als de gemenerik die al die streken uithaalt. Eigenlijk wilde ik op dat moment stoppen met het boek, maar ik houd niet zo van opgeven, dus heb ik alle 11 uren afgeluisterd….

Het einde geeft inderdaad wel een soort feel-good gevoel, maar toch ook weer niet helemaal, want bepaalde besluiten vind ik volkomen ongeloofwaardig. Bepaalde daden zijn gewoonweg “misdadig” en ik kan me niet voorstellen dat daar geen aangifte van worden gedaan of heel duidelijk als dusdanig worden bestempeld.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

  • iTunes: E-book in het Nederlands.
  • Bol.com: Paperback, Ebook, en luisterboek (luisterboek is gratis voor abonnees in Kobo plus) in het Nederlands.
  • Storytel: Luisterboek en Ebook in het Nederlands.
  • Luisterrijk: Luisterboek in het Nederlands.
  • Nextory: Luisterboek en Ebook in het Nederlands.
  • BookbeatNL: Luisterboek in het Nederlands.
  • EbookNL: Ebook in het Nederlands.
  • Audible: Engelse luisterversie.

Bekijk ook mijn lijst met 10 leuke boeken om in een maand te lezen.

Recensie Even tussen ons

Ik heb het boek in het Nederlands geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *