The Near witch

Engelse titel: The Near witch
Genre: Fantasy, (heel licht) horror
Schrijver: V.E. Schwab 
Verteller: Heather Wilds
Duur van het Nederlandse boek: 9 uur 28 minuten

Het verhaal

Dit verhaal gaat over Lexi. Ze woont in het stadje Near.
Iedere nacht verdwijnt er een kind spoorloos uit een slaapkamer. Het is alsof de kinderen door een sinistere windvlaag zijn meegenomen. De bewoners worden radeloos en woest door deze verdwijningen. Ze hebben een dader nodig op wie ze hun angst en boosheid kunnen uitleven. Hun zondebok is snel gevonden in de vorm van een vreemdeling die vlak voor de verdwijningen in hun stad is gekomen. Ze weten zeker dat de twee heksen van Near deze vreemdeling verbergen.
Omdat Lexi een meisje is mag ze niet deelnemen aan het onderzoek naar deze verdwijningen, maar iedere avond gaat ze toch op pad. Net als haar vader is ze een “tracker” en voor zijn dood heeft haar vader haar veel geleerd over het sporen zoeken en jagen in de bossen.
Al snel ontdekt Lexi een mogelijke dader. Eerst in de vorm van een sprookje: het verhaal over de Near heks! Ruim honderd jaar geleden werd deze heks verbannen en is ze in eenzaamheid elders gestorven, maar is het verhaal wel zo gegaan? Of heeft het verhaal een andere afloop? Wie is er verantwoordelijk voor het ontvoeren van de kinderen: de vreemdeling of de Near heks?

Te koop bij Bol.com: Luisterboek is in Kobo Plus gratis voor abonnees.

Verteller

De personagestem(men) van deze verteller klinkt wel aardig, maar haar vertelstem is erg saai. Op een monotone wijze dreunt ze iedere zin één voor één op waarbij ze de klemTOON bij iedere zin op exact dezelfde plek legt. Wanneer ze dit erg lang doet voelt het luisteren naar haar gedreun erg vervelend. Gelukkig wisselt deze audioversie zich ook vaak af met personagestemmen waardoor het wel te doen is. Ik vind deze uitvoering een matig waard.

Mijn mening

Ik vind dit een goed verhaal. Het verhaal is lekker spannend en voelt hier en daar als lichte horror aan. Het doet me zelfs een klein beetje denken aan de Blair Witch project (de film). Niet denken dat het griezelig is, want dat is niet geval, maar het is meer spannend en sommige beschrijvingen vind ik wel een licht horrormelding waard.
Verder wordt dit verhaal een romantisch sprookje genoemd, maar zelf zou ik het geen romance noemen. Er zitten wel wat romantische elementen in, maar ik vind het niet genoeg om het als een romantisch verhaal te bestempelen.

Wat verhaal betreft vind ik dit boek wel een aanrader, maar door de voorlezer wil ik deze versie toch niet aanraden. Ik heb zelf meerdere keren op het punt gestaan te stoppen met luisteren omdat ik het gedreun van de zinnen niet meer wilde aanhoren, maar omdat ik het verhaal te spannend vond bleef ik toch doorluisteren. Verder krijg je een bonusverhaal in deze versie. De vreemdeling heeft een verleden waar ook wel een kort en spannend verhaal achter zit en die krijg je in deze versie cadeau.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

  • iTunes: Luisterboek in het Engels en E-book in het Nederlands.
  • Bol.com: Paperback , hardcover en luisterboek (Luisterboek is in Kobo Plus gratis voor abonnee in het Engels.
  • Audible: Luisterversie in het Engels (gratis voor Audible Escape abonnees).
  • Storytel: Luisterversie in het Engels.
  • BookbeatNL: Luisterboek in het Engels.
Recensie The Near witch

Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *