The Witchcraft of Salem Village

Titel : The Witchcraft of Salem Village
Genre: Geschiedenis
Schrijver: Shirley Jackson 
Verteller : Gabrielle de Cuir
Duur van het boek: 3 uur 9 minuten

Het boek

Dit boek is vooral informatief, maar het wordt wel verhalend gebracht. Het luistert dus als een verhaal waarbij je veel informatie krijgt over wat er destijds is gebeurd in Salem Village.

Het gaat over een stukje uit de Amerikaanse geschiedenis. In dit geval gaat het over de heksenvervolgingen in Salem Village. Met dit boek ontdek je wat er destijds is gebeurd en hoe dit op deze wijze heeft kunnen plaatsvinden.
Je leert hoe zoveel vrouwen en ook mannen beschuldigd werden en hoe hun hekserij bewezen werd. Je ontdekt de tijdslijn van deze heksenvervolgingen en hoe het eindelijk was afgelopen.
Benieuwd naar het boek? Bekijk hier een inkijkexemplaar.

Te koop bij Bol.com in het Engels:

Verteller

Deze Engelse verteller doet het wel aardig. Ik vind deze uitvoering een ruimvoldoende waard.

Mijn mening

Dit boek legt de gebeurtenissen eenvoudig en duidelijk uit. Op deze wijze is dit prima te begrijpen voor kinderen vanaf 14 jaar, maar dit boek is ook prima voor volwassenen.
Ik vind het wel een aanrader als je wat meer wil weten over de heksenvervolgingen van Salem Village. Zo leer je al direct aan het begin van het boek dat er een verschil is tussen Salem en Salem Village. En hoewel dit alles is begonnen in Salem Village, wordt Salem steeds genoemd voor deze gebeurtenissen. Ben je al op de hoogte van wat er destijds heeft afgespeeld dan vermoed ik dat je met dit boek geen nieuwe informatie zal leren. Ik raad het dan ook vooral aan voor mensen die alleen maar weten dat er destijds mensen als heksen zijn vervolgd en er iets meer over willen weten.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

  • Bol.com: E-book, paperback en luisterboek. Taal: Engels.
  • Storytel: Engelse luisterversie.
  • Audible: Engelse luisterversie.
Recensie The Witchcraft of Salem Village

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *