Trade Me

Titel: Trade Me
Genre: romance (18+)
Schrijver: Courtney Milan
Vertellers: Xe Sands, Sean Crisden
Duur van het Engelse boek: 7 uur 45 minuten
Alle boeken van deze Cyclone serie:

  • Trade Me
  • Hold Me

Het verhaal

Tina Chen is een verlegen meid die behoorlijk op zichzelf is. Ze studeert om daarna een goedbetaalde baan te kunnen krijgen. Ze wil haar ouders financieel kunnen bijstaan zodat ze eindelijk een beter leven kunnen krijgen. Ze leeft nu zo zuinig mogelijk en ze werkt hard naast haar studie zodat ze haar ouders financieel kan ondersteunen. De verantwoordelijkheid die ze draagt voor de financiën van haar ouders is groot. Te groot!
Blake, een klasgenoot, is een biljonair maar hij heeft een probleem. Hij moet zijn probleem zien op te lossen, zodat hij zijn vader kan bijstaan en de tijd tikt.
Tina en Blake raken betrokken bij een discussie in de klas over armoede, waarbij Tina uit haar vel schiet en hem eens goed de waarheid laat weten. Wat weet hij nou over armoede en het leven van arme mensen?! Hij heeft makkelijk praten met al zijn geld! Hij zou eens in haar schoenen moeten staan…. Hij zou dat niet eens twee weken volhouden!
Blake is zo wanhopig op zoek naar een oplossing voor zijn probleem dat hij besluit haar woorden ter harte te nemen. Hij wil tijdelijk ruilen met het leven van Tina. Hij leeft haar leven in haar woning (als je het zo mag noemen), neemt een baantje naast zijn studie zoals zij dat nu ook doet en betaalt met het weinige geld dat hij zo zijn beschikking heeft ook de rekeningen van haar ouders.
Zij mag met haar huisgenoot in zijn woning intrekken, neemt zijn werk in het bedrijf van zijn rijke vader (stiekem) over en krijgt 15.000 euro per maand (wat hij ook ongeveer per maand uitgeeft) als toelage.

Aangezien dit een romantisch verhaal is, raken ze direct emotioneel betrokken bij elkaar en ontmoeten ze elkaars ouders. Dit verhaal gaat vooral over het leven van Tina en Blake en hoe ze elkaar bijstaan terwijl ze aan zichzelf werken. Tina is arm en Blake zeer rijk en hoewel dat een rol speelt, wordt hier niet al te veel nadruk op gelegd (er zijn bijvoorbeeld geen rijke of arme vrienden die de boel compliceert maken). Wel staat vast dat Tina vindt dat ze daardoor niet in elkaars leven passen, maar in het verhaal veroorzaakt dit verder geen problemen. Arm of rijk krijgt in het verhaal geen veroordeling. Het verhaal laat juist zien dat zowel Tina als Blake elkaars gelijke zijn en meer of minder geld hebben is geen oplossing voor hun problemen. Wel laat het verhaal zien dat mensen met geld gemakkelijker uit andere problemen kunnen komen!

Verteller

Dit verhaal wordt door twee vertellers verteld. De stem die Tina speelt is erg irritant. Ze klinkt vaak buiten adem en zeer dramatisch. Het is gewoon niet fijn om naar haar te luisteren. Zijn stem is een verademing nadat je de hele tijd naar haar hebt geluisterd, maar over het algemeen is zijn stem matig/voldoende, vooral zijn stem voor vrouwelijke personages is matig. Ik vind deze uitvoering een matig waard.

Mijn mening

Ik vind dit een leuk verhaal. Het is wel jammer dat je niet kan genieten van de stemmen bij het verhaal. Die doen juist af aan de beleving. Wat dat betreft raad ik eerder een E-bookversie van het verhaal aan dan de luisterversie.
Het verhaal is lekker vermakelijk, maar niet geweldig. Ik vind het verhaal op sommige momenten best mooi, met af en toe wat humor en ook verdriet. Vooral het concept Falung Gong in het leven van Tina’s ouders vond ik erg interessant. Ik ben gelijk op het internet gaan uitzoeken wat het precies is.

Het is prettig dat Tina een sterke karakter is die niet over zich heen laat lopen. Haar omgang met de vader van Blake vond ik zeer vermakelijk. Haar moeder is ook een leuke personage. Ze is zeker niet zonder gebreken, maar als Tina buitengewoon diep in de problemen zit, is Tina’s moeder degene die ze aan haar zijde wil hebben.
Eigenlijk vind ik alle personages wel leuk in het boek.

Als minpunt wil ik aangeven dat het verhaal onrealistisch aanvoelt. De kaft van het boek draagt ook niet bij ter verbetering van dit gevoel. Vooral de man in de foto ziet er veel ouder uit dan de leeftijd van Blake in het verhaal.

Het einde van het boek vond ik wel hartverwarmend en ik bleef met een blij gevoel achter. Ik zie dat er een deel twee van deze serie is en ik twijfel of ik die ook wil luisteren. Ik vond dit boek wel leuk genoeg (een voldoende waard), maar niet zo geweldig dat ik het een aanrader zou vinden. Daarom weet ik dus niet of boek twee wel de moeite waard zou zijn (dezelfde voice-overs!).

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *