Birthday Boy

Nederlandse titel: Jarige job
Engelse titel: Birthday Boy
Genre: Leuk voor kinderen
Schrijver: David Baddiel
Verteller: David Baddiel
Duur van het boek in het Engels: 4 uur 05 minuten

Het verhaal

Het verhaal gaat over de verjaardag van Job (Sam in het Engels). Op zijn verjaardag ziet hij een vallende ster. Snel doet hij een wens: hij wenst dat iedere dag zijn verjaardag is. En dat is dan ook precies wat er gebeurt. Iedere dag staan zijn ouders en zijn zusje voor zijn slaapkamerdeur met taart, ontbijt en cadeaus. De hele dag door viert iedereen zijn verjaardag en zijn vriendjes komen steeds verkleed voor zijn verjaardag. Dit is natuurlijk geweldig! Totdat het niet meer geweldig is…. Maar hoe maak je zo’n wens ongedaan? Ondertussen is zijn opa verdwenen en de zoektocht wordt enorm verhinderd door zijn verjaardag. Iedereen heeft het elke dag zo druk met zijn verjaardag dat niemand de tijd neemt om zijn opa te vinden! Het is aan Job om zijn verjaardag ongedaan te maken zodat zijn opa gevonden kan worden.
Je kan dit luisterverhaal gebruiken voor kinderen om te oefenen met hun Engelse vaardigheid. Ik heb er een les bij gemaakt en zal onderaan meer hierover plaatsen.

Bekijk hier een inkijkexemplaar.

Verteller

Het verhaal wordt verteld door de schrijver zelf en hij doet dit geweldig! Ik vind zijn uitvoering een ruimvoldoende waard.

Mijn mening

Dit verhaal is erg leuk en het wordt extra leuk aan je verteld door de schrijver zelf en dat is best bijzonder.

Dit luisterverhaal is zeer geschikt voor kinderen om te oefenen met hun Engelse vaardigheid. De schrijver herhaalt vaak woorden, dus zodra een kind de betekenis weet komt het woord vaker terug waardoor het kind meer kans krijgt om het woord te onthouden. Het verhaal is verdeeld in korte hoofdstukken en de hoofdstukken worden zo goed beschreven dat je wel kan opmaken waar het over gaat.
Er worden zo nu en dan extra geluiden gebruikt om het verhaal meer tot leven te laten komen. Dit helpt ook bij het begrijpen van de tekst.

De personages zijn erg leuk en het einde is hartverwarmend. Er zijn geen nare of vervelende personages. Er zijn geen pestkoppen. Iedereen is gewoon lekker zichzelf en dat is soms al gek genoeg. Dat vind ik een pluspunt aan het verhaal. Verder vloekt zijn opa veel, maar het zijn geen echte vloekwoorden, het zijn meer zelfverzonnen vloekwoorden.

Luistervaardigheid Engels oefenen:
Ik heb per hoofdstuk een aantal woorden uitgekozen. Kinderen moeten de betekenis van de gevraagde woorden geven. Dit kan door goed naar de tekst te luisteren of door de betekenissen op te zoeken. Ik heb woorden uitgekozen die in een thema worden aangeboden bij een hoofdstuk zoals telescoop, planeet en sterren. Omdat deze woorden binnen het thema aan bod komen in het verhaal zijn ze makkelijker te begrijpen of ik heb woorden uitgekozen die vaak worden herhaald, zodat als een kind de betekenis van het woord eenmaal heeft opgezocht, het deze nieuwe kennis nog vaak in het verhaal of hoofdstuk kan toepassen.
Naast de werkbladen met de gevraagde woorden heb ik ook werkbladen met de antwoorden gemaakt zodat je de antwoorden kan nakijken.
Print hier deze werkbladen:

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Recensie Birthday Boy

Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Storytel (maar nu is alleen de Nederlandse versie nog beschikbaar). Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *