Een tweede kans voor Missy

Titel: Een tweede kans voor Missy
Titel Engels: Saving Missy
Genre: roman
Schrijver: Beth Morrey 
Verteller (Nederlands): Tanneke Hartzuiker
Verteller (Engels): Harriet Walter
Duur van het boek (Nederlands): 9 uur 52 minuten
Duur van het boek (Engels)9 uur 58 minuten

Het verhaal

Dit is een verhaal over oud worden, eenzaam zijn, terugkijken op je leven en de dingen waar je spijt van hebt, maar ook over het maken van nieuwe vriendschappen en het creëren van tweede kansen.

Missy, een 79 jarige vrouw, woont helemaal alleen in een zeer groot huis. Missy’s leven is erg zuur. Haar man is er niet meer, haar zoon woont aan de andere kant van de wereld, waardoor ze ook haar kleinkind niet meer kan zien, ze heeft geen goed contact met haar dochter en ze heeft geen vrienden. Ze is ontzettend eenzaam. Hiermee begint het verhaal en vanaf dit moment volgen wij Missy in haar leven.
Een vriendelijke dame maakt contact met Missy en ze durft zichzelf toe te staan om een dag gezelschap te hebben. Voor ze het weet heeft ze twee beste vriendinnen. Eén van haar nieuwe vriendinnen heeft een zoontje en die kan wel een “oma” gebruiken. Zo wordt Missy’s leven nuttig ingevuld en er komt een einde aan haar diepe eenzaamheid.
Ook in haar huis krijgt ze gezelschap, wanneer een zeer lieve hond een tijdelijke verzorger nodig heeft. Met de dag begint Missy weer te bloeien. Terwijl haar leven steeds positiever wordt staat Missy ook veel stil bij het verleden. Er is veel waar ze spijt van heeft en haar schuldgevoel is groot. Boven alles staat haar liefde voor haar man, zonder wie ze nu verder moet leven. Ze heeft ontzettend veel van hem gehouden, ook al wist ze dat zij niet zijn eerste keus was. Op deze wijze duiken wij in het leven van Missy. We genieten samen met haar van haar nieuwe leven die steeds voller wordt met nieuwe vrienden, maar ook met de mensen die ze kwijt was geraakt. Missy begint haar leven eens goed onder de loep te nemen en ze kijkt kritisch naar zichzelf en haar eigen handelen. Ze ontdekt waar het één en ander is misgelopen en ze doet haar best om weer recht te zetten wat er in het verleden is misgegaan.

Bekijk hier een inkijkexemplaar en/of luister naar een fragment.

Verteller

Dit verhaal is vol met personages die met een accent spreken. Sommige accenten klinken niet zo mooi. Ook klinken de stemmen van de personages niet altijd even goed. Ik vind deze uitvoering een voldoende waard.

Mijn mening

Ik vind dit verhaal een aanrader! Het verhaal zit heel goed in elkaar. Je begint in het heden en maakt daar kennis met Missy. Je leert Missy best goed kennen als personage. Er valt dan ook veel over haar te ontdekken. Het is fijn dat je als lezer snel in een “feel good flow” komt wanneer Missy’s leven de goede kant uit gaat. Ze raakt bevriend met twee sterke vrouwen die erg behulpzaam zijn en op haar beurt vindt Missy de kracht waarvan ze zelf niet wist dat ze die bezat en ook zij steekt keer op keer de armen uit de mouwen en helpt haar nieuwe vrienden. De delen over haar verleden zijn best zielig. Ze had/heeft een drankprobleem en ze heeft haar hele leven in dienst gesteld van haar man, maar hoe groot was zijn liefde voor haar? En dan is er natuurlijk ook de leegte in haar leven waar je de aanwezigheid van haar kinderen zou verwachten. Wat is daar misgegaan? Dit verhaal zit zo goed in elkaar dat je steeds weer nieuwe dingen over Missy’s verleden ontdekt. Iedere ontdekking schijnt weer nieuw licht op haar leven. En hoewel veel dingen die ik hier hebt opgenoemd behoorlijk depressief klinken, heb ik vooral een feelgood beleving aan dit verhaal overgehouden. Zelfs richting het einde van het verhaal wordt er weer een nieuwe, hartverwarmende ontdekking gedaan, waar je helemaal blij van wordt. En wat is het haar gegund!

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

  • Bol.com: Paperback, hardcover, Ebook, en luisterboek in het Nederlands.
  • Storytel: Luisterboek en Ebook in het Nederlands.
  • Luisterrijk: Luisterboek in het Nederlands.
  • Nextory: Luisterboek en Ebook in het Nederlands.
  • BookbeatNL: Luisterboek in het Nederlands.
  • EbookNL: Ebook in het Nederlands.
  • Audible: Engelse luisterversie.
  • iTunes: Luisterboek in het Engels en E-book in het Engels.
Recensie Een tweede kans voor Missy

Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Storytel (maar nu is alleen de Nederlandse versie nog beschikbaar). Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *