Het zwembad

Nederlandse titel: Het zwembad
Engelse titel: The Lido
Genre: Roman
Schrijver: Libby Page 
Verteller (Nederlands): Ricky Koole
Verteller (Engels): Clare Corbett
Duur van het boek (Nederlands)8 uur 56 minuten
Duur van het boek (Engels): 9 uur 17 minuten

Het verhaal

Dit verhaal draait om Rosemary en Kate.
Rosemary is een oude vrouw. Ze woont al haar hele leven in deze buurt. Er is zo veel veranderd in haar buurt. Veel is verdwenen en heeft plaats moeten maken voor “nieuw en trendy”. Haar man is overleden, veel van haar oude vrienden zijn overleden en het zwemmen is op het moment het enige lichtpunt in haar leven.
Kate is een jonge vrouw. Ze is net verhuisd naar deze grote stad, maar ze voelt zich zeer eenzaam en nog erger: ze heeft vaak last van angstaanvallen! Ze heeft geen vrienden gemaakt sinds haar verhuizing en ze heeft zelfs geen aanspraak met haar huisgenoten. Ze zouden het niet eens merken als ze nooit meer thuis kwam!

Dit verhaal gaat over de sluiting van het zwembad en de betekenis die het zwembad heeft in de levens van de bewoners. Rosemary probeert de sluiting van het zwembad tegen te houden, want dit is de enige plek waar ze zich nog verbonden voelt met haar overleden man. Zonder het zwembad zou ze geen reden meer hebben om uit bed te komen…..
Kate ontdekt de waarde van het zwembad en leert daarmee hoe ze vriendschappen kan sluiten en hoe ze een betere leven voor zichzelf kan scheppen. Rosemary en Kate besluiten samen te strijden voor het zwembad en hierbij ontwikkelen ze een hechte vriendschap.
Dit verhaal gaat over de waarde van een gemeenschap en van verbondenheid. Het toont hoeveel betekenis een plek kan hebben voor de ontwikkeling en de levens van de bewoners.

Bekijk hier een inkijkexemplaar.
Luister hier naar een fragment van het boek.

Verteller

Ik vind deze uitvoering een voldoende waard.

Mijn mening

Ik vind dit verhaal hartverwarmend en zeer ontroerend. Het is een mooi verhaal over een hechte vriendschap en verbondenheid.

Het verhaal wordt vooral verteld door Kate en Rosemary, maar je krijgt ook stukjes door de ogen van andere bewoners die regelmatig het zwembad bezoeken. Je volgt zo’n bezoeker dan tijdens één moment en ontdekt hoe belangrijk het zwembad voor deze bezoeker is.
Sommige van deze personages spelen later in het boek nog een rol.

Ik vind het mooi hoe deze vriendschap ontstaat tussen een oude en een jonge vrouw. Ze hebben elkaar hard nodig. De jonge vrouw zit compleet vast door haar angst en kan daardoor niet met haar volwassen leven beginnen. De oude vrouw is al zoveel kwijt geraakt en moet al heel veel missen. Deze vriendschap is als een handreiking naar iemand in nood, alleen hebben ze hier allebei heel veel steun aan elkaar.

Ik vond het verhaal zo prachtig dat ik het verhaal niet opzij wilde zetten. Het verhaal greep me gelijk. Het begon best droevig, maar beetje bij beetje kwam de zon vanachter de wolken tevoorschijn. Ik moest gewoonweg weten hoe het zou aflopen met deze twee lieve en moedige vrouwen.

Ik vind dit een prachtig boek en zeker een aanrader, maar er zijn wel enkele punten die voor een andere mening bij andere mensen kunnen zorgen:

  • Het duurt even voordat je lekker in het verhaal komt.
  • Het verhaal is vooral hartverwarmend, maar verder zeer luchtig. Er zijn geen spannende momenten en het is best voorspelbaar (cliché).

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

  • Bol.com: Paperback, Ebook (gratis in Kobo Plus voor abonnees)en luisterboek (gratis in Kobo Plus voor abonnees) in het Nederlands.
  • Storytel: Luisterboek in het Nederlands.
  • Luisterrijk: Luisterboek in het Nederlands.
  • Nextory: Luisterboek in het Nederlands.
  • BookbeatNL: Luisterboek in het Nederlands.
  • EbookNL: Ebook in het Nederlands.
  • Audible: Engelse luisterversie.
  • iTunes: Luisterboek in het Engels en E-book in het Nederlands.
Recensie Het zwembad

Ik heb het boek in het Nederlands geluisterd met Storytel (maar nu is alleen de Nederlandse versie nog beschikbaar). Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *