Het geheim van spoor 13

Alles over luisterboeken

Het geheim van spoor 13

Engelse titel: The secret of platform 13
Nederlandse titel: Het geheim van spoor 13
Genre: Fantasy, leuk voor kinderen
Schrijver: Eva Ibbotson 
Engelse verteller: Sian Thomas
Duur van het Engelse boek: 4 uur 41 minuten

Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Storytel. Ik betaal 15 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Ook heb ik de account van mijn moeder aan mijn gezinsabonnement gekoppeld en kan zij ook zoveel boeken luisteren als ze maar wil. Hetzelfde geldt voor mijn twee kinderen. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 12 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.

Het verhaal

Dit verhaal gaat over twee werelden. Onze gewone wereld en een eiland die lang geleden los is gegaan van het vaste land. Alleen via de grult op spoor 13 van het station kan je vanuit onze wereld op het fantastische eiland komen. Deze grult gaat maar eens in de negen jaar open en wat nog belangrijker is: hij gaat na precies negen dagen ook weer dicht. 
Negen jaar geleden hebben de oppassers van de prins van het eiland hem meegenomen om het vaste land te bezoeken. Hij was toen nog maar een baby en dit uitstapje ging niet zoals gepland. Toen ze na negen dagen zonder de prins terug kwamen op het eiland was er niets meer dat ze konden doen. De grult zou pas over 9 jaar weer open gaan.
Nu 9 jaar later is het dan zover: een reus, een tovenaar, een fee en een toverkol zijn speciaal gekozen om via de grult naar het vaste land te gaan om de, als baby, gestolen prins terug te halen.
Dit gaat niet zo makkelijk als ze hadden gehoopt, want na negen jaar is de prins een vreselijk ventje geworden! Hij is ontzettend verwend en weigert gered te worden. Hij wil bij zijn eigen mammie blijven!

Ben je benieuwd naar het boek?
Bekijk hier een inkijkexemplaar.

Te koop bij Bol.com :

Dit boek kan als ebook in het Engels gedownload worden in iTunes.

Verteller

Deze verteller doet het goed. Het gaat om fantasiefiguren en ik vind dat ze de stemmen voor de verschillende personages goed laat horen. Ze laat de humor en magische personages mooi naar voren komen, maar klinkt niet te kinderachtig. Ik vind deze uitvoering een goed waard.

Mijn mening

Dit is een mooi verhaal. Hier en daar is het verhaal erg hartverwarmend, met ook enkele onderdelen die me sterk aan de verhalen van Roald Dahl doen denken. Er zijn gemene personages die tegenover de zeer lieve personages staan.
Het plot van het verhaal is wel voorspelbaar, maar dat geeft helemaal niet, omdat het zo mooi en vol fantasie wordt gebracht.
Als je van de verhalen van Roald Dahl houdt denk ik wel dat je dit verhaal ook leuk zal vinden.
Dit is een mooi verhaal om in de auto op te zetten als je op vakantie gaat. Wel is er op dit moment alleen een Engelse luisterversie te koop. Er zijn zelfs twee Engelse versies te koop: een lange versie van bijna 5 uur en een kortere. Ik heb de korte versie niet geluisterd, maar ik vermoed dat je dan te veel stukken van het verhaal mist waardoor het minder begrijpelijk zal zijn. Ook als je het gaat luisteren terwijl je het boek erbij wil houden zal de korte versie te veel verwarring bieden vermoed ik.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

  • iTunes: E-book in het Engels
  • Bol.com: Hardcover in het Nederlands, luisterboek (4 uur 41 minuten) in het Engels en luisterboek (2 uur 54 minuten) in het Engels.
  • Audible: Luisterversie in het Engels.
  • Storytel: Luisterversie in het Engels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *