Het beest van Buckingham Palace

Nederlandse titel: Het beest van Buckingham Palace
Engelse titel: The Beast of Buckingham Palace
Genre: Leuk voor kinderen
Schrijver: David Walliams 
Vertellers (Engels): David Walliams, James Goode, Joanna Lumley, Fiona Shaw, Nitin Ganatra, Andy Serkis, Lizzie Waterworth
Duur van het boek: 5 uur 21 minuten

Recensie: Prins Alfred ontdekt dat zijn moeder wordt beschuldigd van samenzwering met de revolutionairen, wat leidt tot een gevaarlijke zoektocht naar de waarheid binnen de paleismuren.

Het verhaal

Dit verhaal speelt zich af in de verre toekomst. Het is 2120 en het gaat verschrikkelijk slecht met Londen.
De jonge prins Alfred heeft geen idee hoe zijn land ervoor staat. Hij mag nooit het paleis uit. Ten eerste is hij altijd behoorlijk ziek en is hij lichamelijk niet tot veel in staat, maar ook is men bang voor aanvallen van de revolutionairen. Buiten het kasteel zal hij waarschijnlijk worden omgebracht. Hetzelfde geldt voor zijn ouders, de koning en koningin. Zijn oma (oud-koningin) is er niet meer. Zij werd verbannen toen hij nog heel klein was.
Dit verhaal komt spannend op gang wanneer Alfred op een avond hoort en ziet hoe zijn moeder, de koningin, de kamer uit wordt gesleurd door wachters. Ze wordt gebracht naar de belangrijkste adviseur van zijn vader, de Lord Protector, waar ze te horen krijgt dat ze is betrapt. Zij werkt samen met de revolutionairen en ze hebben zojuist een gebouw opgeblazen. Haart straf: naar de Tower of Londen!
Alfred kan niet geloven dat zijn moeder een revolutionair is. Het is toch niet logisch dat ze gaat samenspannen tegen haar eigen gezin?! Hij besluit op onderzoek uit te gaan in het kasteel. Wat is er gaande en waarom heeft zijn vader, zijn eigen vrouw naar de Tower of Londen gestuurd? Alfred moet wel heel voorzichtig zijn, want er staat de doodstraf op zijn nachtelijke zoekacties. Gelukkig wordt hij geholpen door zijn kinderoppas!

Bekijk hier een inkijkexemplaar.

Verteller

Dit verhaal wordt door de schrijver zelf verteld en hij doet het geweldig! Daarnaast worden de personages gespeeld door stemacteurs. Dit is een geweldige uitvoering. De verteller en stemacteurs wisselen elkaar heel mooi af. Het klinkt als een aantrekkelijke audio-avontuur, een goed waard dus.

Mijn mening

Ik vind dit boek een aanrader voor kinderen! Je kan er ook een Engelse luistervaardigheidsles van maken. Ik zal daar hieronder meer over vertellen.

Het verhaal wordt op een bijzondere wijze ingeleid. De personages worden één voor één aan je voorgesteld, waarbij de stemacteurs de stemmen van de personages laten horen.
De personages zijn erg leuk en zeer aantrekkelijk voor kinderen. Ik vind vooral de revolutionairen leuk!

Er wordt, in de geschiedenis van deze wereld, een knipoog gemaakt naar de dictator die Trump heette (maar verder gaat dit verhaal daar niet over). Aangezien dit verhaal zich in de verre toekomst afspeelt, is dit een leuke verwijzing naar onze tijd. Kinderen vinden dit best grappig.
Het is een leuk en spannend verhaal over een gemene adviseur die de macht grijpt en kwade krachten gebruikt om heerser van het land en misschien zelfs de wereld te kunnen worden. De personages sterven bij bosjes in dit verhaal, maar het zijn vooral moedige en luchtige gebrachte opofferingen.

Dit verhaal heeft wel wat weg van de schrijfstijl van Roald Dahl.

Luistervaardigheid Engels oefenen:
Ik heb per hoofdstuk een aantal woorden of vragen uitgekozen die kinderen moeten beantwoorden door goed naar het verhaal te luisteren. Kinderen moeten de betekenis van de gevraagde woorden geven of de vragen beantwoorden. Omdat er veel achtergrondgeluiden zijn bij dit verhaal heb ik vooral woorden uitgekozen die extra duidelijk worden gemaakt met behulp van de geluiden.
Naast de werkbladen met de vragen heb ik ook werkbladen met de antwoorden gemaakt zodat je de antwoorden kan nakijken.
Print hier deze werkbladen:

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Recensie: Het beest van Buckingham Palace van David Walliams.

Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *