Gifspoor

Titel: Gifspoor
Genre: misdaad, thriller
Schrijver: Jet van Vuuren
verteller: Beatrice van der Poel
Duur van het boek: 9 uur 44 minuten

Recensie: Dit is een spannend boek, met giftige tuinplanten en toxische vriendschappen in de hoofdrol, over de moord op een vrouw.

Het verhaal

Het verhaal speelt zich af op twee verschillende tijdstippen. In het najaar is rechercheur Noor bezig met haar onderzoek naar een vermoorde vrouw. Deze vrouw is ernstig mishandeld en vermoord. Haar gezicht is met zuur bewerkt en valt daarom niet te identificeren. Niemand is naar voren gekomen voor deze vrouw, geen vermissing, niks!
In het voorjaar (van hetzelfde jaar) gaan drie vriendinnen en hun chauffeur een reisje maken naar Engeland waar één van de vrouwen een huis heeft geërfd. De vrouwen zijn Lizzy, Kate en Olga. Het is duidelijk dat Lizzy de moord op Kate tijdens deze reis goed heeft gepland. Tijdens het verhaal vraag je je dan ook steeds af wie de vermoorde vrouw is. Is het Lizzy gelukt om Kate te vermoorden? Of is het anders afgelopen? Tijdens het verhaal wissel je steeds van het voorjaar, de reis, naar het najaar, het onderzoek, en weer terug.

Dit is een spannend boek, met giftige tuinplanten en toxische vriendschappen in de hoofdrol, over de moord op een vrouw. De hoofdstukken uit het boek wisselen van voorjaar naar najaar, om het verhaal extra spannend te houden.
In het voorjaar zitten we met de drie vriendinnen in een (verwaarloosd) landhuis in Engeland. Beetje bij beetje ontdekken we wat zich heeft afgespeeld tijdens hun tuinvakantie.
In de hoofdstukken over het najaar volgen we rechercheur Noor terwijl ze op eigen houtje de moord onderzoekt. Deze moord is als onopgelost afgesloten, maar ze kan het er niet bij laten.

Bekijk hier een inkijkexemplaar.
Luister hier naar een fragment van het boek.

Korte boektrailer van Gifspoor

Mijn mening

Laat ik gelijk beginnen te zeggen dat ik dit verhaal een aanrader vind.
Het verhaal begint heerlijk over tuinieren, mooie bloemen, maar ook giftige planten. Het is geweldig om een verhaal te krijgen waarin prachtige bloemen zoals dahlia’s worden beschreven, maar ook bekende giftige planten zoals vingerhoedskruid en herfsttijloos. Het heerlijke gevoel van tuinieren, planten en verzorgen van de tuin komt mooi naar voren en is extra prettig voor mensen die zelf ook graag in hun tuin werken en nu planten krijgen aangeboden in deze spannende thriller.

De wijze waarop het verhaal verdeeld is in twee tijden is erg bijzonder en draagt enorm bij aan de spanning en beleving van het verhaal. Beide delen zijn zo geschreven dat het als tegenwoordige tijd voor je aanvoelt en je zit middenin beide delen. Je krijgt vanuit het najaar wel wat meer informatie die je meeneemt terwijl je naar de delen uit het voorjaar luistert. In het begin weet je alleen dat er een vrouw vermoord is gevonden, maar je weet niet welke vrouw het is. Drie vrouwen zijn samen op vakantie en één van de vrouwen wil een ander vermoorden. Dan gaat de rechercheur bij één van de drie vrouwen langs en weet je daardoor dat zij dus niet de vermoorde vrouw is. Zo krijg je steeds weer een nieuw feit te horen in het najaar waardoor je iets meer voorkennis hebt bij het luisteren van de voorjaarsdelen. Deze wijze van aanbieden van het verhaal vind ik dus erg bijzonder en luistert en leest erg prettig. Dat maakt dat je met evenveel interesse naar beide delen luistert of leest. 

Er zit veel vaart in het verhaal en het verhaal vloeit soepel voort.
De personages Olga en Lizzy zijn heel uitgebreid uitgewerkt. De overige personages spelen puur hun rol, maar je leert ze eigenlijk niet kennen. Ook rechercheur Noor de Braber heeft als personage weinig diepgang. Eigenlijk krijg je als luisteraar/lezer alleen een band met Lizzy en Olga.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Recensie: Gifspoor van Jet van Vuuren

Ik heb het boek in het Nederlands geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *