Agent 355

Titel: Agent 355
Schrijver: Marie Benedict
Verteller: Emily Rankin
Duur van het boek: 2 uur 07 minuten
Categorie: Historische roman

Ik heb het boek in het Engels gedownload bij Audible. Het boek zat als keuze bij de selectie van Audible Originalsboeken (juli 2020 selectie). Iedere maand krijg ik Audible Originals boeken (als onderdeel van mijn lidmaatschap). Audible kiest, de afgelopen maanden, iedere maand tien boeken uit hun Audible Originals collectie. Ik mag dan kiezen welk boek ik wil hebben. Ik mag ze ook alle tien downloaden. Daarnaast kan ik met mijn gekochte credits (ik koop er altijd 12 per jaar) boeken kopen uit hun gehele collectie. Ik betaal dan één credit per boek in plaats van de normale prijs (de boeken die ik meestal kies kosten minimaal 20 dollar, dus een credit is veel voordeliger!)

Het boek

Dit is een historisch verhaal gebaseerd op waargebeurde feiten over een moedige jonge vrouw ten tijde van de onafhankelijkheidsoorlog tussen de Britten en de Amerikanen.
Dit verhaal combineert waargebeurde historische feiten, met avontuur (spionage) en een roman.
Het verhaal gaat over Elizabeth (18 jaar). Ze vindt dat de Britten verkeerd bezig zijn en wil niet langer aan de zijlijn staan. Ze realiseert zich dat de Britse soldaten haar voortdurend onderschatten en denken dat zij, omdat ze een vrouw is, niets begrijpt van hun (strategische) gesprekken. Ondertussen maakt ze dankbaar gebruik van hun gedrag en speelt ze alle informatie door naar de Amerikaanse opstandelingen.
Iedere keer weer riskeert ze haar leven om waardevolle informatie te kunnen geven die belangrijk kan zijn voor het winnen of verliezen van deze oorlog.
Maar begrijpt ze wel wat de prijs van haar moed zou kunnen zijn? Hoe lang zullen de Britse mannen een 18 jarig meisje over het hoofd blijven zien?

Verteller

De verteller doet het prima. Ik vind deze uitvoering zeker een ruim voldoende waard.

Mijn mening

Dit is een mooi verhaal en zeker enorm spannend! Ik was blij verrast toen bekende historische personen in het verhaal opdoken. Dat maakte het verhaal nog veel leuker. Natuurlijk wist ik al dat Benedict Arnold was overgelopen in die oorlog en het was dan ook erg bijzonder om zijn verhaal eens van een andere kant te zien. In dit geval wordt zijn verhaal belicht uit de kant van een onbekende vrouw die keer op keer haar leven riskeerde: Agent 355!
Het verhaal is behoorlijk spannend en je wil pas stoppen met luisteren wanneer je klaar bent. Aan het einde vertelt de schrijver nog het een en ander over haar motivatie en vertelt ze je wat ze heeft ontdekt in haar onderzoek naar Agent 355.
Ik vind dit verhaal wel een aanrader ook al is het best kort.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

  • Audible: Engelse versie. Dit boek is onderdeel van Audible Origials. Dat betekent dat je deze luisterversie alleen bij Audible kan vinden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *