Tien gratis Audible Originalsboeken (juni 2020 selectie) voor Audible leden!

Voor Audible leden:
Deze maand krijg je geen twee credits. Je krijgt deze maand de onderstaande tien boeken aangeboden. Je kan kiezen welke je wil hebben. Je kan ze dus ook alle tien kiezen! Veel plezier deze maand!

Schrijver:  Jason Anspach, Michelle C. Meyers
Verteller: Khristine Hvam
Duur van het boek: 4 uur 46 minuten
Categorie: Science Fiction
Dit boek is onderdeel van de serie: Galaxy’s Edge Series
Dit boek ga ik ook luisteren. Ik plaats hier later mijn review.

Schrijver: Roshani Chokshi
Verteller:  Rebecca Gibel, Shiromi Arserio, Vikas Adam
Duur van het boek: 3 uur 26 minuten
Categorie: Fantasy, romantisch

Dit is een sprookje over opnieuw verliefd worden op elkaar. De setting van dit verhaal is een sprookjeswereld met prinsen, prinsessen en heksen.
Imelda en Ambrose weten niet meer waarom ze met elkaar zijn getrouwd. Ambrose heeft hun liefde aan de heks moeten geven om het leven van zijn vrouw te redden. Sindsdien is hun huwelijk niets meer dan een verplichting. Zo raken ze vandaag hun koninkrijk kwijt, want je mag er alleen wonen als je van elkaar houdt.
De heks heeft een speciaal drankje nodig. Imelda en Ambrose moeten het drankje voor haar halen en als beloning zal zij hen schenken wat ze allebei het liefst zouden willen hebben.

Mijn mening: Het verhaal begint een beetje verwarrend met extra uitleg over de prinsen en prinsessen. Ik vond het begin van het verhaal heel saai. De setting van het verhaal en de wijze waarop de prins en prinses zichzelf uitten vond ik helemaal niet leuk of passend bij wat ik van dit verhaal had verwacht. Ik had al snel besloten dat ik mezelf niet wilde dwingen om het verhaal af te luisteren. Uiteindelijk heb ik toch volgehouden en het verhaal afgemaakt. Het einde vond ik nog wel aardig. Op zich vind ik dit verhaal zeker geen aanrader, maar ik kan me ook voorstellen dat smaken kunnen verschillen. 

Schrijver: Nikki Levy
Verteller: Nikki Levy, Shangela, full cast
Duur van het boek: 1 uur 34 minuten
Categorie: LGBT, eigen biografie

Schrijver: Rich Cohen
Verteller: Rich Cohen
Duur van het boek: 2 uur 7 minuten
Categorie: Biografie

Schrijver: Tommy Krappweis
Verteller:  Michael Braun, Marc Vietor, Jay Snyder, Dina Pearlman, Cynthia Darlow, Stephen Bel Davies, James Fouhey, Jeena Yi, Jessie Cannizzaro, Kevin T. Collins, Mateo D’Amato
Duur van het boek: 4 uur 25 minuten
Categorie: Leuk voor kinderen
Zelf vond ik dit verhaal niet zo heel erg leuk. Wel kan ik me voorstellen dat kinderen (die goed zijn in het begrijpen van de Engelse taal) dit verhaal nog best leuk zullen vinden. het verhaal gaat over monsters en spoken (hele lieve!). Ik vond het verhaal behoorlijk saai. Wat ik wel leuk vond aan dit verhaal zijn de vele stemmen (het is een hoorspel) en het muziek erbij.

Schrijver: Robert Louis Stevenson, Libby Spurrier – dramatist
Verteller: Holliday Grainger, Clive Mantle, Carla Mendonça, Miranda Raison
Duur van het boek: 2 uur 50 minuten
Categorie: Klassieker, literatuur & fictie, hoorspel
Dit is een audio-avontuur. De vertellers spelen het verhaal uit. het wordt dus niet verteld zoals je van andere verhalen gewend bent.
Dit boek is een vernieuwde versie van het verhaal Dr. Jekyll and mister Hyde. Het verhaal is in een modern jasje gestoken. Hoewel ik dit verhaal wel vermakelijk vind, vind ik het niet echt bijzonder. Het is dan ook zeker niet net zo spannend en bijzonder als het origineel. Je krijgt dit avontuur aangeboden vanuit de kant van Henrietta Jekylls goede vriend. Voor een gratis verhaal vond ik het wel voldoende, maar ik vind dit verhaal niet echt een credit waard.

Schrijver: Marc Fennell
Verteller: Marc Fennell
Duur van het boek: 3 uur 59 minuten
Categorie: podcast

Superspannend begin: een vrachtwagenchauffeur wordt gebeld voor werk. Hij moet amandelnoten ophalen bij boeren en op een locatie afleveren. Hiervoor krijgt hij cash betaald. Alle papieren zien er legaal uit. De vrachtwagenchauffeur komt bij de boeren. Ze vullen samen de papieren in, de chauffeur bezorgt de noten op de afgesproken locatie en klaar is Kees. Maar vijf dagen later krijgen de boeren een telefoontje. Waar blijven de noten?! Ze bekijken de papieren nog eens en bellen de chauffeur, want wie weet is hij er met de noten vandoor! De chauffeur laat weten dat hij de noten heeft geleverd en is betaald. Hiermee begint deze mysterie. Wie heeft de chauffeur de noten op deze locatie laten afleveren en hem betaald? Ze bellen de telefoonnummer die de chauffeur in zijn papieren heeft staan, maar natuurlijk neemt niemand op! Iedereen raakt bij deze zaak betrokken: de boeren, de kopers, de politie en de verzekering, maar de dieven hebben vijf dagen voorsprong en de noten zijn verdwenen! De waarde van de lading? 500.000 dollar!! Dit is niet één keer gebeurd, maar keer op keer bij verschillende boeren in verschillende gebieden. 10 miljoen dollar is op deze wijze buit gemaakt in enkele maanden tijd! Wie zit hier achter? Hoe hebben ze dit allemaal voor elkaar gekregen? Daar gaat deze podcast over (hmmm niet echt!)

Ik had echt superveel zin in deze podcast. Dit leek me een interessante zaak en ik had graag willen horen wie hier achter heeft gezeten en hoe het allemaal was gegaan, maar na een paar uur dwaalt de schrijver van deze podcast te veel af. Dan gaat het ineens over gestolen Oscars, een onderzoek in Spanje dat noten eten goed is voor de kwaliteit van sperma, Italiaanse maffia in voedsel en al het bedrog in de voedselindustrie. Ik begrijp wel hoe de schrijver dit aan elkaar wil rijmen, maar het dwaalt toch te lang en te veel af van waarom ik dit boek ben gaan luisteren. Ik wilde meer weten over deze diefstallen en niet waarom noten zo populair zijn en allerlei misstanden in de voedselindustrie. Ik vond het meer een podcastvuller omdat de schrijver blijkbaar te weinig stof had over het onderwerp zelf: de diefstallen van deze noten.

Schrijver: David Peterson, Simon Taylor
Verteller: Amy Ingram, Michael Fryer, Lisa Hickey, Kevin Spink, Liam James, Sacha Horler, Peter Phelps, Anna McGahan, Richard Davies
Duur van het boek: 5 uur 31 minuten
Categorie:
Dit boek ga ik ook luisteren. Ik plaats hier later mijn review.

Schrijver: Ken Albala, The Great Courses
Verteller: Ken Albala
Duur van het boek: 3 uur 55 minuten
Categorie: Amerikaanse geschiedenis

Schrijver: James Lecesne
Verteller: James Lecesne
Duur van het boek: 1 uur 2 minuten
Categorie: hoorspel, LGBT

Mooi verhaal! Dit verhaal brengt een mooie boodschap met veel gevoel over.
Het verhaal wordt aan je gebracht in de vorm van een hoorspel.
Je hoort wat de mensen allemaal te zeggen hebben tegen de rechercheur. Deze gesprekken zijn eenzijdig, meer een monoloog dus.
Het verhaal gaat over Leonard Pelkey, een opvallende tiener die vermist is. Hij is erg bijzonder, omdat hij het belangrijk vindt om zichzelf te zijn ook al is dat niet volgens de norm van andere mensen (hij kleedt en gedraagt zich erg uitbundig modieus). Nu hij er niet meer is worden zijn stadsgenoten geconfronteerd met hun eigen manier van leven. Ze worden met hun neuzen op de feiten gedrukt over hun eigen mening en vooroordelen. Dit verhaal kan ook jullie als luisteraars aan het denken zetten over zaken als “begrijpen” en “accepteren”. De hele stad verandert door Leonard Pelkey, een karakter uit het boek, Absolute Brightness, van James Lecesne’s (young adult boek). Mensen hebben Leonard Pelkey keer op keer gewaarschuwd dat hij zich niet zo uitbundig moest gedragen. Ze begrepen dat zijn uiterlijk en gedrag niet door iedereen getolereerd en geaccepteerd zou worden, maar nu hij er niet meer is vinden ze dit vreselijk! Dit kind was zo speciaal, hadden ze maar meer van zijn “brightness” mogen genieten. Ze hadden hem niet moeten proberen tegen te houden, want hij was erg speciaal en het is jammer dat onze maatschappij hem de kans niet wilde bieden zichzelf te zijn.
Ik vind dit verhaal zeker een aanrader om naar te luisteren. Lees hier mijn review van het verhaal.

Ben je benieuwd hoe dit hoorspel klinkt? Luister maar (klik op de luisterfragmenten).

Let op: volwassen taalgebruik (je krijgt deze waarschuwing aan het begin van het verhaal).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *