Inside Jobs

Titel: Inside Jobs
Schrijver: Ben H. Winters
Vertellers: Scott Aiello, Kevin T. Collins, Ellen Archer
Duur van het boek: 2 uur 32 minuten
Categorie: Hedendaagse fictie

Ik heb het boek in het Engels gedownload bij Audible. Het boek zat als keuze bij de selectie van Audible Originalsboeken (mei 2020 selectie). Iedere maand krijg ik twee punten voor Audible Originals (als onderdeel van mijn lidmaatschap). Audible kiest iedere maand zes boeken uit hun Audible Originalsboeken. Ik mag dan per punt één van de zes boeken gratis downloaden. Daarnaast kan ik met mijn gekochte credits (ik koop er altijd 12 per jaar) boeken kopen uit hun gehele collectie. Ik betaal dan één credit per boek in plaats van de normale prijs (de boeken die ik meestal kies kosten minimaal 20 dollar, dus een credit is veel voordeliger!)

Het boek

Dit boek bestaat uit drie korte verhalen die zich afspelen tijdens het Coronavirus van 2020. De virus zelf wordt niet genoemd, maar het is duidelijk dat het gaat om een periode waarin mensen afstand van elkaar moeten houden, thuis moeten blijven, thuis moeten werken, kinderen thuis online onderwijs krijgen en reizen naar andere landen vrijwel onmogelijk is.

The Crimson Parrot
Dit verhaal gaat over gangsters die bezig zijn met een grote diefstal. Ze hadden alles al helemaal goed uitgewerkt en in werking gezet, toen de wereld ineens veranderde. Hun slachtoffer kan niet meer het land uit, dus kunnen ze hem niet meer beroven. Wat nu? Via online videogesprekken (Zoom) vergaderen ze hoe ze nu verder met hun roof moeten. Dit is een grote uitdaging, want de één weet niet wat icoontjes zijn, de ander kan niet in de keuken werken omdat zijn volwassen dochter daar onderwijs geeft aan haar klas, er moet snel wc papier gekocht worden voordat alles op is in de winkels en hun kinderen die thuis zijn kunnen niet rustig wachten totdat ze klaar zijn met vergaderen.

The Cape House
Twee broers (die van elkaar vervreemd zijn geraakt) zijn samen in hun ouderlijk huis na de dood van hun vader. Er moet heel wat in het huis gebeuren.
Al na één dag samen beginnen de problemen. Ze zijn zeer verschillend en hebben moeite met elkaars aanwezigheid. De ene broer grijpt direct naar de alcohol, maar wanneer hij snel naar de winkel wil om meer te kopen realiseert hij zich dat het niet kan. De winkels zijn dicht en je mag niet zomaar de straat op.
Dan komt het moment dat ze allebei het huis willen hebben. Normaal gesproken zou deze situatie al lastig en zwaar zijn. Hoe gaat dat nu de wereld op de kop staat en er weinig mogelijk is?

Stop Motion

Een vrouw heeft het vlak voor de “lockdown” uitgemaakt met haar vriend. Hij is bij zijn ouders ingetrokken en zou graag weer bij haar thuis willen komen om haar bij te staan tijdens deze lastige tijden. Daar wil ze niets van weten. Nu ze verplicht thuis moet zijn heeft ze genoeg tijd om aan zichzelf te werken en dat is ook precies wat ze van plan is!
Ze is iemand die steeds aan nieuwe dingen begint, maar niet afmaakt. Nu gaat ze alles afmaken waar ze de laatste tijd mee is begonnen!
Op deze wijze ontdekt ze een schokkende gebeurtenis. Het lijkt er op dat de buurman zijn echtgenoot heeft vermoord. Hoe kan ze erachter komen of haar vermoedens kloppen? Iedereen moet verplicht binnen blijven hoe ontdek je of iemand “gewoon” thuis zit of vermoord is?

Verteller

De verteller van verhaal 1 heeft een prettige stem om naar te luisteren en zijn accenten zijn ook heel leuk om naar te luisteren. Ze voegen veel toe aan het verhaal. De verteller van verhaal 2 heeft een saaie stem. Op zich past het wel een beetje bij de sinistere sfeer van het verhaal, maar toch vind ik zijn stem niet zo fijn om naar te luisteren. De vrouwelijke stem van verhaal 3 is weer heel fijn om naar te luisteren. Ik herkende direct haar stem uit andere verhalen. Ik geef deze uitvoering een ruimvoldoende.

Mijn mening

Leuk om verhalen te horen die actueel zijn. We zitten nu allemaal zoveel mogelijk thuis en hoewel er al behoorlijk wat versoepeld wordt en kinderen deze week alweer naar school mogen is het toch wel fijn om verhalen te horen over hoe anderen deze tijd (fictioneel) beleven.
Het eerste verhaal vond ik erg vermakelijk. Ik merk zelf ook dat veel ouders met hun handen in hun haren zitten wat hun kinderen betreft. Dit zie ik ook terug in het eerste verhaal.
Het tweede en derde verhaal vind ik eigenlijk behoorlijk vreemd. Ik kan me niet voorstellen dat mensen deze periode grijpen om hun naaste te vermoorden. Het is meer dat deze gebeurtenissen worden geplaatst in een quarantaine tijd. Meer verhalen zoals het eerste verhaal met de herkenbare aspecten van de afgelopen maanden (verplicht thuisblijven, het regelen van thuiswerken en het helpen bij het onderwijs aan je kinder(en), handen wassen, etc. had ik wel leuker gevonden.

Dit boek was wel vermakelijk, maar ik vind het geen aanrader.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

  • Audible: Engelse versie. Dit boek is onderdeel van Audible Origials. Dat betekent dat je deze luisterversie alleen bij Audible kan vinden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *