The Getaway

Titel: The Getaway
Schrijver: Greer Hendricks, Sarah Pekkanen
Verteller: Emily Bauer
Duur van het boek: 2 uur 24 minuten
Categorie: Mysterie & thriller

Ik heb het boek in het Engels gedownload bij Audible. Het boek zat als keuze bij de selectie van Audible Originalsboeken (mei 2020 selectie). Iedere maand krijg ik twee punten voor Audible Originals (als onderdeel van mijn lidmaatschap). Audible kiest iedere maand zes boeken uit hun Audible Originalsboeken. Ik mag dan per punt één van de zes boeken gratis downloaden. Daarnaast kan ik met mijn gekochte credits (ik koop er altijd 12 per jaar) boeken kopen uit hun gehele collectie. Ik betaal dan één credit per boek in plaats van de normale prijs (de boeken die ik meestal kies kosten minimaal 20 dollar, dus een credit is veel voordeliger!)

Het boek

Dit boek gaat over wat Chloe meemaakt tijdens haar vakantie op een yoga kuuroord die helemaal perfect lijkt. Dit is wat ze nodig heeft, maar bij haar aankomst bij het kuuroord blijkt niet alles zo perfect te zijn als ze eerst had gedacht. Hoewel het allemaal “leuk en wel” lijkt, heeft ze toch last van onderbuikgevoelens.
Zo is het wel zeer vreemd dat ze vooraf een uitgebreide vragenlijst heeft ingevuld met zeer persoonlijke vragen, de eigenaar van het kuuroord doet zich anders voor en waarom klopt er een politie-agent bij hem aan?
Ze blijft niet lang kampen met deze vragen, want wanneer een derde persoon arriveert wordt al snel alles duidelijk!

Verteller

Deze verteller doet het wel aardig. Ik geef deze uitvoering een ruimvoldoende.

Mijn mening

Spannend verhaal! Zeker niet voorspelbaar en dat vind ik altijd wel extra leuk aan een verhaal.
Hoewel je vanaf het begin al weet dat Chloe in een gevaarlijke situatie terecht is gekomen, heb je toch geen idee hoe het verhaal precies in elkaar zit.
In het begin volg je Chloe tijdens haar aankomst bij dit kuuroord. Je merkt de tekens op die niet kloppen en wijzen op het gevaar waarin ze zich bevindt. Dit gedeelte wordt niet lang uitgerekt (het is dan ook een short story!).
Zodra de nadruk van het verhaal op het gevaar komt krijgen we stukken van het verhaal vanuit een ander personage te horen. Ook gaan we terug in tijd. Zo leren we al snel wat er precies aan de hand is. Zodra je genoeg weet rest er nog een half uur tot de conclusie van het verhaal. Lekker spannend!

Dit boek is zeker een Audible Originals credit waard, maar toch twijfel ik of ik er wel een betaalde credit voor had willen gebruiken. Daarvoor vind ik het verhaal denk ik toch iets te kort. Ik houd meer van boeken die meer zijn uitgewerkt zonder dat het langdradig wordt. Maar als ik het wel gekocht zou hebben dan zou ik tevreden zijn geweest met dit verhaal (klinkt dit nog logisch?).

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

  • Audible: Engelse versie. Dit boek is onderdeel van Audible Origials. Dat betekent dat je deze luisterversie alleen bij Audible kan vinden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *