How to Defeat a Demon King in Ten Easy Steps

Titel: How to Defeat a Demon King in Ten Easy Steps
Schrijver: Andrew Rowe
Verteller: Suzy Jackson, Steve West
Duur van het boek: 5 uur 28 minuten
Categorie: Fantasy

Ik heb het boek in het Engels gedownload bij Audible. Het boek zat als keuze bij de selectie van Audible Originalsboeken (mei 2020 selectie). Iedere maand krijg ik twee punten voor Audible Originals (als onderdeel van mijn lidmaatschap). Audible kiest iedere maand zes boeken uit hun Audible Originalsboeken. Ik mag dan per punt één van de zes boeken gratis downloaden. Daarnaast kan ik met mijn gekochte credits (ik koop er altijd 12 per jaar) boeken kopen uit hun gehele collectie. Ik betaal dan één credit per boek in plaats van de normale prijs (de boeken die ik meestal kies kosten minimaal 20 dollar, dus een credit is veel voordeliger!)

Het boek

Dit boek gaat over een wereld vergelijkbaar met een RPG computerspel. RPG betekent roleplaying game. Al duizend jaar verloopt het leven in deze fantasywereld in een cyclus. Een demonenkoning is aan de macht en heeft bijna de hele wereld in zijn macht. Het volk lijdt onder zijn tirannie. Wanneer honderd jaar voorbij is komt een held naar voren die de belangrijkste kerkers in de wereld in de juiste volgorde afgaat. Op deze wijze krijgt hij de wapens en uitrusting die hij nodig heeft voor zijn queeste. Nog belangrijker: hij krijgt de stenen waarmee hij de demonenkoning kan verslaan!
Dit gebeurt ieder honderd jaar…..
Maar dit keer is de demonenkoning niet zo geduldig. Hoewel er nog maar 23 jaar voorbij is heeft hij al een groot deel van de wereld veroverd. Als ze nog moeten wachten tot de honderd jaren voorbij zijn voordat de held hen komt helpen, blijft er misschien niets en niemand meer over!
Yui Shaw, een meisje vol ambitie, heeft geen zin om net als de rest van de mensen te blijven wachten op redding. Ze zal zelf op pad gaan om de demonenkoning te verslaan!
Er is alleen één probleem: Ze is geen held! En nu ik toch bezig ben: ze heeft niet het zwaard van de held, ze is geen “warrior” en ze heeft geen zwaardvechten als skill (= vaardigheid).
Wat heeft ze wel? Ze heeft een stappenplan!

Over Yui Shaw:
Toen ze jonger was hoopte ze de class warrior of barbarian vrij te krijgen, maar ze was niet sterk. Ze hoopte op straat gezet te worden door haar ouders om één van deze classes te kunnen krijgen, maar haar moeder wilde haar niet op straat zetten en haar vader wilde haar niet onterven. Het hoefde maar voor een paar dagen te zijn, maar ook dat werd geweigerd. Gedurende haar jeugd vroeg ze om verschillende dingen om een class vrij te kunnen krijgen, maar alles werd geweigerd. Haar ouders wilden niet eens hun huis tot een koninkrijk verklaren in de hoop dat zij de prinsesclass kon krijgen. Ze heeft jaren met een rugzak op de rug gelopen om een class vrij te krijgen. Dat heeft gewerkt! Ze ging voor de bag mage class (magiërs die goederen meenemen over lange afstanden). Mensen huren ze in om hun spullen mee te sjouwen. Een beetje zoals sjouwdieren. Waarom ze hiervoor heeft gekozen? Heel simpel: inventory! Een bag mage kan spullen bewaren in een extra dimensie om dat er later weer uit te krijgen. Dit is in haar ogen veel waardevoller dan een vuurmagiër! Dit is het begin van haar stappenplan om de demonenkoning te verslaan.

Verteller

Deze verteller doet het heel goed. Haar stemmen voor de verschillende personages klinken heel goed. Verder is er ook een mannelijke verteller. Zijn rol is erg bijzonder! Hij is de stem die speciale gebeurtenissen laat horen, zoals dat je skill een level omhoog is gegaan, of dat je skill juist te laag is voor wat je op dat moment probeert. Ook laat hij horen hoeveel XP je hebt gekregen bij het doden van een monster, enz. Ik geef deze uitvoering een goed.

Mijn mening

Geweldig verhaal! Ik vind dit boek zeker een aanrader!
Het boek voelt als een verhaal in een RPG game! Je hoort zelfs hoeveel XP je party verdient bij het doden van monsters zoals slijmmonsters, skeletten, draken, etc.
Dit boek is superleuk voor gamers, omdat een spel zich afspeelt als een spannend verhaal.
Ik vind dit boek net een RPG game, waarbij de NPC characters het zat zijn om te moeten wachten totdat een held “inlogt” en ze komt redden.
Voor nietgamers lijkt dit boek me ook handig, omdat allerlei game aspecten en termen aan bod komen in het verhaal met een duidelijke uitleg wat ze betekenen in de context. 

Dit boek is zeker een Audible Originals credit waard. Hier had ik zelfs graag voor willen betalen (ik bof dat ik het gratis heb gekregen!) Ik zal mijn beide zonen hier zeker naar laten luisteren. Het is goed voor hun Engelse vaardigheid en ze zullen dit verhaal absoluut waarderen!

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

  • Audible: Engelse versie. Dit boek is onderdeel van Audible Origials. Dat betekent dat je deze luisterversie alleen bij Audible kan vinden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *