Second Skin

Titel: Second Skin
Schrijver: Christian White
Verteller: Ellen Archer
Duur van het boek: 4 uur 28 minuten
Categorie: Mysterie en psychologische thriller

Ik heb het boek in het Engels gedownload bij Audible. Het boek zat als keuze bij de selectie van Audible Originalsboeken (april selectie). Iedere maand krijg ik twee punten voor Audible Originals (als onderdeel van mijn lidmaatschap). Audible kiest iedere maand zes boeken uit hun Audible Originalsboeken. Ik mag dan per punt één van de zes boeken gratis downloaden. Daarnaast kan ik met mijn gekochte credits (ik koop er altijd 12 per jaar) boeken kopen uit hun gehele collectie. Ik betaal dan één credit per boek in plaats van de normale prijs (de boeken die ik meestal kies kosten minimaal 20 dollar, dus een credit is veel voordeliger!)

Het boek

Stans leven is tragisch verlopen. Eerst kreeg hij een epileptische aanval tijdens het autorijden waarbij zijn dochter tijdens dit ongeluk overleed. Later pleegde zijn vrouw zelfmoord.
Negen jaar later krijgt een alleenstaande moeder de schrik van haar leven als blijkt dat haar dochter zich dingen herinnert die erg verontrustend zijn.
Ze kan zich herinneren hoe ze is gestorven. Zij was de vrouw van Stan en ze kan zich haar dood nog herinneren. Ook weet ze nog meer te vertellen over wat er zich heeft afgespeeld vlak voor haar dood en dit schijnt een nieuw licht op deze gebeurtenis. Eindelijk komt de waarheid aan het licht.

Verteller

Deze verteller doet het wel aardig. Ik geef deze uitvoering een ruimvoldoende.

Mijn mening

Aangrijpend verhaal! Je leeft erg mee met Stan en met de verdrietige gebeurtenissen uit zijn leven. En dan ineens een ommezwaai naar de geboorte van een kind die later in het verhaal een wel zeer bijzondere rol zal spelen.
Op zich heb ik wel het idee dat de schrijver je twee keer een inleiding geeft in het verhaal. Eerst moet je inkomen in het leven van Stan en zijn situatie om daarna weer opnieuw een inleiding te krijgen. Dit keer in het leven van Marcy en de geboorte van haar bijzondere dochter.
Hoewel je denkt te begrijpen waarom dit is ontdek je pas aan het einde van het verhaal waarom deze tweede inleiding zo belangrijk is.

Ik vind het begin en de gebeurtenissen goed en spannend opgebouwd, maar het einde laat wel een beetje te wensen over.
Er komt ineens heel veel informatie op je af die wel mooier en ook wel spannender ingepakt hadden kunnen zijn. Je krijgt de hele “clue” van het verhaal ineens op een presenteerblaadje zonder dat het mooi opgedeeld is.
Dit boek is zeker een Audible Originals credit waard. Het boek is vermakelijk, maar ik vind het niet een echte aanrader.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

  • Audible: Engelse versie. Dit boek is onderdeel van Audible Origials. Dat betekent dat je deze luisterversie alleen bij Audible kan vinden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *