The Golden Orchard

Titel: The Golden Orchard
Schrijver: Flora Ahn
Verteller: Kathleen Choe
Duur van het boek: 5 uur 15 minuten
Categorie: Leuk voor kinderen en fantasie

Ik heb het boek in het Engels gedownload bij Audible. Het boek zat als keuze bij de selectie van Audible Originalsboeken (april selectie). Iedere maand krijg ik twee punten voor Audible Originals (als onderdeel van mijn lidmaatschap). Audible kiest iedere maand zes boeken uit hun Audible Originalsboeken. Ik mag dan per punt één van de zes boeken gratis downloaden. Daarnaast kan ik met mijn gekochte credits (ik koop er altijd 12 per jaar) boeken kopen uit hun gehele collectie. Ik betaal dan één credit per boek in plaats van de normale prijs (de boeken die ik meestal kies kosten minimaal 20 dollar, dus een credit is veel voordeliger!)

Het boek

Mooi verhaal over een wel zeer bijzondere familie. Maya heeft een moeilijke relatie met haar strenge moeder. Haar vader is overleden toen ze nog heel klein was, maar haar moeder wil er niet met haar over praten. Ze raakt zelfs gepikeerd wanneer Maya naar haar vader vraagt. Haar oma Halmunee is bij hen komen wonen. Omdat haar oma aan het dementeren is, moeten ze goed op haar letten. Het komt er op neer dat Maya heel goed op haar oma moet letten, want haar moeder is heel druk op haar werk en wanneer ze thuis komt is ze zo moe, dat ze liever alleen wil zijn. Moeder/dochter relaties schijnen erg lastig te zijn in hun familie, want haar oma Halmunee en haar moeder kunnen ook niet zo goed met elkaar overweg.
Op een warme dag gaan Maya en oma samen koken en hiermee gaat er een nieuwe wereld open voor Maya. Haar oma heeft een bijzonder talent. Haar eten is niet alleen overheerlijk, maar via haar eten kan ze naar het verleden reizen en ze neemt Maya met haar mee.
Zo start dit verhaal over tijdreizen via heerlijke Koreaanse maaltijden.

Verteller

Deze verteller doet het wel aardig. Ik geef deze uitvoering een voldoende +.

Mijn mening

Mooi verhaal! Ik heb erg genoten van de wijze waarop alles op het einde tot elkaar kwam.
Het begin vond ik wel saai en ik heb serieus overwogen om met het boek te stoppen. Ik ben zo ontzettend blij dat ik dat niet heb gedaan, want hoewel het even duurde, pakte de schrijver het verhaal heel mooi op en werd het steeds leuker en zelfs spannender.

Jammer dat ik niet een geweldige kok ben, want alle Koreaanse maaltijden werden heerlijk beschreven. Misschien zal ik maar eens overwegen om naar een Koreaans restaurant te gaan en de heerlijke maaltijden eens uit te proberen.

Ik vind boeken heel snel voorspelbaar, maar het plot van dit verhaal zag ik zeker niet aankomen! Ik had wel heel sterk het idee dat er een geweldige twist aan zat te komen en natuurlijk was ik tijdens het luisteren al aan het speculeren, maar voor het eerst sinds een heleboel boeken, werd ik goed verrast door de schrijver.

Dit boek is zeker een Audible Originals credit waard (houd vol aan het begin!), maar toch twijfel ik of ik er wel een betaalde credit voor had willen gebruiken. Het einde is het wel waard, maar een groot deel ernaartoe had veel mooier kunnen zijn.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

  • Audible: Engelse versie. Dit boek is onderdeel van Audible Origials. Dat betekent dat je deze luisterversie alleen bij Audible kan vinden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *