The messengers

Titel: The messengers
Schrijver: Lindsay Joelle
Vertellers: Kaliswa Brewster, Ana Reeder, Zoe Winters, Alex Weisman
Duur van het boek: 1 uur 20 minuten
Categorie: Science fiction

Ik heb het boek in het Engels gedownload bij Audible. Het boek zat als keuze bij de selectie van Audible Originalsboeken (maart selectie). Iedere maand krijg ik twee punten voor Audible Originals (als onderdeel van mijn lidmaatschap). Audible kiest iedere maand zes boeken uit hun Audible Originalsboeken. Ik mag dan per punt één van de zes boeken gratis downloaden. Daarnaast kan ik met mijn gekochte credits (ik koop er altijd 12 per jaar) boeken kopen uit hun gehele collectie. Ik betaal dan één credit per boek in plaats van de normale prijs (de boeken die ik meestal kies kosten minimaal 20 dollar, dus een credit is veel voordeliger!)

Het boek

Let op: dit is een audio avontuur!
Het verhaal wordt gespeeld door vier stemacteurs die per tweetal, steeds om de beurt, hun verhaal uitspelen.
Het verhaal speelt zich af tijdens een langdurige oorlog tussen verschillende stelsels. Een ras die sterk doet denken aan het menselijk ras is de veroveraar in deze oorlog. Zij hebben een ander ras bestempeld tot grote vijand en minderwaardig als ras. Dit is best vreemd, omdat beide rassen erg op elkaar lijken en alleen op moleculair niveau van elkaar onderscheiden kunnen worden. Dit speelt dan ook een grote rol in het verhaal.
Dit boek is een avontuur in deze vreemde wereld, waarbij vooral de volgende onderwerpen voorop staan: het overbrengen van boodschappen, blindelings volgen van een bevel en trouw blijven aan je afkomst, je positie in deze wereld en de persoon aan wie je jouw vertrouwen schenkt. Dit alles wordt in het begin van het verhaal grotendeels komisch overgebracht.

Verteller

Dit verhaal heeft vier vertellers en wordt uitgevoerd als audio avontuur.
Deze vier acteurs brengen de komische situaties leuk naar voren. Ik geef deze uitvoering een voldoende +.

Mijn mening

Ik vind het begin een beetje verwarrend. We beginnen bij het avontuur van de eerste boodschapper en haar medepassagier en na dit eerste stuk gaan we gelijk door naar het avontuur van een tweede boodschapper en een vluchteling met wie hij op dat moment in hetzelfde schuitje zit. Ik dacht daarom ook eerst dat dit verhaal dan uit verschillende “korte verhalen” bestond, maar dat is niet het geval. We blijven steeds terugkeren naar deze vier personen en om de beurt spelen zij hun deel van het verhaal uit. Het duurde dan ook even voordat ik doorhad welke kant de schrijver op wilde gaan met dit boek.
Richting het einde begint het verhaal duidelijker te worden en ik vind het einde van het verhaal best mooi, hoewel ook daar wel iets meer uitleg wel prettiger zou zijn geweest.
Zo achteraf vind ik dit best een goed verhaal en zeker mijn “gratis Audible Original credit” waard, alleen had ik niet willen kopen met mijn betaalde credits. Daarvoor was het verhaal te kort en daardoor minder goed uitgewerkt. Hier en daar had het veel mooier en uitgebreider aangepakt kunnen worden en dan had ik het denk ik wel mijn geld meer dan waard gevonden. Vooral het einde had een stuk sterker kunnen zijn als er meer aandacht aan was besteed aangezien het verhaal juist voor dit einde was opgebouwd.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

  • Audible: Engelse versie. Dit boek is onderdeel van Audible Origials. Dat betekent dat je deze luisterversie alleen bij Audible kan vinden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *