Jed had to die

Titel : Jed had to die
Genre: Hedendaagse roman
Schrijver: Tara Sivec
Verteller: Amy McFadden
Duur van het boek: 8 uur 11 minuten

Ik heb het boek in het Engels geluisterd bij Audible. Ik heb gekozen voor een speciale aanbieding van Audible Escape. Ik betaal drie maanden lang $2 per maand en mag dan zoveel boeken luisteren die ik maar wil binnen de “Audible Escape collectie”.
Omdat ik al lid ben bij Audible zou dit pakket me normaal $7 per maand kosten. Ik kan afzeggen wanneer ik maar wil dus na die drie maanden zet ik dit pakket stop. Zo kan ik voor een mooi bedrag kennis maken met dit pakket. Als ik dit pakket niet zou stopzetten gaat het bedrag na drie maanden automatisch naar $7 per maand. Als je geen lid bent van Audible kan je dit pakket ook nemen, maar dan kost het $13 per maand.

Het verhaal

In Audible Escape heeft dit verhaal als meetgraad: seductive! (sweet, flirty, seductive, sexy en red hot).
Het gaat erg goed met Payton Lambert in Chicago. Ze heeft een eigen koffieshop en haar concept staat op het punt verder uit te breiden met franchiseketens door het hele land. Op liefdesgebied is het een ander verhaal, maar eerlijk gezegd heeft ze helemaal geen behoefte aan een man. Ze heeft het net uitgemaakt met haar vriend nadat hij haar ten huwelijk heeft gevraagd. Ze wil helemaal niet trouwen en dan heeft ze liever geen relatie. Daarnaast wil hij haar koffieshop en concept veranderen en van haar “kindje” moet hij afblijven!

Wanneer ze midden in de nacht gebeld wordt vanuit haar geboorteplaats Bald Knob in Kentucky, pakt ze gauw haar koffers en vertrekt ze om voor de enige persoon te zorgen voor wie ze bereid is terug te gaan naar Bald Knob: haar vroegere beste vriendin Emma Jo!
Emma Jo is getrouwd met Jed, de burgemeester van het dorp. Zij is zojuist behoorlijk in elkaar geslagen door haar man en Payton staat geregistreerd als persoon die gebeld moet worden om voor haar te komen zorgen. Payton ontdekt dat haar vriendin al jaren wordt mishandeld door haar man Jed. Ze heeft dit al die jaren verborgen gehouden, want iedereen in de stad houdt van Jed en ze schaamt zich voor deze mishandeling. Bij Payton slaan de stoppen volledig door. Het is afgelopen met Jed! Linksom of rechtsom, maar van haar vriendin blijft hij af!

Ben je benieuwd naar het boek? Bekijk hier een inkijkexemplaar.

Luisterboek in Kobo Plus (Bol.com) is gratis voor abonnees:

Verhaallijn en ontknoping

Payton is nog maar net terug in haar geboorteplaats, wanneer Jed dood achter zijn huis wordt aangetroffen! Wat de bewoners betreft is deze zaak zo klaar als een klontje: Payton heeft hun geliefde Jed vermoord! Ze was vroeger al een wildebras, want ze haalde veel streken uit. Ze hebben altijd al geweten dat ze niet deugde. Iedere dag krijgt de sheriff nieuwe (aan)klachten binnen over Payton voor zowel nieuwe zaken als voor dingen die ze twaalf jaar geleden heeft gedaan toen ze hier nog woonde. Daarnaast heeft ze een hond uitgefoeterd en vlak daarna heeft ze Jed bedreigd en nog geen 24 uur later is hij dood aangetroffen. Dat kan geen toeval zijn!
Arme Payton. Nu weet ze weer waarom ze uit deze stad is vertrokken. Iedereen bemoeit zich altijd met je zaken. De stad heeft geen krant nodig, want alle nieuwtjes zijn alweer verspreid nog voordat een krant het gedrukt heeft!
Maar de dorpsbewoners zitten er dit keer niet ver naast, want Payton en haar beste vriendin Emma Jo zijn niet zo onschuldig als ze zouden willen. Gelukkig is de lijkschouwer niet bepaald slim en zoekt hij met Google op hoe lang het slachtoffer al dood is en hoe hij moet onderzoeken waaraan hij is overleden.
Het probleem komt vooral vanuit de kant van de sheriff. Leo is de sheriff en hij kent haar nog wel van vroeger. Hoewel ze hem niet gelijk herkent, weet hij wel degelijk haar aandacht te trekken!
Aan haar de taak om de sheriff genoeg af te leiden zodat ze niet achter tralies verdwijnt. Dat is zeker niet makkelijk, want alles en iedereen maakt het haar moeilijk. Van het hondje Bo Jangles tot aan de sheriff die het uiterlijk van Thor heeft. En vergeet haar ex-vriend niet, want hij wil maar niet geloven dat ze niet met hem wil trouwen!

Dit boek kan als luisterboek (in het Engels) gedownload worden in iTunes.


Dit boek kan als ebook in het Engels gedownload worden in iTunes.

Verteller

De verteller heeft een prettige stem.
Ik vond deze versie wel een ruimvoldoende waard.

Mijn mening

Erg leuk boek (extra leuk voor koffieliefhebbers) vol met komische momenten. Payton is een leuke personage. Ze gedraagt zich niet alleen gek, ze is zo gek als een deur! De bewoners hebben genoeg stof om over te praten sinds haar komst in het dorp. Ze foetert links en rechts mensen en dieren uit. Als ze geen koffie heeft gehad kunnen er doden vallen en tja, arme Jed is daar het bewijs van! Ook haar vriendin Betty (uit Chicago) is een geweldige personage. Ze hoeft maar naar je te kijken en je weet dat je beter kan maken dat je weg komt. Dus zorg ervoor dat je een fatsoenlijke kop koffie bij haar bestelt en kom niet aan met allerlei “hippe” smaken die nergens op slaan!

Het verhaal gaat over en weer in tijd. Hoewel je denkt dat het boek bij het heden begint, merk je een hoofdstuk later dat het al in het verleden ligt. Het verhaal speelt zich af in de verleden tijd, maar de hulpsheriff neemt tussendoor steeds het verhoor af van verschillende personages en dat verhoor speelt zich in de tegenwoordige tijd af. Tijdens deze momenten hoor je dus wat er is gebeurd, terwijl dat in het verhaal nog niet aan de orde is geweest. Dat geeft hier en daar juist een leuke draai aan het verhaal. Zo hoor je wat Payton tegen Jed schreeuwt en weet je al dat die woorden straks tegen haar gaan werken. Ook vliegen de woorden uit haar mond als ze nog geen koffie heeft gehad en als straks een dode op haar naam staat, kijken de bewoners met hele andere ogen naar haar woorden!

Dit verhaal zit niet voor niks in Audible Escape. Je weet dat dit verhaal om romantiek draait en aangezien het als “seductive” wordt bestempeld, weet je ook dat er genoeg momenten in het boek zullen zijn waarbij het gaat over aantrekkelijkheid, verlangen en seks. Deze momenten zijn erg fijn in het verhaal ingepakt en komen op een prettige wijze aan de orde. Ik vind dit, tot nu toe, één van de leukste boeken die ik tegen ben gekomen in Audible Escape. Gelukkig maar, want ik begon al te denken dat dit pakket helemaal niets voor mij zou zijn.

Verder vind ik het ook fijn dat Payton een sterke vrouw is en dit ook heel goed naar voren komt. Vriendschap speelt ook een grote rol in het boek, want hoewel er veel op Payton aan te merken valt is het ook erg duidelijk dat ze een goede en trouwe vriendin is voor een ander.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

  • Audible: Engelse versie. Dit boek is onderdeel van Audible Escape. Dat betekent dat je deze luisterversie zonder extra kosten kan luisteren binnen je Audible Escape pakket. Anders moet je het wel kopen bij Audible (taal: Engels).
  • iTunes: Engelse luisterversie en E-book.
  • Bol.com: Engelse luisterversie en E-book. De luisterversie zit gratis in Kobo plus voor abonnees.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *