De Kerstmisaurus

Titel : De Kerstmisaurus
Engelse titel: The Christmassaurus
Genre: Leuk voor kinderen
Schrijver: Tom Fletcher 
Nederlandse verteller: Ger Poppelaars
Engelse verteller: Paul Shelley
Engelse verteller muzikale versie: Paul Shelley, Tom Fletcher, Giovanna Fletcher, Carrie Hope
Duur van het boek Nederlandse versie : 5 uur 18 minuten
Duur van het boek Engelse versie : 5 uur 38 minuten
Duur van het boek muzikale versie : 6 uur 25 minuten
Alle luisterboeken uit deze serie:

  • De Kerstmisaurus
  • De Kerstmisaurus en de Winterheks

Ik heb het boek in het Nederlands geluisterd met Storytel. Ik betaal 12 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.

Het verhaal

Een verhaal over kerst met de Kerstman en kerstelfen. Om het nog mooier te maken komt er ook nog eens een dinosaurus in voor en om het af te maken tref je in het verhaal een zeer gemeen meisje en een nog gemenere jager die graag de rendieren van de kerstman wil doden! Hij wil hun koppen aan zijn muur hebben. Dit zijn de ingrediënten voor dit bijzonder verhaal.

Dit verhaal gaat over Willem Tuffer, een 10-jarig jongetje die helemaal gek is van dino’s. Hij heeft een vader die heilig in Kerstmis gelooft. Hij kan goed vertellen hoe het eraan toe gaat bij de Kerstman op de Noordpool. Willem zit in een rolstoel. Toen hij klein was heeft hij een ongeluk overleefd. Zijn moeder is bij het ongeluk overleden. Op school heeft Willem het enorm zwaar. Brenda Kwel doet haar naam eer aan. Ze maakt zijn leven op school zo akelig mogelijk.
Wat zal Willem dit jaar aan de kerstman vragen? Hij weet best veel dingen te verzinnen die hij het liefst zou willen, maar die dingen zijn vast onmogelijk voor de Kerstman om hem te kunnen geven. Dan vraagt hij de Kerstman om een dino en met deze vraag zal zijn leven drastisch veranderen!

Benieuwd naar het boek? Bekijk hier een inkijkexemplaar.

Luisterboek in Kobo Plus (Bol.com) is gratis voor abonnees:

Dit boek kan als luisterboek (in het Engels) gedownload worden in iTunes.

Dit boek kan als luisterboek (muzikale versie in het Engels) gedownload worden in iTunes.

Dit boek kan als ebook in het Engels gedownload worden in iTunes.

Verteller

Jammer dat de Nederlandse verteller de vele korte liederen alleen maar opleest. Als hij ze met zang zou laten horen zou dat veel leuker zijn. Ik vind deze uitvoering een voldoende waard. Zijn vertelstem klinkt wel heel fijn. Wil je weten hoe dit verhaal klinkt? Hier kan je een luisterfragment horen.

Mijn mening

Heel leuk boek. Hier en daar doet het verhaal me denken aan de schrijfstijl van Roald Dahl. De twee gemeneriken in het verhaal zijn echt zeer gemeen en net als bij de Roald Dahl boeken moeten ze zeker uitkijken, want daarbij loopt het meestal niet goed met ze af….. Gelukkig draagt dit boek een mooie kerstgedachte uit en is het altijd mogelijk om problemen uit te praten en bij te leggen.

Als je dit boek wil kopen voor een ouder kind die ook nog eens van muziek houdt, dan kan je de Engelstalige muzikale versie overwegen. Hier kan je een luisterfragment (sample) van deze versie horen. Ik heb zelf alleen de Nederlandse versie van dit boek geluisterd, maar ik heb de Knerpers van deze schrijver wel geluisterd als Engelstalige muzikale versie en die versie was echt een verrijking van het verhaal. Daarnaast sprak de schrijver ook veel in het verhaal en dat was zeer bijzonder. Ik zie dat deze muzikale versie ook ingesproken is door onder andere de schrijver zelf.

Het verhaal is geschreven vanuit Willem, maar in de papieren versie praat de auteur Tom Fletcher ook rechtstreeks tegen de lezer. Dit is natuurlijk heel erg leuk voor kinderen, want hij betrekt hen bij het verhaal. Dit gebeurt jammer genoeg niet in deze Nederlandse luisterversie.
Daarnaast zijn de illustraties van Shane Devries in de papieren versie buitengewoon prachtig.

Het verhaal draagt ook mooie gedachten naar voren. Zo vindt Willem dat als zijn vader in de Kerstman gelooft, maar iemand anders niet, één van hen het fout heeft. Zijn vader laat hem met een, makkelijk voor kinderen te begrijpen, voorbeeld zien dat beide mensen het goed kunnen hebben ook al geloven ze in twee verschillende dingen. Hoewel ze beiden gelijk hebben is er maar één echt gelukkig door zijn geloof. Ik vind dit heel mooi zoals dit naar voren komt. Dit is een waardevolle boodschap voor kinderen!

Ik vind dit boek zeker een aanrader. Een hartverwarmend verhaal om naar te luisteren of uit voor te lezen en samen te genieten van een heerlijke kerstsfeer.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *