De fantastische meneer Vos

Titel: De fantastische meneer Vos
Engelse titel: Fantastic Mr Fox
Genre: Leuk voor kinderen
Schrijver: Roald Dahl
Verteller: Chris O’Dowd
Nederlandse verteller: Jan Meng
Duur van het boek : 1 uur 15 minuten

Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Storytel (vlak voordat deze Engelse versie uit het aanbod werd gehaald). Ik betaal 12 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.

Het verhaal

Het verhaal gaat over drie rijke, gemene boeren en een vos. Je hebt nog nooit zulke gemene mensen meegemaakt als deze drie boeren. De één was een kippenboer, de ander een eenden- en ganzenboer en de derde was een kalkoen- en appelboer.
In het bos woont Meneer Vos met zijn vrouw en kinderen.
Iedere avond vraagt Meneer Vos aan zijn vrouw wat ze die avond wil eten. Hij gaat het eten dan ophalen bij één van de drie boerderijen.
De drie boeren zijn deze roverspraktijken zat! Ze smeden een plan om een einde te maken aan Meneer Vos, maar deze slimme vos is niet voor één gat te vangen…..

Benieuwd naar het boek? Bekijk hier een inkijkexemplaar.

Er is ook een film gemaakt gebaseerd op dit boek.
Bekijk de trailer hieronder.

Te koop bij Bol.com

Dit boek kan als luisterboek (in het Engels) gedownload worden in iTunes.


Dit boek kan als ebook in het Nederlands gedownload worden in iTunes.


Dit boek kan als film gedownload worden in iTunes.

Verteller

Deze Engelse verteller heeft een zwaar accent. Op zich vind ik hem wel aardig klinken, maar ik weet niet of iedereen het zou kunnen waarderen. Het is jammer dat ik deze versie niet in het Nederlands heb gehoord. Ik heb wel een fragment van het boek geluisterd in het Nederlands en die klonk wel aardig. Luister maar! De Engelse versie heeft leuke sfeergeluiden om het verhaal levendig te maken. De Nederlandse versie heeft dat niet.

Mijn mening

Ik vind het wel jammer dat ik het boek (papieren exemplaar) niet zelf heb. Ik denk dat dit verhaal meer tot zijn recht komt als je het leest en naar de illustraties kijkt.
Ik ben dan ook begonnen door een inkijkexemplaar van het boek erbij te houden. Het was wel fijn om de tekst (in het Nederlands) te lezen terwijl ik ernaar luisterde in het Engels.
Mijn oudste zoon van 11 jaar heeft het boek op school gelezen en hij vond het boek ook heel leuk. Hij gaf aan dat een luisterversie misschien wel minder leuk zou zijn, omdat de plaatjes zo leuk en grappig zijn. Hij vond het boek vooral grappig.
Het verhaal gaat over gemene boeren en een vos die iedere dag van hen steelt. Ik vond het dan ook erg lastig om voor mezelf te bedenken wie “goed” en wie “slecht” was. In het boek komt een aantal keren naar voren dat stelen een “slechte daad” is.
Ik denk wel dat dit verhaal erg goed is om hier samen over te praten. Je kan er op verschillende manieren over denken. Zo vond ik dat de vos de veroorzaker was en dat komt ook in de tekst naar voren. Mijn man gaf aan dat een dier niet steelt, het is logisch dat een vos zijn eten grijpt en doodt. Mijn zoon vond zowel de boeren als de vos “slecht”, want in het verhaal bijt de vos een aantal kippen dood. Zeer interessant dus om hier samen over te praten.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

  • Bol.com: E-book, luisterboek, paperback en hardcover taal: Nederlands.
  • Audible: Engelse luisterversie
  • Luisterrijk: Luisterboek Nederlands

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *