Beezer

Titel: Beezer
Schrijver:  Brandon T. Snider
Vertellers:  Fred Berman, Eric Yves Garcia, Joniece Abbott-Pratt, Margaret Ying Drake, Ellen Archer, Steve Rimpici, Jennifer Van Dyck, Neil Hellegers, Sanjiv Jhaveri, Gabriel Vaughan, Josh Hurley
Duur van het boek: 2 uur 08 minuten
Categorie: Kinderen, fictie

Ik heb het boek in het Engels gedownload bij Audible. Het boek zat als keuze bij de selectie van Audible Originalsboeken (februari selectie). Iedere maand krijg ik twee punten voor Audible Originals (als onderdeel van mijn lidmaatschap). Audible kiest iedere maand zes boeken uit hun Audible Originalsboeken. Ik mag dan per punt één van de zes boeken gratis downloaden. Daarnaast kan ik met mijn gekochte credits (ik koop er altijd 12 per jaar) boeken kopen uit hun gehele collectie. Ik betaal dan één credit per boek in plaats van de normale prijs (de boeken die ik meestal kies kosten minimaal 20 dollar, dus een credit is veel voordeliger!)

Het boek

Let op dit is een audio avontuur!
Beelzebub is het kind van de duivel. Zijn vader, Lucifer, vindt hem een grote teleurstelling. Hij hoopte dat zijn zoon meer op hem zou lijken en in de toekomst zijn plek als heerser van het Rode Koninkrijk zou overnemen, maar helaas is dat niet het geval. Zijn zoon Beelzebub houdt zich meer bezig met het uithalen van streken en het rondhangen met minderwaardige wezens, terwijl hij juist al zijn tijd aan zijn studie over het heersen en het gebruiken van zijn krachten zou moeten toewijden. Zijn vader vraagt hem nog eenmaal om zichzelf te bewijzen en wanneer hij ook dan faalt wordt Beelzebub verbannen naar de ergste plek die zijn vader kan bedenken: aarde!
Eenmaal op aarde krijgt hij een nieuwe naam van zijn nieuwe familie en hier leert hij belangrijke lessen zoals respect, liefde en elkaar bijstaan en helpen.

Verteller

Dit verhaal heeft meerdere vertellers en wordt uitgevoerd als audio avontuur. Het is dus geen verhaal die je door één of twee vertellers wordt voorgelezen. De stemmen van de vertellers zijn erg fijn en passen goed bij hun personages, alleen zouden alle geluiden van het eten wel weggelaten mogen worden van mij. Gelukkig gaat het hierbij om “gewoon” eten, maar het steeds moeten luisteren naar alle smakgeluiden en het boeren klinkt niet zo fijn. Ik geef deze uitvoering een ruimvoldoende.

Mijn mening

Leuk boek met een vermakelijk verhaal. Er komen belangrijke levenslessen naar voren zoals het respecteren van een ander en een ander behandelen zoals jij zelf ook behandelt zou willen worden. Familie als begrip komt ook nadrukkelijk aan de orde. De drie kinderen in het verhaal zijn allemaal geadopteerd en ze komen alle drie uit probleemgezinnen waar ze allen flink te lijden hebben gehad. Beezer is dan natuurlijk het ergste van allen, omdat hij daadwerkelijk uit de onderwereld komt en zijn vader de duivel is!
Het verhaal laat goed zien dat zijn nieuwe zusje en broertje dankzij hun adoptiemoeder heel positief in het leven staan. Aan het verleden valt niet veel te veranderen, maar ze richten zich op de toekomst en proberen het beste uit zichzelf te halen. Ze brengen begrip op voor Beezer (hoewel ze niet weten wie hij echt is), maar verwachten wel van hem dat ook hij zijn best zal doen om een beter mens te worden.
Tegelijkertijd met deze levenslessen wordt er wel korte metten gemaakt met pestkoppen. In het verhaal komt Beezer in contact met een grote pestkop die het op zijn nieuwe broertje heeft voorzien en merkt hij op dat niet alle mensen die er mooi uitzien van buiten ook mooi van binnen zijn.

Ik vind het jammer dat dit verhaal alleen in het Engels beschikbaar is, want het is wel een leuk verhaal die normen en waarden aankaart.

Ik heb met mijn gratis credit een prima keuze gemaakt door dit boek ermee uit te kiezen. Als ik voor dit boek had moeten betalen had ik het ook wel waard gevonden, maar let er dan wel op dat je beter los voor dit boek kan betalen en je dan niet één van je betaalde credits ervoor gebruikt. Ik koop in mijn abonnement bij Audible elk jaar 12 credits en betaal dan $14,33 voor één credit. Dit boek kost maar $6,00 dus zou ik het wel los betalen, maar één van mijn betaalde credits hiervoor gebruiken.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

  • Audible: Engelse versie. Dit boek is onderdeel van Audible Origials. Dat betekent dat je deze luisterversie alleen bij Audible kan vinden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *