Junkyard Cats

Titel: Junkyard Cats
Schrijver: Faith Hunter
Verteller: Khristine Hvam
Duur van het boek: 5 uur 2 minuten
Categorie: Sci-Fi & Fantasy (hedendaags)

Ik heb het boek in het Engels gedownload bij Audible. Het boek zat als keuze bij de selectie van Audible Originalsboeken (januari selectie). Iedere maand krijg ik twee punten voor Audible Originals (als onderdeel van mijn lidmaatschap). Audible kiest iedere maand zes boeken uit hun Audible Originalsboeken. Ik mag dan per punt één van de zes boeken gratis downloaden. Daarnaast kan ik met mijn gekochte credits (ik koop er altijd 12 per jaar) boeken kopen uit hun gehele collectie. Ik betaal dan één credit per boek in plaats van de normale prijs (de boeken die ik meestal kies kosten minimaal 20 dollar, dus een credit is veel voordeliger!)

Het boek

Dit verhaal gaat over een jonge vrouw, Shining Smith, die haar eigen sloop runt. Zo op het eerste gezicht lijkt het een doodnormale sloop, maar niets is minder waar. Shining Smith is een jonge vrouw vol geheimen!
Het verhaal speelt zich af na de laatste oorlog. Het is een brute oorlog geweest, waarbij er gebruik werd gemaakt van allerlei vreemde technologie. Er werden aangepaste mieren ingezet die de menselijke resten moesten opruimen. Het was de bedoeling dat die mieren na verloop van tijd zouden uitsterven, aangezien ze zich niet konden voortplanten. Maar dingen gaan niet altijd zoals bedoeld. De wereld in dit verhaal is een gevaarlijke plek. Vol met dodelijke mieren en vreemde voortplantende robots die het op mensen hebben voorzien!

Het verhaal begint wanneer Shining Smith ontdekt dat ze op het punt staat te worden aangevallen. Ze weet alleen nog niet van welke kant het uit gaat komen. Terwijl ze zich klaarmaakt staat de eerste vreemdeling al voor haar deur. Hij geeft aan op zoek te zijn naar een voorwerp die van belang is voor zijn organisatie. Laat dat nu net één van haar verborgen geheimen zijn op haar sloop! Maar is hij ook de aanvaller die ze verwacht? Of staat haar nog veel meer te wachten? Shining Smith verbergt behoorlijke geheimen op haar sloop, meer dan ze zelf beseft! Wanneer de grond te heet wordt onder haar voeten kan ze gelukkig op meer hulp rekenen dan ze had gedacht.
Na al die jaren eenzaam te hebben geleefd op haar sloop, wordt het nu tijd om de waarheid over zichzelf en de gevolgen van haar nieuwe bestaan onder ogen te zien. Wat is ze geworden en hoe kan ze hiermee omgaan? En hoe kan ze zich voorbereiden op de vijanden die haar geheimen komen opeisen?

Verteller

Ik vind de stem van deze verteller erg mooi. Ze doet het heel goed. Ik heb vooral genoten van haar stem voor de “sassy” computer! Ik vind deze uitvoering een goed waard.

Mijn mening

Heel leuk boek! Ik denk wel dat ik hier zelfs voor had willen betalen met één van mijn gekochte credits (hoewel ik meestal geen boeken koop die zo kort zijn).
Dit lijkt me wel een goed begin van een nieuwe serie en die zou ik wel zeker willen volgen. Ik vind de personages erg bijzonder en zeer vermakelijk en het verhaal vind ik ook mooi bedacht en zeker spannend. Hier en daar vond ik het wel erg lastig te volgen wanneer er achtergrondinformatie werd gegeven over de oorlog en het gebruik van nieuwe technologie in de oorlog. Ik begrijp dat dit best belangrijk is voor het verhaal, maar wanneer ik het na drie keer luisteren nog niet volledig begreep, liet ik het daar maar bij zitten. Gelukkig vormde dit verder geen probleem bij het begrijpen van het verhaal.
Dit verhaal is één avontuur in het leven van Shining Smith. Hierbij heeft de schrijver genoeg informatie gegeven zodat je weet waarom zij “anders” is geworden en hoe zij en haar beste vriend hier terecht zijn gekomen. De katten spelen ook een grote rol en ook daarbij krijg je meer dan genoeg informatie. Alles wordt zo heel mooi opgezet en ik hoop zeker op een vervolg!

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

  • Audible: Engelse versie. Dit boek is onderdeel van Audible Origials. Dat betekent dat je deze luisterversie alleen bij Audible kan vinden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *