Interview with the Robot

Titel: Interview with the Robot
Schrijver: Lee Bacon
Vertellers: Kevin T. Collins, Ellen Archer, Josh Hurley, Eileen Stevens, Erin Mallon, Jonathan Davis, Stephen Bel Davies
Duur van het boek: 3 uur 42 minuten
Categorie: Kinderen, Science Fiction

Ik heb het boek in het Engels gedownload bij Audible. Het boek zat als keuze bij de selectie van Audible Originalsboeken (januari selectie). Iedere maand krijg ik twee punten voor Audible Originals (als onderdeel van mijn lidmaatschap). Audible kiest iedere maand zes boeken uit hun Audible Originalsboeken. Ik mag dan per punt één van de zes boeken gratis downloaden. Daarnaast kan ik met mijn gekochte credits (ik koop er altijd 12 per jaar) boeken kopen uit hun gehele collectie. Ik betaal dan één credit per boek in plaats van de normale prijs (de boeken die ik meestal kies kosten minimaal 20 dollar, dus een credit is veel voordeliger!)

Het boek

Het verhaal begint op het politiebureau. Eve, een meisje van 12 jaar, is binnengebracht en gaat in een kamertje praten met iemand van de kinderbescherming. De vrouw wil Eve graag helpen en eist dat ze haar verhaal eerlijk vertelt. Eve doet zeker haar best, maar de meest simpele vragen zijn al behoorlijk lastig om te antwoorden. Te beginnen met haar naam en leeftijd!
Al vroeg in het gesprek laat Eve zien dat ze een robot is. Dan doet ze haar verhaal en ontdekken wij als lezers alles over haar ontstaan, haar bestaan en uiteindelijk waarom ze is opgepakt en hierheen is gebracht.

Verteller

Deze vertellers doen het erg goed. Dit verhaal wordt niet zomaar aan je voorgelezen, het wordt uitgespeeld door de verschillende vertellers. Je krijgt ook allerlei achtergrondgeluiden te horen bij de gebeurtenissen. De verteller van Eve laat heel duidelijk horen hoe Eve bezig is te ontwikkelen. Je kan dat goed aan haar stem horen. Ik vind deze uitvoering een goed waard als beoordeling.

Mijn mening

Ik heb wel van dit boek genoten. Ik vond het een prima keuze zo met mijn gratis credit van deze maand. Ik denk alleen niet dat ik ervoor had willen betalen. Daarvoor vind ik dit boek weer net te simpel en voorspelbaar. Het einde vond ik wel weer erg mooi en nee, dat had ik niet zo zien aankomen.
Dit is de tweede keer dat ik een Audible Originals heb gekozen van deze schrijver. Eerder had ik ook al The mystery of Alice gekozen. Die vond ik wel veel leuker en vooral veel spannender dan dit boek.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

  • Audible: Engelse versie. Dit boek is onderdeel van Audible Origials. Dat betekent dat je deze luisterversie alleen bij Audible kan vinden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *