Buried deep

Titel: Buried deep
Schrijver: Margot hunt
Verteller: Therese Plummer
Duur van het boek: 2 uur 38 minuten
Categorie: mysterie

Ik heb het boek in het Engels gedownload bij Audible. Het boek zat als keuze bij de selectie van Audible Originalsboeken (december selectie). Iedere maand krijg ik twee punten voor Audible Originals (als onderdeel van mijn lidmaatschap). Audible kiest iedere maand zes boeken uit hun Audible Originalsboeken. Ik mag dan per punt één van de zes boeken gratis downloaden. Daarnaast kan ik met mijn gekochte credits (ik koop er altijd 12 per jaar) boeken kopen uit hun gehele collectie. Ik betaal dan één credit per boek in plaats van de normale prijs (de boeken die ik meestal kies kosten minimaal 20 dollar, dus een credit is veel voordeliger!)

Het boek

Dit boek gaat over liefde en hoever je bereid bent te gaan voor de liefde van je leven en wat die liefde voor je betekent.
Na 20 jaar huwelijk staat plotseling een rechercheur voor de deur van Maggie en James. James wordt verdacht van een oude moordzaak. Het lijk van zijn toenmalige (verdwenen) vriendin is boven water gekomen en het staat vast dat ze is vermoord.
Er breken zware tijden aan voor Maggie en James. James lijkt zich steeds meer en meer terug te trekken in zichzelf en zijn eigen verdriet voor zijn vermoorde vriendin, terwijl Maggie heel onzeker wordt, omdat ze er niet tegen kan dat zij gezien wordt als tweede keus. Ze is altijd al erg onzeker geweest over zijn verdwenen vriendin. Ze was altijd al bang dat haar man de verdwenen Hannah veel liever als vrouw had gehad. Het lijkt er steeds meer en meer op dat James er alles voor over zou hebben als hij zijn vriendin destijds had kunnen redden. Betekent het dat hij zijn huwelijk met haar en hun dochter er dus graag voor opzij had willen zetten?
Maggie kan er niet goed tegen. Ze neemt het heft in eigen handen en gaat zelf uitzoeken wat er destijds is gebeurd. Wie weet kan zij informatie opdiepen die haar man vrij kan spreken.

Deze verteller doet het erg goed. Ik vind deze uitvoering een goed waard als beoordeling.

Mijn mening

Het verhaal is lekker kort, maar krachtig! Wel is het verhaal op sommige punten een beetje voorspelbaar, maar ik had de toon van het einde niet verwacht. Ik was totaal verbaasd met de conclusie van het verhaal.
Meestal houd ik niet zo van korte verhalen, omdat ik vaak het gevoel heb dat het een uitgeklede versie van een GOED verhaal is, maar ik vind dit verhaal wel heel erg leuk en vooral bijzonder. Hier zou ik zelfs één van mijn waardevolle (betaalde) credits voor over hebben gehad (hoewel ik meestal alleen verhalen van 5 uur of langer koop).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *