I owe you one

Titel : I owe you one
Nederlandse Titel : Voor wat hoort wat
Genre: Romance
Schrijver: Sophie Kinsella
Engelse Verteller : Fiona Hardingham
Nederlandse verteller : Barbara Sloesen
Duur van het Engelse boek: 12 uur 22 minuten
Duur van het Nederlandse boek: 13 uur 2 minuten

Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Storytel. Ik betaal 12 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Er is ook een Nederlandse luisterversie beschikbaar, maar die zag ik pas nadat ik het verhaal al uit had.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

Het verhaal

Fixie Farr is een bijzondere vrouw. Ze kan het niet laten om in te grijpen wanneer ze vindt dat het nodig is. Dit kan om van alles zijn. Van het schoonmaken van een vlek tot en met het oplossen van levensbedreigende situaties. Ze kan zichzelf niet weerhouden om te hulp te schieten.
Op deze wijze ontmoet ze dan ook de liefde van haar leven. Ze redt de laptop van een vreemde van een verdrinkingsongeval. En zo krijgt ze een IOU (voor wat hoort wat) op een servetje.

Ben je benieuwd naar het boek? Bekijk hier een inkijkexemplaar.

Ebook en luisterboek in Kobo Plus (Bol.com) is gratis voor abonnees:

Verhaallijn en ontknoping

Het verhaal gaat over Fixie Farr en de groei die ze doormaakt. We beginnen eerst met een lange en zeer vermakelijke inleiding waarbij we haar goed leren kennen. Fixie Farr leeft volgens de regels en motto van haar overleden vader, waarbij “familie eerst” erg belangrijk is. Ze heeft een succesvolle broer en zus en zij voelt zich erg minderwaardig in haar familie. Ze raakt totaal in de stress wanneer ze bij haar broer in de buurt is en blijft vervolgens steken in haar minderwaardigheidscomplex en onzekerheid. Haar broer doet hier ook altijd een schepje bovenop om haar zenuwinzinking helemaal compleet te maken.
Samen met hun moeder runnen ze het bedrijf van hun overleden vader. Dit bedrijf loopt best goed, maar voor hoelang nog? Wanneer Fixie samen met haar broer en zus, onder begeleiding van hun oom, de zaak op zich moeten nemen, wordt Fixies leven een puinhoop. Om de boel nog eens even extra gekruid te maken ontmoet ze de liefde van haar leven wanneer ze zijn laptop redt. Ze lijken helemaal voor elkaar te zijn gemaakt en het lot brengt ze ook keer op keer op beslissende momenten bij elkaar, maar Fixie zal eerst nog even haar eigen leven en de levens van haar familie op orde moeten brengen, voordat ze klaar is voor zo’n grote liefde.

Dit boek kan als luisterboek (in het Engels) gedownload worden in iTunes.


Dit boek kan als ebook (in het Nederlands) gedownload worden in iTunes.

Verteller

Ik heb alleen de Engelse versie geluisterd. Ik vind haar stem heel erg fijn om naar te luisteren. Ze brengt de verschillende personages heel levendig over en de stemmen passen ook heel leuk bij hun karakters. Ik vind haar uitvoering ruimvoldoende +.

Mijn mening

Heerlijk zoals de schrijver je helemaal in het leven van Fixie trekt. Je leert haar van top tot teen kennen. Ze is een geweldige vrouw en je wenst haar een geweldig leven toe. Op een gegeven moment voel je zelf diep van binnen dat je gaat exploderen en dat je iedereen eens even flink laat weten dat ze eens normaal moeten doen omdat ze zwaar egoïstisch bezig zijn! Maar Fixie is daar veel te lief voor en je luistert verder hoe ze al die mensen nogmaals over zich heen laat lopen. Erg knap hoe de schrijver dit zo mooi en vol gevoelens weet over te brengen. De verteller speelt hierin een grote rol. Haar stem brengt de karakters duidelijk over. Je kan aan de stem al horen hoe die personages zijn.

Ik vind het verhaal heel goed en erg fijn om naar te luisteren. Het geeft me een gevoel van een heerlijke vakantiedag die ik met mijn koptelefoon op de bank doorbreng onder een heerlijk warme deken met een kop warme chocolademelk (met slagroom!) naast me.

Ik vind dit boek een aanrader, omdat het allemaal zo positief gebracht wordt. Zelfs wanneer je vol medelijden bent voor Fixie blijft ze een moedige en vooral positieve vrouw die liever de mensen om haar heen helpt dan dat ze hen flink uitfoetert.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *