Let’s get lost

Titel: Let’s get lost
Genre: Young adult, roman
Schrijver: Adi Alsaid
Verteller : Amanda Leigh Cobb
Duur van het boek: 8 uur 37 minuten

Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Storytel. Ik betaal 12 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.

Het verhaal

Dit is een bijzonder verhaal over een meisje, een tiener, die bezig is met haar roadtrip. Ze is op reis met de auto en rijdt dwars door Amerika om vervolgens via Canada in Alaska te eindigen. Ze wil het Noorderlicht zien.
Tijdens haar reis ontmoet ze vijf verschillende mensen die hulp nodig hebben, zelfs als ze zich dat nog niet realiseren op het moment dat ze haar ontmoeten.
Dit verhaal wordt in zes onderdelen aan ons verteld. Eerst komen de vijf personen aan het woord en zij vertellen ons om de beurt over hun ontmoeting met Leila. Op het laatst komt Leila zelf aan de beurt en vertelt ze ons haar eigen verhaal en afloop.

Verhaallijn en ontknoping

Het verhaal begint bij Hudson. Hij is een automonteur en werkt bij zijn vader in de zaak. Morgen heeft hij een belangrijk gesprek. Hij kan een studiebeurs krijgen voor een studie om dokter te worden. Dit is de kans van zijn leven. Vandaag ontmoet hij Leila en hij weet direct dat hij haar niet zomaar gaat kunnen vergeten. Hij voelt zich gelijk op zijn gemak met haar en is graag bij haar. Het gevoel lijkt wederzijds, want nadat hij haar auto heeft gerepareerd brengen ze de rest van de dag en avond samen door. En hiermee maakt hij dus een grote fout en staat zijn geweldige toekomst ineens op het spel. Leila heeft een andere kijk op deze situatie. Misschien als er wat meer tijd verstreken is zal ook Hudson inzien wat er precies is gebeurd deze avond.

Daarna komt Leila een lifter tegen genaamd Bree. Bree is van huis weggelopen. Zij kon niet meer opschieten met haar zus na de dood van hun ouders en ze is er vandoor gegaan. Nu leeft ze van dag tot dag en probeert iedere dag het beste uit haar leven te halen. Leila heeft net van Hudson geleerd om de schatten onderweg niet over het hoofd te zien en van Bree leert ze nu om iedere dag van het leven te genieten. Maar Bree heeft de neiging om geen rekening met een ander te houden en al snel worden ze bestempeld als misdadigers! Bree’s leven loopt duidelijk uit de hand. Gelukkig heeft ze Leila ontmoet, want zij is bereid alles te doen om iemand in nood te helpen.

Wanneer ze weer verder gaat met haar reis rijdt ze een tiener aan. Hij is duidelijk van streek. Vandaag is een bijzondere avond voor hem, ten minste, dat had het moeten zijn. Nu is hij aangereden terwijl hij zijn verdriet aan het verdrinken is. Hij heeft zijn liefde verklaard aan de liefde van zijn leven. Haar antwoord: “Laten we vrienden blijven.” Leila vangt hem zo goed mogelijk op en helpt hem weer op de been, daarna sleurt ze hem terug naar zijn grote feest op school en gaat ze hem helpen het opnieuw te proberen. Ditmaal gaat hij zijn liefdesverklaring groter aanpakken. Opgeven is geen optie!

Wanneer Bree in Canada is ontmoet ze Sonia. Sonia heeft een zeer moeilijke avond. Ze is zojuist misschien haar tweede grote liefde kwijtgeraakt en ze moet alles uit de kast halen om ervoor te zorgen dat de bruiloft, waarvoor ze is uitgenodigd, niet door haar wordt verpest. Dit lijkt een onmogelijke taak. Zelfs met Leila’s hulp lijkt deze missie geen kans van slagen te hebben en de klok tikt ondertussen verder. Morgen zal alles verpest zijn als zij niet kunnen slagen…….

En ten slotte komen we bij Leila zelf. Waarom is zij aan deze roadtrip begonnen? Hoe komt het dat het Noorderlicht zo belangrijk is voor deze tiener? We ontdekken Leila’s verhaal en leven met haar mee naar het afloop. 

Dit boek kan als luisterboek (in het Engels) gedownload worden in iTunes.

Dit boek kan als ebook (in het Engels) gedownload worden in iTunes.

Verteller

Het is best fijn om de verschillende Amerikaanse accenten te horen van de verteller. Haar stemmen klinken erg verfrissend en vooral positief. Ik vind deze uitvoering wel een goed waard.

Mijn mening

Ik vond het boek erg leuk om naar te luisteren. Het is lichte kost en vooral positief. Dus als je even puur wil genieten van een simpel verhaal met positiviteit dan vind ik dit boek zeker een aanrader. Het verhaal is leuk en wordt vrolijk gebracht met een prima uitvoering van de verteller. Het geeft je goede moed dat er zulke vriendelijke en vooral behulpzame mensen in de wereld zijn.

Het is fijn om de reis van Leila zo van twee kanten te bekijken. Eerst maak je delen van haar reis mee vanuit de verschillende personages en iedere keer krijg je zo een spannend avontuur. Uiteindelijk krijg je de rest van het verhaal van Leila zelf.

Het is mooi hoe alle personages een groei in hun leven meemaken dankzij Leila. Ze zitten behoorlijk vast in hun leven en Leila helpt ze over een drempel, waardoor hun levens er wel gelukkiger op worden. Soms is het lastig om het probleem in je leven te erkennen. Leila helpt ze bij het inzien en omgaan met hun probleem. Soms lijkt het net of ze een hele lieve fee is, maar in het laatste verhaal merk je dat ze net als ieder ander met haar eigen problemen zit waar ze ook nog een oplossing voor zoekt. Het enige verschil is dat zij wel de handen uit de mouwen steekt en daadwerkelijk een oplossing zoekt. En als haar oplossing niet werkt, gaat ze nog niet bij de pakken neer zitten. Ze probeert te bedenken hoe ze dan vooruit zal gaan. Dit is wel een hele mooie boodschap voor tieners.

Het verhaal is lekker licht. Verliefdheid komt aan de orde. De liefde verklaren komt aan de orde en hier en daar een zoen. Wel vind ik dit verhaal meer 15+ omdat het gaat over van huis weglopen, verdriet verdrinken, levenskeuzes en maandenlang in de auto zitten en dat vind ik meer bij de oudere tieners passen.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *