Viva Durant and the secret of the silver buttons

Titel: Viva Durant and the secret of the silver buttons
Schrijver: Ashli St. Armant
Verteller: Bahni Turpin
Duur van het boek: 4 uur 05 minuten
Categorie: kinderen

Ik heb het boek in het Engels gedownload bij Audible. Het boek zat als keuze bij de selectie van Audible Originalsboeken (november selectie). Iedere maand krijg ik twee punten voor Audible Originals (als onderdeel van mijn lidmaatschap). Audible kiest iedere maand zes boeken uit hun Audible Originalsboeken. Ik mag dan per punt één van de zes boeken gratis downloaden. Daarnaast kan ik met mijn gekochte credits (ik koop er altijd 12 per jaar) boeken kopen uit hun gehele collectie. Ik betaal dan één credit per boek in plaats van de normale prijs (de boeken die ik meestal kies kosten minimaal 20 dollar, dus een credit is veel voordeliger!)

Het boek

Dit boek is een mysterie voor kinderen. De hoofdpersoon, het meisje Viva, brengt haar hele zomer bij haar oma door met een geheime missie.
Viva is 14 jaar en dit jaar mag ze voor het eerst in haar eentje bij haar oma in New Orleans logeren. Daar laat haar oma haar een krantenartikel zien over het kinderliedje Miss Mary Mack. Een oude man laat in het artikel weten dat hij ervan overtuigd is dat dit liedje wijst naar de verborgen schat van Miss Mary. Hij stamt van haar af en zoekt al zijn hele leven naar deze familieschat.
Viva raakt hierdoor geïnspireerd en besluit zich vast te bijten in deze mysterie. Ze vertelt niets aan haar oma, want van haar zou ze het toch niet mogen onderzoeken. Beetje bij beetje probeert Viva in het geheim op zoek te gaan naar de verborgen schat van Miss Mack.

Verteller

Deze verteller heeft een heerlijke, vaak ook schelle, stem om naar te luisteren. Haar stem past heel goed bij de personages in het boek. Verder vind ik haar cajun accenten ook erg leuk om naar te luisteren. Ik vind deze uitvoering een ruim voldoende waard als beoordeling.

Mijn mening

Het verhaal is leuk en zeker vermakelijk. Ik dacht eerst dat het een muzikaal avontuur zou zijn zoals The Mystwick school of musicraft. Maar dat is niet het geval. Het verhaal speelt zich wel af in New Orleans en natuurlijk kom je dan wel in aanraking met Jazz en beroemde muzikanten zoals Miles David en Dizzy Gillespie, maar dit is meer opvallend als je al wel eens van ze gehoord hebt.
Ik vind het erg bijzonder dat dit verhaal draait om een kinderliedje. Het is een bestaand kinderliedje, waarbij kinderen met de handen tegen elkaar klappen op het ritme. Ik vind het altijd wel een leuk extraatje als ik door middel van een mooi verhaal nieuwe dingen leer over de wereld.
Ook in dit geval heb ik het liedje opgezocht op internet om er meer over te weten te komen. Het blijkt een Schots/Keltisch liedje te zijn.
Alleen past dat naar mijn idee niet helemaal goed binnen de verhaallijn. Dat vind ik dan wel weer jammer.
Het einde van het verhaal vond ik erg verrassend. Dit zou best het begin kunnen zijn van een spannende jeugdserie.
Ik vind dit verhaal wel zeker de credit waard en ik denk wel dat ik er zelfs een “betaalde” credit voor over zou hebben.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *