Tom Piekepol en de schat van Kartoni

Titel : Tom Piekepol en de schat van Kartoni
Genre: Leuk voor kinderen
Schrijver: Tosca Menten
Verteller : Tosca Menten
Duur van het boek: 4 uur 30 minuten

Ik heb het boek in het Nederlands geluisterd met Storytel. Ik betaal 12 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. 
Probeer Storytel 14 dagen gratis.

Het verhaal

Tom heeft er al helemaal zin in. Vandaag is zijn geluksdag. Zijn moeder (vreselijke vrouw) en zijn vader (erg bang voor zijn vrouw) gaan op vakantie naar Mexico. Tien dagen wit strand en palmbomen. Tom hoeft niet eens te vragen wat ze met hem gaan doen, hij blijft natuurlijk bij zijn lievelingstante Nel.
Maar dan loopt alles in de soep! Zijn tante is ziek en hij kan er niet terecht. Geen probleem volgens zijn moeder, daar is het ziekenhuis voor. Ze rijdt hem erheen en probeert hem achter te laten. Wanneer dat niet werkt, koopt ze gewoon de dokter om. Tegen een fikse vergoeding weet de dokter hem voor 10 dagen te plaatsen op afdeling Q van het bejaardentehuis. Dat is een speciale afdeling voor de noodgevallen die een klap van de molen hebben gehad.
Zo komt hij op de kamer bij meneer Kartoni. Meneer Kartoni legt uit dat hij niet echt gek is. Hij doet maar alsof en vertelt Tom zijn grote geheim. Hij is op zoek naar zijn schat in het bejaardentehuis en Tom gaat hem erbij helpen. Maar wat te doen als anderen ook op zoek zijn naar de schat?

Meer weten? Bekijk hier een inkijkexemplaar.

E-book en luisterboek in Kobo Plus is gratis voor abonnees:

Dit verhaal zit ook in een bundel van twee boeken met als titel Knotsknettergek

Dit boek kan als luisterboek (in het Nederlands) gedownload worden in iTunes.


Dit boek kan als ebook (in het Nederlands) gedownload worden in iTunes.

Verteller

Dit boek wordt door de schrijver zelf voorgelezen. Tosca Menten heeft een zeer prettige stem om naar te luisteren en ik vind haar geweldig voorlezen. Ze brengt de personages in het boek op een grappige wijze tot leven en zorgt ervoor dat jij je heerlijk kan inleven in dit verhaal. Wel vind ik het jammer dat er enkele stukken zijn waarbij er storing is in het geluid. Gelukkig duurt dit niet lang.
Ik vind deze uitvoering een ruimvoldoende + waard (zonder storing had ik het zeker een goed gevonden!).

Mijn mening

Dit boek is zeker de moeite waard. Kinderen kunnen zich heerlijk laten voorlezen door de schrijver zelf. Het is extra bijzonder omdat je weet dat het de schrijver zelf is en ze doet het ook heel goed!
Het verhaal is lekker gek en grappig.
De stukken waarbij meneer Kartoni wanhopig aan het roepen is vind ik hilarisch. Tosca Menten laat goed horen hoe wanhopig een volwassene kan zijn, terwijl Tom, een kind, het hoofd koel houdt en hem helpt.
Het is een verhaal vol met gekke situaties (geen fantasie) die zich afspeelt in een bejaardentehuis. Ik vind het lastig om te zeggen dat het verhaal waargebeurd zou kunnen zijn, omdat het om zeer gekke dingen gaat, maar er komt geen fantasie aan te pas dus op zich zou het best kunnen.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *