The Conception of Terror: Tales Inspired by M. R. James – Volume 1

Titel: The Conception of Terror: Tales Inspired by M. R. James – Volume 1
Schrijver: M. R. James, Stephen Gallagher, A. K. Benedict, Jonathan Barnes, Mark Morris
Verteller: Robert Bathurst, Tom Burke, Rosa Coduri, Alice Lowe, Pearl Mackie, Anna Maxwell Martin, Andy Nyman, Jeff Rawle, Reece
Duur van het boek: 4 uur 13 minuten

Ik heb het boek in het Engels gedownload bij Audible. Het boek zat als keuze bij de selectie van Audible Originalsboeken (augustus selectie). Iedere maand krijg ik twee punten bij Audible (als onderdeel van mijn lidmaatschap). Audible kiest iedere maand zes boeken uit hun Audible Originalsboeken. Ik mag dan per punt één van de zes boeken gratis downloaden. Daarnaast kan ik met mijn gekochte credits boeken kopen uit hun gehele collectie. Ik betaal dan één credit per boek in plaats van de normale prijs (de boeken die ik meestal kies kosten minimaal 20 dollar, dus een credit is veel voordeliger!)

Het boek

Dit boek biedt vier griezelige verhalen geïnspireerd door M. R. James.
De vier namen die je hierboven ziet bij schrijver zijn de namen van de vier schrijvers die de vier originele verhalen van M. R. James hebben aangepast.
Dit boek is een hoorspel. Luister mee terwijl de stemacteurs deze vier verhalen voor je uitspelen.

Casting the Runes
Wanneer Jo Harrington het boek “The Truth of Alchemy”, geschreven door Anton Karswell moet reviewen, neemt ze geen blad voor de mond en laat ze weten dat Karswell een dwaas is. Met haar review wordt zijn aanvraag voor publicatie afgewezen. Op zich is dit proces anoniem en hoort hij alleen de afwijzing te krijgen zonder te weten wie de reviewer was. Alleen maakt iemand in haar organisatie dit keer een enorme fout. De occultist Karswell krijgt per ongeluk haar naam en haar eerlijke mening te zien en hij kan absoluut niet tegen kritiek, zoals ze snel zal merken. Dan ziet Jo een enge verschijning terwijl ze in de metro zit. Op de muur staat geverfd: “Ter herinnering aan Joanne Harrington, stierf achttien september, drie dagen waren toegestaan”. 18 september? Dat is over drie dagen!
Wat een misselijke streek van hem! Ze gaat de strijd aan en probeert meer over deze man te ontdekken, maar wat ze te weten komt maakt haar doodsbang en ondertussen komt ze steeds dichter bij die drie dagen!

Lost Hearts
Tiener Stephanie wordt naar haar nieuwe pleegmoeder in Aswarby House gebracht. Het is een hechte gemeenschap en de mensen zijn er heel aardig. Stephanie raakt gelijk bevriend met Ben, de geadopteerde zoon van Mr. Abney.
Dan begint Stephanie een meisje te zien. Het is duidelijk dat het meisje haar weg wil hebben! Ze wordt zelfs aangevallen door deze meid. Zou dit het meisje zijn die eerst geadopteerd was door Mr. Abney? Maar zij was ervandoor gegaan. Zou ze spijt hebben en nu terug willen? Maar waarom gedraagt ze zich zo vreemd en zit ze onder het bloed? Stephanie begint te vermoeden dat het niet pluis is in Aswarby House!

The Treasure of Abbot-Thomas
Mika krijgt een nieuwe baan als geschiedenisleraar op een zeer luxe en oude school. Bij de herdenkingsdienst van de overleden schoolmeester Sam Abbot-Thomas ontmoet ze Greg. Hij heeft daar vroeger op school gezeten en heeft les gehad van deze overleden schoolmeester. Hij vertelt over de schattenjacht die de schoolmeester vroeger organiseerde, maar het vreemde is dat hij zich niet meer kan herinneren wie er heeft gewonnen. Na deze herdenkingsdienst spreekt hij met Mika. Hij heeft een kaart ontvangen van het landgoed van de mysterieuze Abbot-Thomas.
Hierop staat een vreemde inscriptie in het Latijn, waarvan hij denkt dat het een aanwijzing is voor een schattenjacht. Zou de schoolmeester een schat hebben verborgen voor deze gelegenheid? Samen besluiten ze op zoek te gaan!

A View from a Hill
Een verhaal over Paul en Sarah die nog bezig zijn het verlies van hun zoontje te verwerken. Paul heeft zich aan zijn podcast toegewijd en zijn vrouw zoekt nog een eigen manier om haar verlies onder ogen te komen. Tijdens een wandeling zien ze een prachtige abdij in de verte, maar wanneer ze erheen gaan blijkt het een ruïne te zijn. Hiermee beginnen de spookverschijningen. Sarah zweert dat ze haar zoontje hoort en ziet. Paul gelooft haar niet, maar de buurtbewoners drukken hen op het hart om weg te blijven van die plek! Het is daar niet pluis! Maar Sarah is vastbesloten om contact te maken met haar overleden zoontje.

Vertellers

De vertellers doen het goed en samen met de spannende muziek en de griezelige geluiden gaan je haren lekker overeind staan. Ik vind deze uitvoering een ruim voldoende waard.

Mijn mening

Even lekker griezelen. Op zich ben ik niet zo’n fan van luisterverhalen, maar ik heb wel genoten van deze vier korte verhalen. Ik moest eerst even inkomen, vooral toen de vrouw in het eerste verhaal “tanden in haar bed” voelde. Ik dacht toen: “Als ik enge en vieze geluiden te horen ga krijgen kap ik met dit boek!” Maar gelukkig was niet het geval en heb ik alle vier verhalen geluisterd. Het muziek en de extra geluiden geven het geheel wel een griezelig gevoel. Ik hoop maar dat ik vanavond goed zal slapen!
Op zich is het allemaal niet eng, maar vooral spannend (ik ben gewoon een bangebroek!).
De verhalen zijn lekker spannend en eindigen bijzonder waardoor het weer bij kan dragen aan alle griezeligheid.
Ik vond dit boek wel zeker mijn Audible Originals credit waard en ik denk dat ik er zelfs mee tevreden zou zijn als ik ervoor had betaald. Ik adviseer je wel om hier niet een betaalde credit aan uit te geven, maar het boek los te kopen. Het boek kost minder dan je normaal voor een credit betaalt bij je lidmaatschap.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *