Rivals! Frenemies who changed the world

Titel : Rivals! Frenemies who changed the world
Genre: Geschiedenis, leuk voor kinderen
Schrijver: Scott McCormick
Verteller: Prentice Onayemi, Samantha Turret, Khristine Hvam, Gabriel Vaughan, Josh Hurley
Duur van het boek: 2 uur 55 minuten
De boeken van deze Rivals serie:

  • Rivals! Frenemies Who Changed the World
  • Rivals 2! More Frenemies Who Changed the World
  • Pirates! Scoundrels Who Shook the World

Ik heb het boek in het Engels gedownload bij Audible. Het boek zat als keuze bij de selectie van Audible Originalsboeken (juli selectie). Iedere maand krijg ik twee punten bij Audible (als onderdeel van mijn lidmaatschap). Audible kiest iedere maand zes boeken uit hun Audible Originalsboeken. Ik mag dan per punt één van de zes boeken gratis downloaden. Daarnaast kan ik met mijn gekochte credits boeken kopen uit hun gehele collectie. Ik betaal dan één credit per boek in plaats van de normale prijs (de boeken die ik meestal kies kosten minimaal 20 dollar, dus een credit is veel voordeliger!)

Het boek

Het boek behandelt vier onderwerpen:

  • Waarom weten we zoveel over dinosaurussen?
  • Waarom zijn sneakers de gewoonste zaak van de wereld?
  • De rivaliteit tussen de koninginnen van Schotland en Engeland
  • De ruzie tussen Hamilton en Burr en de gevolgen ervan voor de Amerikaanse politiek.

Op een leuke en grappige wijze komen deze vier geschiedenisonderwerpen aan bod. Ze worden simpel verteld en je krijgt er extra uitleg bij.
Het luisterboek is ook te koop bij Bol.com (in het Engels!)

Dit boek kan als audioboek gedownload worden in het Engels in iTunes.

Verteller

De stem van de verteller is prettig om naar te luisteren. Verder zitten er ook grappige geluidselementen in het verhaal om toe te voegen aan de hilariteit. De verteller doet heel goed zijn best om het extra leuk en grappig te maken voor kinderen.

Mijn mening

Leuk boek om zo even naar te luisteren. Ik vond het interessant, behalve het laatste verhaal over de Amerikaanse politiek.
De geschiedenisfeiten worden heel luchtig aan je overgebracht en het zijn leuke feiten om te weten. De tekst wordt extra aantrekkelijk gemaakt voor kinderen. Als je kinderen aardig goed zijn in het begrijpen van Engelse luisterteksten dan zou dit best eens een leuk boek kunnen zijn om tijdens een autoreis (onderweg naar de vakantiebestemming) op te zetten. Je hoort bijzondere dingen die ook leuk zijn om samen over na te praten. Ben je toevallig van plan om naar een tentoonstelling te gaan over dinosaurussen? Dan is het eerste verhaal extra speciaal om naar te luisteren.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *